25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Le Mans 24 Hours

Írta: Peac

Ebben az országban Dávid Sándoron kívül nem hiszem, hogy túl sokan értenének ehhez az igen embert és autót próbáló versenyhez, ezért igazából én is csak magáról a játékról tudok írni, mint magáról a versenyről

Eléggé érdekes ez a játék, igazából nem más, mint állandó körözgetés egy adott pályán. Kezdetben két autó közül válogathatunk, ám ennek jelentősége elhanyagolható. Ami viszont egy kicsit bánt, az nem más, mint az a tény, hogy a mostanában megjelent autós játékok nem különösebben tisztelik az olyan fogalmakat, mint például a lendület-megmaradás, tapadási súrlódás és úgy egyáltalán a fizika, mint olyan, nagy ívben kiszorul a játékprogramokból. Ez volt a benyomásom ennek a játéknak a tesztelésénél is.

Egy kissé furcsának tűnt, hogy 130-cal megérkezek egy 90°-os kanyarba, és még a gázt sem muszáj felengedni, ha férfiasan akarjuk bevenni. Természetesen az autón állíthatunk, úgyhogy lehet nehezíteni a játékot, ha például levesszük a légterelő-szárnyakat. De ha nehezebb lenne a játék, abban az esetben semmiféleképpen sem tudnánk elverni ellenfeleinket, akik ellen így is csak akkor lehet felvenni a vezetőkesztyűt, ha hiba nélkül végig tudunk menni a pályán. Igaz, a kicsúszáshoz igen nagyot kell hibázni, de ha egyszer kirepültünk a pályáról, búcsút lehet mondani addigi helyezésünknek.

Ami viszont kimondottan rosszul sikerült a játékban, az előzés lehetősége. Egy kicsit nehéz, mivel az út nagyon keskeny az autót pedig nem lehet kapkodva vezetni. Tehát ilyenkor nem marad más hátra, nekimegyünk, és ami ilyenkor kéne, hogy bejöjjön a képbe, az nem más, mint a törés. - De még tévedésből sem törik még a mi autónk sem, de még egy kis horpadásnak sincs nyoma. Az egyetlen, ami mutatja, hogy használódik az autónk, az a gumikopás, de ami ennél feltűnőbb, az a benzin fogyása. Ez egy kissé irrealisztikusra sikeredett, de ki lehet bírni. Amint azt már megszokhattuk az autós programokban, ha kiállunk a bokszutcába, semmi tevékenység a szerelők részéről, hanem csak egy kisebb menü jelenik meg, ahol kiválaszthatjuk, hogy milyen gumi, mennyi benzin, stb.

A játék szépségéről annyit, hogy a hangok bőven hagynak kívánnivalót maguk után, viszont a grafika az csaknem tökéletes. Egészen szépen sikerült megoldani a fényeket, melynek az éjszakai versenyzésben van nagy jelentősége, és ami egészen szimpatikus, hogy éjszaka, mikor nyomjuk a gázt a hosszú egyenesben, akkor a háttérben tűzijáték-rakétákat láthatunk, méghozzá egészen szép kivitelezésben.

Mindet összevetve a játék megfelel egy kis vasárnap délutáni időtöltésnek, de sajnos itt vége is. Amiben talán szerencsénk van vele, hogy nem igazán hasonlít semmilyen más játékhoz.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

80%
Pozitívumok
  • Szép grafika
Negatívumok
  • -: Törések hiánya
  • Törések hiánya
  • Egyéb hiányosságok

További képek

  • Le Mans 24 Hours
  • Le Mans 24 Hours
  • Le Mans 24 Hours
  • Le Mans 24 Hours
  • Le Mans 24 Hours

Le Mans 24 Hours

Platform:

Kiadó: Infogrames

Forgalmazó: Automex

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!