Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Vampire: The Masquerade - Redemption

2000.10.22. 00:00 | szerző: BlackVoid | Ismertető/teszt

Az RPG műfaj hosszú szünet után újra nagy népszerűségnek örvend, köszönhetően a Baldur's Gate-nek és a Diablonak. A többi fejlesztőgárda is felismerte a műfajban rejlő lehetőségeket, hiszen a szerepjátékok gyakran több műfaj legjobb elemeit egyesítik. A Vampire egy a mostanában megjelenő játékáradatban és a helyzete nem könnyű, hiszen itt van már a Baldur's Gate II és a Diablo II is. De lássuk, hogyan állja meg a helyét a Vampire.

Vampire: The Masquerade - Redemption

Már a névből is kiderül, hogy vámpíros játékról van szó, a főhős, Kristof éppen sebesülését piheni a középkori Prágában, miközben a város egyre nagyobb bajban van. Prága ugyanis a vámpír klánok háborújának véres színhelye. Rövidesen Kristof is belekeveredik ebbe a küzdelembe, amely aztán egészen a modern időkig tart, de itt a helyszín már New York. A történetet a gyengécske intro után a játék szépen kidolgozott 3D motorjával bemutatott jelenetek mesélik el.

RPG-ről lévén szó, a különböző modern és középkori fegyverek mellett a varázslatok is helyet kapnak. A varázsolás a vérszintünket fogyasztja, amelyet a gyanútlan járókelőkből vagy bizarr módon a patkányokból nyerhetünk.

Vampire: The Masquerade - Redemption

A játék irányítása meglehetősen egyszerű, a karakterek vezérlése és a különböző képernyők egyértelműen a Diablo-t imitálják. Ez persze nem feltétlenül baj, hiszen egy jól bevált rendszerről van szó. A megjelenítés viszont teljesen más, a Vampire teljesen 3D-ben játszódik. A kamera általában karakterünk mögött és kissé felette helyezkedik el, viszont ezt a helyzetet nem automatikusan foglalja el, sajnos a játákosnak kell az egérrel megfelelő helyzetbe hoznia. Ez elég érthetetlen, mivel nem sok haszna van szemből vagy oldalról szemlélni az eseményeket, a szabad kameramozgás inkább csak nehezíti a játékot és összezavarja a játékost.

Egyszerre nemcsak egy emberrel vagyunk, csapatunk több hősből is állhat. Ekkor az általunk kiválasztottat irányíthatjuk, míg a többiek követnek minket és segítenek. Mint minden ilyen megoldásnál, itt is problémát okoz, hogy az MI nincs mindig a helyzet magaslatán és bizony sokszor kell újratölteni a játékot, mert valamelyik buta társunk öngyilkos lett.

Vampire: The Masquerade - Redemption

A Vampire grafikája csodás, főleg a középkori helyszínek sikerültek nagyon jól. Nagy kár, hogy a kamerával nem nézhetünk fölfelé, hogy megcsodáljuk a középkori Prágát. A karakterek mozgása is szinte tökéletes, még a vámpírok táplálkozását is jól mutatja meg.

A hangok közül a párbeszédeket emelném ki, ezek gyakorlatilag egy film színvonalán vannak. A zene és a többi hang viszonylag átlagos, vagyis elég jó, de nem világmegváltó.

Vampire: The Masquerade - Redemption

A patch kiadása előtt számos hiba és bosszúságot okozó probléma volt a játékkal, letöltése mindenképpen ajánlott.

A fentiekből kiderül, hogy a Vampire egy jó kis játék, forradalmi újítások nélkül. A harc kevésbé taktikus azonban mint a Diablo II-ben és a varázslatok sem olyan jók. Összességében a Vampire inkább átlagos, mint rendkívüli. ■

értékelés

Vampire: The Masquerade - Redemption

Pozitívumok
  • Szép grafika
  • A vámpír téma csontját még nenm rágták le ezerszer
Negatívumok
  • Magas gépigény
  • "Láttam már, játszottam már ilyet" érzés
Minimális rendszerigény: Pentium 266, 64 MB RAM, 3D gyorsító
Ajánlott konfiguráció: Pentium II 350, 128 MB RAM, 3D gyorsító
7,5
Vampire: The Masquerade - Redemption
Vampire: The Masquerade - Redemption
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Vampire: The Masquerade - Redemption

hozzászólások (2)

Tschüss
Tschüss 2006.02.20. 10:49
Heló mindenki, szükségem lenne e játékra.
Számíthatok valaki segitségére, ha igen vegye fel velem a kapcsolatot/t.l.aci@freemail.hu/
Előre is köszönöm.
ajánlott olvasnivaló