Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

The Boss

2000.07.02. 00:00 | szerző: Chris [PCD] | Előzetes

Többségünk szemében a keresztapák dolga nem más, mint üldögélni az úszómedencés kertben, koktélokat iszogatni szép nők társaságában és parancsokat osztogatni az ellenfelek kinyírására. Gyorsan szögezzük is le, ez a kép nem igaz. Maffiafőnöknek lenni nem ilyen egyszerű, az odavezető útról pedig jobb nem is beszélni! Aki azonban ilyen irányú álmokat dédelget a szíve mélyén, annak ez a játék igen stílusos és realisztikus gyakorlási lehetőséget és képességfelmérést jelent.

The Boss

A helyszín természetesen a 20-as évek Amerikája, ahol éppen a szicíliai bandák területfoglaló háborúja dúl. A játékos dolga az, hogy minimális indulótőkével felvértezve, először egy maffia-család kis porszemeként, mindenféle legális és illegális üzleteken és cselekedeteken keresztül a család a többi konkurens család fölé kerekedjen, és játékosunkból keresztapa legyen.

A játék során talán a legfontosabb a jó kapcsolatrendszer kialakítása. El kell nyernünk a főnökeink bizalmát, arra az esetre, hogy ha szükségünk lenne valamire, azt megadják nekünk. (Például ha kaszinót szeretnénk nyitni, de éppen nincs elég pénzünk rá, akkor némi kölcsönnel kisegíthetnek minket a bajból, de ezt csak akkor teszik meg, ha megfelelő pozitív viszonyban vagyunk egymással.)

The Boss

Szintén nagyon fontos elem a család növekedése során a hatalom megosztása. A család bővülésével egy ponton túl már nem vagyunk képesek mindent magunk irányítani, ilyenkor a család más tagjait, alkalmazottait kell megbíznunk egyes feladatokkal. Felvehetünk a családba további tagokat is. Ügyelnünk kell itt is arra, hogy a megfelelő, és a családnak éppen szükséges képesítésű embereket alkalmazzunk. Túl sok ember felvétele sem szerencsés, ugyanis a nekik folyósított sok bér túlságosan is megterhelné a családi kasszát, illetve ha városban mindenki maffiatag lesz, ki fizet akkor védelmi pénzeket?

Egy jó maffia nem maradhat ki az ingatlanüzletből sem. Építhetünk vagy vehetünk épületeket vagy ingatlanokat, ezekkel kereskedhetünk, illetve elhelyezhetjük bennük a különböző üzleteinket. Egy épületen belül egyszerre működhetnek legális és illegális üzleteink.

The Boss

A játék során a konkurens üzleteket mindenféle módszerekkel kicselezve el kell érni, hogy a mi üzletünk jól, míg a konkurenciáé rosszul jövedelmezzen. Mint a valóságban! Nem maradhat ki a képből a rendőrség sem, aki talán még a konkurenciánál is keményebb ellenfélnek bizonyul.

Sokféle emberrel dolgozhatunk együtt, köztük vannak például kémek, mesterlövészek, terroristák és fegyverspecialisták. Mindegyik típus más speciális képességgel rendelkezik, a mesterlövész például értelemszerűen jól lő, és türelmes is, ha az ellenség megjelenésére kell várnia. A mérnök javítja a járműveket, épületeket, és az autók golyóállóvá tételéért is ő a felelős. A kártyajátékos sok pénzt nyerhet, de esetenként akár veszíthet is, emellett pedig képes észrevétlenül bejutni az ellenség területére is. A felderítő észreveszi a kémeket és a mesterlövészeket, de vele gyűjthetünk információt az ellenségről és az épületekről.

The Boss

A játék kezelői felülete a SimCity-hez hasonló 3D városképet mintáz. Némely kezelőszerv és funkció is a SC-re hasonlít. Érdekes újítás az éjszakai nézet (mivel tudjuk, hogy a maffia éjszaka él, így nem véletlen, hogy ez nem marad ki a programból).

A kis koreai játékház alkotása 2000 telén fog megjelenni. A program szlogenje amúgy szerintem igen frappáns, jól tükrözi a játék hangulatát, s így hangzik: "Ezt az ajánlatot nem utasíthatod vissza…" ■

The Boss
The Boss
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Boss

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló