25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Rally Masters

Írta: Castor

Ki ne játszott volna annak idején a Motorheaddel? A futurisztikus környezetbe helyezett autóversenynek nagyon jó volt a fizikai modellje, így szinte öröm volt vezetni a kocsit. Azóta eltelt két év, és a svéd fejlesztőcsapat ismét nagy fába vágta a fejszéjét. Elhatározták, hogy egy minden eddiginél jobb rally szimulátort csinálnak. Valljuk meg, ez nem egy könnyű munka. Annak idején ott volt a Colin McRae Rally, aminek akkor iszonyú jó hangulata volt, ezért még ma is rengetegen játszanak vele. Nemrég a Magnetic Fields játéka, a Rally Championship próbálta meg elfoglalni a CMR trónját, de ez nem sikerült neki. Igaz, hogy a grafika csodálatos volt, de a gyenge fizikai engine mindenkit lehangolt.

De térjünk vissza a Rally Masters-re, amiben egy valóságban is létező versenyen, a Michelin Rally Master - Race of the Champions-ön próbálhatjuk ki ügyességünket. A bajnokság kieséses rendszerben zajlik, három futam után mindig a legjobb jut tovább. Összesen 46 pályán mérhetjük össze a tudásunkat a géppel vagy barátainkkal osztott képernyőn, hálózatban, vagy interneten. Az időjárás igen változatos lesz és verseny közben is változhat. A 46 pálya mellé kapunk még 17 autót is. A kocsik három osztályba lesznek sorolva. Az első csoportba olyan autók tartoznak, mint a Renault Megane, Peugeot 306 és a Skoda Octavia. A második osztályban a négykerék-meghajtásúak szerepelnek: Ford Escort WRC, Toyota Corolla WRC, Peugeot 206 WRC. A harmadik csoport a "legends", melyben régebbi autókkal koptathatjuk a gumikat (Lancia Integrale, Peugeot 205 T16, Audi S1).

A pár napja elérhető demo alapján a grafikai megvalósítások nem érik el a Rally Championship színvonalát, de a CMR-nél sokkal jobbak. Ez nagy hatással van a gépigényre is, mely mai szemmel már nagyon alapszintnek számít. A készítők egy P166-ost ígérnek 32 MB RAM-mal a minimum konfigurációnak, és egy PII-es kell 64 megával, hogy akadozás nélkül fusson a játék. Én nem vettem észre, de a nagy rallysok szerint nincs igazán eltalálva a kézifék működése.

Ha a készítőknek mindent maximálisan sikerül megvalósítani, akkor legalább akkora durranás lesz a program, mint annak idején a Colin McRae Rally, melynek nyárra várható a folytatása.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Rally Masters

Platform:

Fejlesztő: Digital Illusions

Kiadó: Infogrames

Forgalmazó: Comgame Kft.

Minimális rendszerigény: Pentium 233, 32 MB RAM, 4xCD-ROM, 3D gyorsító

Ajánlott konfiguráció: Pentium II 300, 64 MB RAM, 3D gyorsító

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!