Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Half-Life: Opposing Force

1999.12.30. 00:00 | szerző: BlackVoid | Ismertető/teszt

Minden akciójáték-rajongó nagyon várta már a Half-Life küldetéslemezét. Az Opposing Force hosszban ugyan nem közelíti meg elődjét, a minőségre azonban nem lehet panasz.

Half-Life: Opposing Force

Ezúttal egy tizedest alakítunk (Adrian Shepherd) akit azért küldtek be a többi katonával, hogy feltakarítsák a Black Mesa laboratóriumot (Gordon Freemannel együtt). A játék egy helikopteren kezdődik, ahol katonatársaink okos beköpéseit hallgathatjuk. A helikopter hamarosan lezuhan, legközelebb a Black Mesa mélyén térünk magunkhoz, ahol egy tudós éleszt minket újra. A történetből többet nem akarok elárulni, mindenesetre senkinek sem fog csalódást okozni.

A játék ezúttal is tartalmaz egy gyakorlópályát, ahol gyakorolhat, aki elfelejtette a kezelést. A gyakorlás nem felesleges, mert új mozgások és fegyverek is felbukkannak. Ez a pálya ezúttal nem a kutatóközpontban található, hanem a hadsereg egyik kiképzőbázisán, ahol egy őrmester üvöltözi a parancsokat.

Half-Life: Opposing Force

Néhány új szereplővel is találkozhatunk a játékban: túlsúlyos biztonsági őr, műszaki katona - ki tudja vágni a zárt ajtókat, felcser katona - gyógyít, géppityus katona. A tudósok nem változtak, de némelyik egy újfajta védőruhába van öltözve. A biztonsági őrök, katonák és tudósok mind segítenek, ugyanúgy, mint az első részben. Újra vannak olyan helyek ahol mindenképpen szükségünk van valakinek a segítségére. A baj csak az, hogy katonatársaink nem képesek mindenhova követni minket, és ha a harc hevében véletlenül megsebesítjük valamelyiket, akkor előfordul, hogy ellenünk fordul.

A szörnyek terén is van néhány újdonság; Voltigore - egy újfajta zombi, Shock Trooper - idegen lény amely elektromos tölteteket köp és még néhány másik. A nagyobb szörnyeket is lecserélte a Gearbox, ezeket egy rejtvény megoldásával lehet csak megölni.

Half-Life: Opposing Force

A zseblámpa helyett Adrian éjjellátó készülékkel rendelkezik, erre sok helyen nagy szükség van, a sötétség nem ritka az OF-ban. Az éjjellátó készüléknek megvan az a hátránya, hogy elég rövid a hatótávolsága. Ez biztosítja, hogy jól megijedjünk, mikor hirtelen szembejön egy rosszakaratú idegen élőlény.

A pályák hasonlóak az eredetihez, nagyjából lineárisak, eltévedni nem nagyon lehet. Újra sokat kell csövekben és a szellőzőrendszerben bujkálni. Az előre beprogramozott események az OF-ban is megvannak, ezek filmszerűvé teszik a játékot és paranoiássá a játékost, aki soha nem tudhatja, hogy a következő sarkon milyen gonosz meglepetés várja. A rejtvények nem túl nehezek, sajnos túlságosan hasonlóak az eredetihez.

Half-Life: Opposing Force

A grafika és a hang nem változott, továbbra is első osztályú mindegyik, még ha nem is ez a technológia csúcsa. A zene ismét csak az izgalmasabb részeknél lép be, túlhajtva az adrenalintól amúgy is túlfeszített idegeket.

Multiplayer játékban vadonatúj pályák, modellek és fegyverek várnak a játékosokra. A készítők által kiírt Team Fortress Classic pályatervező verseny első három helyezettjének alkotása is helyet kapott a korongon.

Half-Life: Opposing Force

Az Opposing Force méltó folytatása a játéknak, akinek megvan a Half-Life és tetszett, mindenképpen szerezze be a küldetéslemezt. Akinek nincs meg... Mi a frászért nincs?! ■

értékelés

Half-Life: Opposing Force

Minimális rendszerigény: Pentium 133, 24 MB RAM, 2xCD-ROM, eredeti Half-Life
9,4
Half-Life: Opposing Force
Half-Life: Opposing Force
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Half-Life: Opposing Force

hozzászólások (13)

luna07
luna07 2011.08.11. 16:22
Szasztok bocsi rosszul irtam mert nem a cd key-el vana gond hanem ezt irja az indítás helyett:"Please type in the CD Key displayed on the Blue Shift CD case" ezt irja léci segitsen valaki elöre is kösz
Pras
Pras 2011.08.11. 16:24
Ó, ez igazán nem probléma.
Csak gépeld be azt a számsort, ami a CD-tokon szerepel. Tudod, azon a tokon, amiben kaptad a CD-t a boltban, amikor megvetted.
luna07
luna07 2011.08.11. 16:48
csak evval az a gond hogy netröl szedtem le :DDDDD
Kanduhrka
Kanduhrka 2011.08.11. 17:03
Ez esetben tessék még egyszer elolvasni a PCDOME-ra vonatkozó szabályzatot, amit te is bepipáltál regisztációkor.
Bomberman
Bomberman 2014.03.09. 18:53
Először is elnézéseteket kérem, hogy ezt ide írom, ilyen régi cikkhez, és ilyen célból ---> de van, aki még jelenleg is játszik a HL multiplayer módjával? Mármint a klasszikus Half-Lifera gondolok, és nem az OF-re. Aki elveszettnek érzi magát, egyedül játszik évek óta, és nem találja a magyarokat, az látogassa meg az igen szerény, és 2-3 aktív fős steam csoportunkat, melynek a neve : Magyar Half-Life Közösség. Jó magam 2007 nyara óta játszom, rengeteg játékosnak segítettem már, tanítgattam őket, a játék mesterségeire, azonban sohasem jutott még eszembe, hogy egy közösséget kellene alkotni. Mindenkit várunk szeretettel!
ajánlott olvasnivaló