25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Tachyon: The Fringe

Írta: Viper

A NovaLogic fejlesztői úgy látszik elérkezettnek látták az időt, hogy az eddigi katonai szimulátorok után egy kicsit más stílusú játékot fejlesszenek. Persze azért nem lesz olyan nagy a stílusváltás, hiszen a Tachyon is egy repkedős játék lesz, csakhogy nem a precíz modellezést követelő földi valóságban, hanem a távoli jövő űrjében. Első ránézésre amúgy a játék stílusát tekintve nagy hasonlóságot mutat a PC-s játékok korábbi időszakából jól ismert Privateer-rel, ami akkoriban meglehetősen nagy népszerűségnek örvendhetett.

A történet szerint, ami a mostani időhöz képest ötszáz évvel később játszódik, a világot több óriáscég irányítja, akik az élet minden területét szabályozzák. Ennek köszönhetően teljes béke uralkodott a Naprendszerben mindaddig, amíg az emberek egy csoportja rá nem unt a törvények által túlságosan is rendezett életvitelre, és a világűr egy olyan helyrére költöztek, amit mindeddig az óriáscégek figyelmen kívül hagytak, és ahol eddig nem érvényesítették a törvényeiket. A magukat Bora-nak nevező kis közösség új lakóhelyét felépítve azonban kis idő után felfedezte, hogy az eddig lakatlan vidék rendkívül gazdag érclelőhelyet rejt. Hamarosan a GalSpan nevezetű multi-cég is felfigyelt erre a még kiaknázatlan forrásra, és nemsokára meg is állapították, hogy az eddig telepesek mindenféle engedély nélkül tartózkodnak a vidéken. Ennek megfelelően saját részükre állították ki a papírokat, ami a Bora-k számára az elköltöztetést jelentené. Azonban a telepesek készek megvédeni eddigi munkájuk eredményeit, hiszen több éves munkájuknak köszönhetően már csak pár mozzanat választaná el őket az általuk megálmodott biztonságos otthontól.

A játék kezdésekor nem kell mindjárt elköteleznünk magunkat valamelyik fél oldalán, hiszen egy teljesen független kalandorként érkezünk erre a vidékre, aki csupán a busás haszon reményében vetődött el errefele. A feladatunk ennek megfelelően nem más, mint űrbázisról űrbázisra repkedni, felfedezni a galaktikus térkép fekete foltjait, illetve küldetéseket teljesíteni egy kis haszon és egy jó adag kaland reményében. Egy idő után azonban elkerülhetetlenné válik, hogy bizonyos küldetések elvállalásával ne csatlakozzunk valamelyik oldalhoz. A választás tehát a mienk: vagy a GalSpan erős gazdasági háttere, vagy a Bora öntudatos küzdő szelleme.

Mindegyik fél 10-10 küldetéssorozattal rendelkezik, ami összesen 70-80 kisebb feladat elvégzését jelenti. Ezek nagy részének teljesítéséért megbízónktól valami csodaszerkezetet kapunk fizetségként, amivel hajónkat tudjuk jobbnál-jobbra fejleszteni. Akkor sincs azonban baj, ha nem nagyon találunk ilyen küldetéseket, ugyanis saját pénzből is vásárolhatunk alkatrészeket, így a hajónkon lévő berendezéseket mindig újabbra cserélhetjük, persze ha ezt anyagilag is megengedhetjük magunknak. Az upgrade-elhető eszközök listáján természetesen kiemelkedő helyet foglalnak el a különböző fegyverrendszerek: torpedók, detonátorok, lézerfegyverek, plazmavetők; illetve ezek mellet pajzsok, gyorsabb hajtóművek stb. A fegyverek mellet nagy segítségünkre lesz a szárnysegédünk, akit magunk választhatunk ki az egyes küldetésekhez. Mivel mindegyikük más és más repülési taktikával rendelkezik, ezért fontos része lesz a játéknak, hogy megtaláljuk a mentalitásban pont hozzánk passzoló szárnysegédet. Ezek mellett az egyes szárnysegédjelöltek különböző másodlagos karakterrel is rendelkeznek, vagyis egyeseknek jó kapcsolatuk lehet például az alvilággal, aminek köszönhetően esetleg olyan küldetéseket is megkaphatunk, amit máskülönben biztosan nem.

A játék kivitelezéséről talán nem is kell sok mindent elmondani, hiszen a készítők neve szinte mindent elárul. A képek alapján a NovaLogictól eddig is megszokott igen magas színvonalat várhatunk. A készítők ígérete szerint nagyon sok olyan látványos effektussal találkozhatunk majd, ami egy hangulatos űrcsatának elengedhetetlen kelléke: robbanások, napsugár vakító hatása, csillagok különböző vizuális megjelenítése, plazmák, lézerek stb.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Tachyon: The Fringe
  • Tachyon: The Fringe
  • Tachyon: The Fringe

Tachyon: The Fringe

Platform:

Fejlesztő:

Kiadó: NovaLogic

Forgalmazó:

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!