25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

„Miért szeretném megnyerni a PlayStation 4-et?”

thri77 | 2015.01.21. 13:21 | kategória: Nyereményjáték

Régi versenyzőnek számítok, még akkoriban szívott magába ez a világ, amikor a home computerek voltak divatban - egész pontosan ZX Spectrum volt az első gépem. A szenvedély a mai napig megmaradt, így számomra ugyanolyan természetes, ha videojátékokkal játszom, mint hogy megnézek egy filmet, zenét hallgatok, olvasok, vagy létezem. Mindennek tetejében szerencsének is mondhatom magam, hiszem egy jó darabig hivatásszerűen is foglalkozhattam azzal, amit legjobban szeretek.

A PlayStation univerzum is viszonylag hamar magába szippantott, habár nem voltam ott "hivatalosan" a startnál. Természetesen figyeltem a híreket és sokat hallottam, olvastam róla, de végérvényesen egy 1996-os angliai utazás során döbbentem rá, hogy itt tulajdonképp egy forradalom ment végbe, amiből nem szabad kimaradni. Az első PS volt a legelső konzolom is egyben, olyan címek mentek akkoriban, mint a Crash Bandicoot, Tekken, Wipeout, Destruction Derby.

Szépen végigjártam a ranglétrát, mindegyik generációból kivettem a részem. A gépek ma is itthon sorakoznak, első szériásak és természetesen az eredeti csomagolás és doboz is megvan mindegyikhez. Egyedül a PS Vita maradt ki a sorból, egész egyszerűen nem fogott meg a masina, sem a rá készült játékok (illetve többet közülük tudok más platformon is tolni, kivétel az Uncharted: Golden Abyss, amit azért kölcsöngépen végigvittem). Szerintem ezzel kicsit elkésett a Sony a megerősödött mobil platformokkal szemben.

S hogy mi a jelen? Pár hónapja vettem meg a negyediket, s boldogan használom. Tervezett volt, hogy nem siettem el - véleményem szerint mostantól történnek majd az igazán izgalmas dolgok, ez a generációváltás egy kicsit elkapkodott lett érzésem szerint. Ennek ellenére nem volt kérdés, hogy beszerzem az új gépet, csak az hogy mikor. S hogy a feltett kérdésre is válaszoljak: miért én? Ha megnyerném a speciális kiadást, akkor minden nap, amikor ránézek, eszembe jutna mindazon élmény, amit a PlayStation nyújtott nekem az elmúlt húsz esztendőben.

Utolsó módosítás: 2015.01.21. 21:30

Hozzászólások

Aryx
1 | Aryx 2015.01.21. 19:01
Korrekt. Végre az első írás. ami rendesen van megírva; már a címadás is ügyes azzal az idézőjellel. Nem tudom, miért, de kivételesen most még én is azt szeretném, hogy ez a cucc jó helyre kerüljön (én pl. még csak ki sem bontanám, mert úgy drágábban adhatom el az ebayen - még jó, hogy nem indultam). Az is tök jó, hogy felnőtt ember vagy - valahogy úgy érzem, egy tizenévesnek még nincs olyan felelősségtudata, ami egy ilyen drága holmi birtoklásához kell. Részemről hajrá. :)

Amúgy jó kis emlékeket ébresztett bennem az írás - nekem csak egy konzolom volt, mégpedig ő. :)
2 | thri77 2015.01.21. 21:33
Köszönöm hogy így gondolod! :)
Lehet nem kéne bevallanom, de az időzőjeles cím eredetileg elcseszés eredménye, de aztán mivel nekem is megtetszett, úgy döntöttem, így marad. Az Enterprise meg szintén jó masina volt és szegről végről Speccy rokon, úgyhogy lehet mondani, hogy egy családból jövünk. :)
3 | bollokr 2015.01.22. 13:40
Szerintem is,olyan aki felnőttként még mindig nyúzza napi szinten a gépet,jobban felfogja mekkora szerencse érte,és mint a kommentelő írja előttem,nem az ebay-en fog kikötni szép summa reményében...
4 | thri77 2015.01.22. 19:00
Kösz, de szerintem azért nem feltétlen jelent a kor sokat. Van aki már gyerekként is felelősségteljes és helyén kezeli a dolgokat, van aki meg vénségére is hülye marad és elkotyavetyéli. :)
5 | bollokr 2015.01.23. 10:02
Olvasd el kérlek az én indokomat,a nyerhető gépről.
Abban benne van minden,hogy mit gondolok a világról,és a témáról.
thnx

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.