Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Rally Masters

2000.04.02. 00:00 | szerző: Castor | Előzetes

Ki ne játszott volna annak idején a Motorheaddel? A futurisztikus környezetbe helyezett autóversenynek nagyon jó volt a fizikai modellje, így szinte öröm volt vezetni a kocsit. Azóta eltelt két év, és a svéd fejlesztőcsapat ismét nagy fába vágta a fejszéjét. Elhatározták, hogy egy minden eddiginél jobb rally szimulátort csinálnak. Valljuk meg, ez nem egy könnyű munka. Annak idején ott volt a Colin McRae Rally, aminek akkor iszonyú jó hangulata volt, ezért még ma is rengetegen játszanak vele. Nemrég a Magnetic Fields játéka, a Rally Championship próbálta meg elfoglalni a CMR trónját, de ez nem sikerült neki. Igaz, hogy a grafika csodálatos volt, de a gyenge fizikai engine mindenkit lehangolt.

Rally Masters

De térjünk vissza a Rally Masters-re, amiben egy valóságban is létező versenyen, a Michelin Rally Master - Race of the Champions-ön próbálhatjuk ki ügyességünket. A bajnokság kieséses rendszerben zajlik, három futam után mindig a legjobb jut tovább. Összesen 46 pályán mérhetjük össze a tudásunkat a géppel vagy barátainkkal osztott képernyőn, hálózatban, vagy interneten. Az időjárás igen változatos lesz és verseny közben is változhat. A 46 pálya mellé kapunk még 17 autót is. A kocsik három osztályba lesznek sorolva. Az első csoportba olyan autók tartoznak, mint a Renault Megane, Peugeot 306 és a Skoda Octavia. A második osztályban a négykerék-meghajtásúak szerepelnek: Ford Escort WRC, Toyota Corolla WRC, Peugeot 206 WRC. A harmadik csoport a "legends", melyben régebbi autókkal koptathatjuk a gumikat (Lancia Integrale, Peugeot 205 T16, Audi S1).

A pár napja elérhető demo alapján a grafikai megvalósítások nem érik el a Rally Championship színvonalát, de a CMR-nél sokkal jobbak. Ez nagy hatással van a gépigényre is, mely mai szemmel már nagyon alapszintnek számít. A készítők egy P166-ost ígérnek 32 MB RAM-mal a minimum konfigurációnak, és egy PII-es kell 64 megával, hogy akadozás nélkül fusson a játék. Én nem vettem észre, de a nagy rallysok szerint nincs igazán eltalálva a kézifék működése.

Rally Masters

Ha a készítőknek mindent maximálisan sikerül megvalósítani, akkor legalább akkora durranás lesz a program, mint annak idején a Colin McRae Rally, melynek nyárra várható a folytatása. ■

Rally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally MastersRally Masters
Rally Masters
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Rally Masters

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló