Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

szbszig blogja

Warcraft Adventures: Lord of the Clans, walkthrough video, final parts

szbszig | 2015.01.22. 19:13 | kategória: Warcraft | 0 hozzászólás

Nos, még egy bejegyzés, és ezzel most már végleg lezárhatom a témát, amiről itt és itt írtam eredetileg. Andrey Molchanov alias MAN-biker három év után nyilvánosságra hozta a végigjátszás utolsó két részét is: előbbit még karácsonykor, az utóbbi, befejező részt pedig tegnap, úgyhogy az anyag egészen friss.

A videók fényében talán némileg érthetőbb, miért várt velük ilyen sokáig. Amíg a három évvel ezelőtti részek egy szinte teljesen kész játékot tükröztek, végig összefüggő játékmenettel, melyből csak az átvezető animációk és beszélgetések hiányoztak itt-ott, addig a mostani videókban fellelhető pár jelenet már alig kapcsolódik egymáshoz, és érzékelhetően jelentős játékidő, komolyabb történeti fordulatok maradtak ki közöttük. Már a kezdőhelyzet sem világos, hiszen három éve ott szakadt meg a kaland, hogy Thrall fel-alá kolbászolt a világban egy grifftojást meg hasonló közepesen jelentéktelen kacatokat gyűjtögetve, miközben a fontosabb karakterek közül egyedül Doomhammerrel találkozott, míg az új videók első jelenete már az, hogy Doomhammer mellett Grom Hellscream és Kilrogg Deadeye, valamint a teljes horda egy emberként sorakozik fel mögötte, és warchiefnek kiáltják ki. A vége pedig még ennél is kevésbé érthető, sőt, mondhatni teljes egészében hiányzik... Bár az a pár jelenetrészlet legalább találgatási alapot jelenthet majd a rajongók körében azzal kapcsolatosan, mit szerettek volna a készítők kitalálni. :-)

Természetesen a történet továbbra sem illeszkedik a jelenleg elfogadott Warcraft-univerzumba. Deathwinggel például, aki ugyebár a World of Warcraft harmadik kiegészítőjének, a Cataclysmnek a főellensége, Thrall könnyedén végez. Nevetségesen könnyedén, és ez nagyjából illeszkedik abba a gondolatmenetbe, amit még az előző blogbejegyzésem végén fejtettem ki a játékkal kapcsolatosan, de itt most nem akarom előre ellőni az összes poént. (*) Igaz, Deathwinget már elvileg a Beyond the Dark Portal során is megöltük egyszer. Még ha a játék ott szándékosan kétértelműen is fogalmaz a pálya felvezető szövegében ("if possible"), illetve sokak szerint a human campaign záróanimációjának elején feltűnő árnyék a Khadgar által nemsokára megsemmisített portalon át az utolsó pillanatban Azeroth-ba menekülő Deathwinget mutatja.

A fent említett tartalmi és technikai hiányosságok ellenére mindenkinek, aki szereti a Warcraft világát, érdemes megnézni szerintem. Annak pedig, aki az elmúlt évek folyamán – akár az én blogom révén, akár máshonnan értesülve róla – látta a játék elejét, egyenesen kötelező! :-)

Szóval erre tessék:

Warcraft Adventures: Lord of the Clans (Longplay by MAN-biker) (part 12)

Warcraft Adventures: Lord of the Clans (Longplay by MAN-biker) (part 13) FINAL!

(*) Szerk.: Bár nagyon érdekes, én is csak most vettem észre, hogy (talán?) máshogyan játszódik ebben a "végsőnek" tekinthető változatban, mint ahogy az az egyik Blizzard által korábban nyilvánosságra hozott trailerben szerepelt!

Közben írtam a fazonnak, és nyilvánosságra hozott egy-két kimaradt jelenetet, amelyek többek között az előbb említett kérdést is megválaszolják. :-)

Warcraft Adventures: Lord of the Clans (Longplay by MAN-biker) (part 13 - missing scenes)

Utolsó módosítás: 2015.01.23. 14:42

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.