25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

No One Lives Forever

Írta: Đuke

Manapság úgy tűnik, hogy a játékprogramok piacán a legnagyobb sláger a third person, illetve first person stílusú akció/kalandjátékok. Ahhoz, hogy az emberek valóban felkapják a fejüket egy-egy új, ilyen típusú program láttán, bizony jócskán az átlag fölött kell teljesíteniük a program készítőinek. Hogy a NOLF ilyen lesz-e, vagy sem, azt még jómagam sem tudom. Mindenesetre a sajtóanyag és az előzetes képek alapján nem tűnik úgy nekem, hogy mondjuk a Half-Life szintjére fel tudna kapaszkodni, persze nem szabad elfeledni, hogy még csak előzetesről van szó, így határozott véleményt még nem mondhatok. Nézzük, mit várhatunk a programtól:

Mi Adam Church szerepét fogjuk alakítani a programban, és mint MI-Zero, Őfelsége Legtitkosabb Szolgálatának oszlopos tagja a mi feladatunk lesz, hogy prominens Észak-német biofizikust Otto Dentz-et megnyerjük magunknak. Azonban Dentz-et az angliai utazása alatt megszöktette a HARM nevű terrorista csoport. Ezalatt egy elegáns klubban London szívében, egy előkelő angol lord feláll egy bridge-party közepén, kidobja nyerő lapjait a kezéből, és különös módon felrobban. Church-nek számtalan kérdésre kell választ kapnia: Miféle gyáva cselekedetek vannak folyamatban? Van-e összefüggés Dentz megszöktetése és a lord halála között? Tulajdonképpen mit is akar a HARM? Csak Adam Church tudd szembeszállni, stb.

A program 3D engine-jét a Monolith által kifejlesztett LithTech 2.0 alkotja, ami nem más, mint a Shogo: Mobile Armor Division játék engine-jének továbbfejlesztett változata. Nos, ez nekem eléggé szimpatikus volt, így e téren szerintem nem lesz gond. A grafika az előzetes screenshotokból ítélve hasonló lesz a Shogóhoz (mármint pl. ami ezt a kissé "nyálas" és valótlannak tűnő árnyékolást illeti), de annál szebb és aprólékosabb így elsőre. További pozitívum - s milyen kuriózum -, hogy a játékban több mint 20 különböző (és szokatlan) fegyver fog majd szerepelni, nem is beszélve a különböző - a first person játékokban nem megszokott - különleges fegyverekről (pl. rakétavetős táska, biztonsági kamerahatástalanító, stb.). A játékot 33 egyszemélyes pálya és 15 többszemélyes (multiplayer) pálya fogja majd alkotni. A játék készítői szerint a lopakodás, óvatos közlekedés és a furfang szükségeltetik részünkről a játék során, mivel az ellenfeleket mesterséges intelligenciával (is) "felfegyverezték".

Végül összefoglalásként: a NOLF egy "nyomulós", történeten alapuló, akciódús first person akcióprogram lesz, melynek alaphangulata leginkább a '60-as évekbeli James Bond filmekre fog emlékeztetni (az öltözékek, fegyverek, környezet is leginkább erre fog hasonlítani). A játék keresztülvisz minket a hatvanas évek Európájában, ugyanabban az atmoszférában, mint az akkor volt: erőszak, gengszterek, maffiák. Járhatunk a tenger alatt, harcolhatunk hajók gyomrában és még számtalan izgalmas helyen, hogy - a feladatunknak megfelelve - a 33 különböző küldetésen végiglövöldözve magunkat lerendezzük a rosszfiúkat és visszaállítsuk a "polgári békét".

Majd meglátjuk...

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • No One Lives Forever
  • No One Lives Forever
  • No One Lives Forever
  • No One Lives Forever

No One Lives Forever

Platform:

Fejlesztő: Monolith Productions

Kiadó: Electronic Arts

Forgalmazó: Ecobit Rt.

Minimális rendszerigény: Pentium II 300, 64 MB RAM, 4xCD-ROM, 8MB 3D gyorsító

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!