25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Céginfo

Infinity Ward

Infinity Ward
Kép forrása: twitter.com/InfinityWard

A 2002-es Medal of Honor: Allied Assaultot fejlesztő 2015 Games néhány alkalmazottja nem volt elégedett az EA-val kötött szerződéssel, ezért úgy döntöttek, otthagyják a céget, és inkább az Activision berkeiben hoztak létre egy új stúdiót. Grant Collier, Jason West és Vince Zampella 2002 májusában alapította meg az Infinity Wardot, amelynek neve összeforrt a Call of Duty sorozattal: 2023-ra már 12 epizód kapcsolódik a nevükhöz valamilyen formában.

A CoD-széria a 2003 novemberében megjelent Call of Dutyval indult, remek konkurenciát adva a Medal of Honor játékoknak. A második világháborús témát aztán felváltotta a modernkori hadviselés, és az Infinity Ward meg is maradt ennél a vonalnál: a 2007-es Call of Duty 4: Modern Warfare óta elsősorban ők viszik a Modern Warfare szériát.

Az Activision már a cégalapításhoz is biztosított tőkét, a CoD megjelenését követően pedig 100%-os tulajdonossá váltak. Az alapítók már nincsenek az Infinity Wardnál: Collier 2009-ben az anyavállalathoz igazolt át, Westet és Zampellát pedig 2010-ben kirúgták szerződésszegésre hivatkozva. Ők aztán az EA-hez álltak tovább, megalapítva a Respawn Entertainmentet.

2014-ben az Activision beleolvasztotta az Infinity Wardba a Neversoft csapatot, akik korábban a Tony Hawk's Pro Skater szériáért feleltek, majd számos Guitar Hero epizódon dolgoztak, utolsó éveikben pedig már amúgy is Call of Duty játékok fejlesztésébe segítettek be.

A fejlesztőcsapat kaliforniai székhelye mellett stúdióval rendelkezik Lengyelországban, Mexikóban, Barcelonában és a texasi Austinban is.

Játékok