Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Tonic Trouble

2000.03.05. 00:00 | szerző: BlackVoid | Ismertető/teszt

A Tonic Trouble eredetileg egy Nintendo 64-es platformjáték, amit átírtak PC-re is. Ennek megfelelően a cselekmény akció és kaland elemeket is tartalmaz: ugrálás, lövöldözés és rejtvények.

Tonic Trouble

Ed, a főhős kiönt egy kis kozmikus tonikot, ami valahogyan a Földre hullik. A tonik teljesen átformálja a bolygót, az emberek mutánsokká válnak és az egész planéta szürreális játéktérré változik. Ednek természetesen helyre kell hoznia a bajt, amit okozott. Elég alap a történet.

A játék menete teljesen lineáris, eltérni a megszabott útvonaltól nem lehet. A rejtvények, amelyekkel a játékos találkozik, nagyon egyszerűek, könnyen megoldhatók. Az akciórész már kissé nehezebb, vannak trükkös részek, ahol csak többszöri próbálkozás után sikerül átjutni. Menteni nem lehet, de kilépéskor megjegyzi a gép, hogy hol tartottunk. Ha életeink elfogynak, akkor a gép egy kicsivel hátrébb teszi hősünket, és újra próbálkozhatunk.

Tonic Trouble

A rajzfilmre emlékeztető grafika a legjobb pontja a játéknak, a helyszínek színesek, változatosak. A karakterek animációja tökéletes, még az ellenfelek is változtatják az arckifejezésüket a helyzettől függően. A megvilágítási effektusok nagyon jók, a tűz például narancsszínűre festi a környező tárgyakat.

A hanghatások egész jók és 3D hatásúak. A zene jól illeszkedik az aktuális pályához és hangulatában jól illik a játékhoz.

Tonic Trouble

A Tonic Trouble beállítási lehetőségei eléggé korlátozottak, csak a nehézségi szintet lehet állítani és azt is csak két szinten. A könnyebbiken könnyebbek az ugrások és butábbak az ellenfelek.

És most érkeztem el a játék gyengéjéhez, az irányításhoz. A Tomb Raiderben ha az ember az előre gombot nyomja, akkor Lara előre megy abba az irányba amerre néz. Ed viszont a képernyőhöz képest mozog, tehát az előre gomb lenyomására "fölfelé" megy a képernyőn. Ez még nem lenne olyan nagy baj, de a kamera többször helyet változtat, és ennek következtében folyamatosan korrigálnunk kell, ha egy irányba akarunk haladni. Azt hiszem egyértelmű, milyen hatása van ennek, amikor precíz ugrásokat kell végrehajtani.

Tonic Trouble

A játékot az ügyességi játékok kedvelőinek ajánlom, elsősorban akkor, ha szeretik a rajzfilmszerű stílust. Kisebb gyerekeket is nyugodtan engedhetünk a játékkal játszani, bár az irányítás nekik is komoly gondokat fog okozni. ■

értékelés

Tonic Trouble

Pozitívumok
  • Szép grafika
  • Jó hang és zene
Negatívumok
  • Beteg kamera
  • Béna irányítás
Minimális rendszerigény: Pentium 233, 32 MB RAM, 8xCD-ROM
6,3
Tonic TroubleTonic Trouble
Tonic Trouble
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Tonic Trouble

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló