Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Fantom minden mennyiségben

2004.12.18. 23:53 | Dino | kategória: Mozi

Az operaház fantomja (Phantom of the Opera, hazai bemutató: 2005. március 17.) eddig is a világ egyik legismertebb figurája volt: először a regény azután az 1986-os West End-i premier óta Andrew Lloyd Webber musicalje tette öt kontinens kedvenc rémévé. De most jön még csak a java.
Joel Schumacher filmet rendezett az aranyszívű szörny történetéből. A celluloidra tett musical mindent megőriz Webber zenéjéből (sőt a film kedvéért egy új dal is született), mégis sokat tesz hozzá.
– A film minden képe ezerszer nagyobb az életnél és persze hatalmasabb bárminél, amit valaha színpadon létre lehetne hozni – lelkesedik Minnie Driver, aki a vérbő dívát, La Carlottát alakítja.
– A színpadhoz képest szinte mindent megváltoztattunk, csak arra figyeltünk, hogy a lényeg ugyanaz maradjon – egészítette ki Andrew Lloyd Webber.
– Eddig ugyan főleg akciófilmekben játszottam – nyilatkozta Gerard Butler, az ifjú hősszerelmes, aki a Tomb Raider második részében Angelina Jolie szerelmét is alakította –, de voltam már Drakula és Beowulf is, úgyhogy könnyedén vállaltam most a fantomot. A zenéjének úgysem lehet ellenállni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló