25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

4K-val támad szeptemberben a Dead Rising Deluxe Remaster

A készítők okosan elnevezték Remasternek az új kiadást, amelyről már inkább mint Remake beszélnek.

Írta: GeryG

Néhány nappal ezelőtt jött a hír, hogy a Capcom megismételné a történelmet, vagyis ismét készít egy remastert a 2006-os Dead Risingból. Ezt egyszer már elkövették 2016-ban idén pedig harmadszor is piacra dobnák a játékot, természetesen immár az aktuális konzolparkra.

A Dead Rising Deluxe Remaster (avagy DRDR) egy rövidke, játékmenetet még tévedésből sem mutató trailerben mutatkozott be, amelyből csupán az derült ki biztosra, hogy lecserélték a főhős, Frank West szinkronhangját. A bejelentés eléggé megosztotta a rajongók táborát, ugyanis sokan voltak, akik örülnek, ha régi kedvencüket aktuális konzoljukon újra élvezhetik. Mások viszont pofátlan lehúzást gyanítanak a háttérben, hiszen remastert remasterelni azért mégiscsak az ötlettelenség tökéletes példája.

Valószínűleg eme kritikus hangok elérhettek a Capcomhoz is, ők ugyanis most már úgy beszélnek készülő játékukról, mint inkább remake-ről, sem pedig remasterről. Más kérdés, hogy akkor miért keresztelték el annak?! Mint kiderült, az új kiadás alatt a Resident Evil Village-et, Monster Hunter Wildsot, a Dragon’s Dogma 2-t és a Street Fighter 6-ot is mozgató RE Engine fog dolgozni, ami valóban képes szép dolgokat megjeleníteni. Azt is elárulták, hogy kapunk automentés opciót (nem kell majd a mentési pontokhoz kocogni többé), illetve 4K-s felbontást és 60 fps-t is.

A Dead Rising Deluxe Remaster sajnos továbbra sem mutatta még meg magát, de azt legalább elárulták a készítők, hogy a premier szeptember 18-án lesz. Ekkor PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re érkezik a zombis játék.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!