25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Animaniacs: A Gigantic Adventure

Írta: Dino

A SouthPeak ismét a Warner Brothers rajzfilmfiguráit használta fel új játékában, ezúttal az Animaniacs rajzfilmsorozat főhőseit. A Cartoon Networkon néha felbukkanó kedves kis figurák egy 2D-s mászkálós játékba kerültek bele.

A játékban a három főszereplőt irányíthatjuk, Yakkot, Wakkot és Dotot. Pályánként változik, hogy éppen melyiküket. A feladat nem nehéz, ami nem meglepő, hiszen elsősorban a legfiatalabb korosztály számára készült a játék: a szereplőkkel a pályákon kell végigmennünk. Három nehézségi fokozat van, mely az ellenségek számára és a pálya nehézségére van befolyással. A pályákon rengeteg tárgy van, melyeket felvehetünk: sütemények, popcorn dobozok, stb. Ezek egyrészt egészségünket növelik, de az atomic ball például felgyorsítja szereplőnket. A tárgyakért pontokat is kapunk, mely alapján a high-score táblabeli helyezésünk kerül megállapításra, illetve több játékos esetén is a pontszám számít.

A kalandok egy Titanic jellegű szuperprodukció, a Gigantic hajójának fedélzetén kezdődnek, a hajón kell először végigjutnunk, majd elérkezünk a színfalak mögé, ahol tovább folytatódik a mászkálás. Persze nem hiányozhat a főgonosz sem, akit Thaddeus J. Plotznak hívnak, és embereivel meg akarja semmisíteni a régi Animaniacs rajzfilmeket és posztereket. A pályákon így ezeket is össze kell gyűjtenünk. Összesen 11 szint van a játékban, melyek mellett 6 bónusz pálya és pár rejtett helyszín is található.

Mindegyik karakternek van egy fegyvere, az egyiknél ez egy egyszerű bunkó, a másiknál egy kalapács, a harmadik pedig üllőket dobál. Az ellenséges patkányokat és embereket intézhetjük el a fegyver segítségével, de egyes tárgyakat - edények, stb. - is széttörhetünk velük, így hozzájutva további dolgokhoz.

Kétszemélyes játékban felváltva kell rohangálnunk. A váltás a szereplő elhalálozásakor van, így meglehetősen unalmas is lehet az éppen nem játszó fél számára az egész. A feladat az, hogy a másik jáékosnál több pontot gyűjtsünk. Lehetőség van internetes játékra is, az MSN Gaming Zone-on keresztül, ilyenkor egyszerre négyen vesznek részt a mászkálásban.

Az Animaniacs: A Gigantic Adventure egy aranyos játék, azonban mindenképpen csak a kisebbek számára ajánlott. A komolyabb játékosoknak ugyanis a pályákon végigmenni nem nagy kihívás, az engine pedig nem valami komoly, messze elmarad a 3D-s engine-ektől (nem feltétlenül kell a Quake-re gondolni, hiszen a Croc is 3D engine-t használt, és az is inkább a kisebbek számára készült). A 10 év körüli korosztálynak viszont nagyon jó a játék, egyszerű irányítással és jópofa rajzokkal, bár mindenképpen nagyobb élmény akkor, ha ismeri valaki a rajzfilmeket.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

85%
Pozitívumok
  • Jópofa grafika
Negatívumok
  • Átlagos engine

További képek

  • Animaniacs: A Gigantic Adventure
  • Animaniacs: A Gigantic Adventure
  • Animaniacs: A Gigantic Adventure
  • Animaniacs: A Gigantic Adventure

Animaniacs: A Gigantic Adventure

Platform:

Fejlesztő: Engineering Animation

Kiadó: SouthPeak Interactive

Minimális rendszerigény: Pentium 166, 32 MB RAM, 4xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!