25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Furby

Írta: Chris [PCD]

Furby, az aranyos kis szőrmók ismeretlen volt számomra a játék tesztelésének megkezdése előtt. A célcsoportnak szánt 4-7 éves korosztály számára viszont valószínűleg nem ismeretlen már a figura, mint ahogy azt ötéves unokaöcsém nyilatkozta. A játék őt egyébiránt nem izgatta különösebbképpen, ő inkább az autószimulátorokért van oda, de ez valószinüleg családi örökség...

Mint kiderült, Furby a plüssállatok és a tamagotchik keresztezése, ugyanis egy szőrös kisállatról van szó, melyet etethetünk, ráadásul még beszél is hozzánk. Sőt, két Furbyt egymással szembe fordítva azok társalogni kezdenek saját nyelvükön.

A Hasbro Interactive számítógépes játékában Furbyvel négyféle kalandban vehetünk részt a játék folyamán, melyek mindegyikének a hátterében valamely képesség fejlesztése húzódik meg. Az első játékban például különböző féle-fajta Furbyket kell beültetnünk a vidámpark hullámvasútjának a kocsijaiba. Persze ez nem olyan egyszerű, mert egy kocsiba csak valamely tulajdonság szerint azonos Furbyket szabad beszállítanunk. Az első szinten például csak a szőrszín számít, magasabb szinteken meg akár tulajdonságcsoportok kombinációi is lehetnek szempontok. Persze mindezt időre, hogy még izgalmasabb legyen. A második játékban egy Furby-angyal szárnyalását kell a felhők fölött irányítanunk. Pontokat kapunk drágakövekért, aranyakért, életerőt kapunk sütiért és almáért. Ha belemegyünk egy felhőbe, akkor jól elázunk, illetve belénk csap a villám. Az hogy melyik tárgy jó és melyik rossz, nyugodtan rábízhatjuk az érzéseinkre... Az idő itt is szerepet kap, és időnként egy bonus pályához való kulcsot is találhatunk. A harmadik játékban egy labirintusból kell kitalálnunk, miközben megmentünk egy Furby-gyereket, megkeressük a kulcsot és elmenekülünk a gonosz elől. Szintenként egyre fokozodó gyorsasággal, óra ellen. A negyedik szinten egy Furbyt kell megtáncoltatnunk. Ezt úgy tehetjük meg, hogy a Furby feje felett időnként megjelenő disco-gömb színével megegyező színt választjuk ki, azon a pulpituson, ahol Furby táncol. Persze itt is a szám végéig adott mennyiségű színt kell jól teljesítenünk, hogy továbbjussunk.

A játékok mellett megtervezhetjük saját Furbynket, tetszőlegesen átszínezve a kis lényt, játszhatunk vele, pl. etethetjük vagy aludni küldhetjük, valamint rengeteg információt is megtudhatunk róluk, sőt, még egy angol-furbish, furbish-angol hangosszótár is található a programban.

A játék 4-7 év közötti kisgyereknek készült, és ezt funkcióját jól el is látja. Szórakoztató és képességfejlesztő jellege is van. Azt azonban senki ne várja a programtól, hogy tízéves kor fölötti gyerekeket is lekössön...

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

70%

További képek

  • Furby
  • Furby
  • Furby

Furby

Platform:

Fejlesztő: Image Builder

Kiadó: Hasbro Interactive

Forgalmazó: H&H '92 Kft.

Minimális rendszerigény: Pentium 133, 16 MB RAM, 4xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!