Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

IV. Átjáró Nap

2005.04.20. 21:11 | szerző: Madrac | kategória: Játék

A május 8-i IV. Átjáró Nap pontosan tíz nappal előzi meg az idei év várhatóan legnagyobb filmsikerének bemutatását, az új Star Wars-film világpremierjét. A Star Wars immár 28 éve örvend töretlen sikernek világszerte, így Magyarországon is, ahol bemutatásának évében valamennyi része a mozis toplisták élén végzett. Az idei rendezvénnyel leginkább az új film várva-várt bemutatását szeretnék a szervezők megünnepelni, és folytatni az évek óta megrendezésre kerülő, a tudományos-fantasztikus témákat népszerűsítő találkozó hagyományát.
A IV. Átjáró Nap díszvendége lesz Jeremy Bulloch, a Star Wars-rajongók kedvencének számító Boba Fett megformálója. Boba Fett a Csillagok háborúja legnépszerűbb alakja, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Star Wars-franchise létezése óta világszerte ebből a figurából adták el a legtöbb játékot. Jeremy Bulloch a most bemutatásra kerülő új filmben – Star Wars: III. rész – A Sith-ek bosszúja – is látható lesz – ezúttal maszk nélkül.
A másik külföldi vendég, Ian Watson brit író, az Átjáró Napon mint H.G. Wells lesz jelen. A brit író a legújabb Steven Spielberg-film, a Világok harca kapcsán ölti magára az eredeti regényt jegyző Herbert George Wells alakját, és a 20. század eleji frakkot. Watson, aki dolgozott már Spielberggel az AI – Mesterséges értelem című filmen, egy közeljövőben megjelenő, amerikai kötetben publikálja a témával kapcsolatosan esszéjét. Ennek az írásnak egy rövidített, általa dramatizált változatát adja elő egy performance keretén belül az Átjáró Napon a magyar közönségnek.
A rendezvényen több magyar könyvsorozat alkotói is megjelennek. Így a M.A.G.U.S. szerzői és szerkesztői is: Kolozsvári Zsófia (Indira Myles) irodalmi főszerkesztő, Kornya Zsolt (Raoul Renier), aki immáron a Héttenger világának is írója; Gáspár Péter (Jan van den Boomen), akit a készülő Toron kiegészítőről is lehet faggatni; továbbá Pálinkás Imre (Alan O’Connor), a M.A.G.U.S. korábbi főszerkesztője, és Molnár Gábor (John J. Sherwood), a Hőseposz szerzője. De ott lesz még Goldman Júlia (J. Goldenlane), Böszörményi Gyula, Nemes István (John Caldwell, Jeffrey Stone), Bán János (Kim Lancehagen, Bán Mór), Berke Szilárd (Eric Muldoom) és Tóth Norbert (Allen Newman). ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló