Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Tomb Raider Chronicles

2000.08.24. 00:00 | szerző: Dino | Előzetes

A Core Design továbbra se hagyja abba a Tomb Raider sorozatot, novemberben jelenik meg az újabb rész, mely négy különálló történetet tartalmaz.

Tomb Raider Chronicles

A játék a The Last Revelation története után pár nappal kezdődik, Lara temetésén, annak ellenére, hogy Lara holttestét nem találták meg. A temetési szertartás után Jean Yves, Winston és a család lelkésze, Dunstan atya visszatér a Croft birtokra. Beszélgetésük során visszaemlékeznek Lara korábbi kalandjaira, melyek video jelenetek formájában kerülnek a játékos elé.

A kalandok helyszínei: Róma, egy német tengeralattjáró, egy kis ír sziget, valamint egy hi-tech toronyház. Mind a négy epizód egy-egy különálló történetet mesél el, melyekben különböző stratégiát kell választanunk a feladatok sikeres teljesítéséhez.

Tomb Raider Chronicles

Az ír pályákon a 16 éves Larát irányíthatjuk. Itt az ügyesség és a ravaszság kerül a középpontba, mivel rengeteg csapda és rejtvény lesz a különböző helyeken. A tengeralattjárón helyt kapó kaland leginkább az X-akták rejtélyes világába repíti a játékost, sok akcióval. A római helyszín fog leginkább az eddigi Tomb Raider játékokra hasonlítani, sok kalandozással. A toronyházban a bujkálás és stratégiai tervezés kapja a fő hangsúlyt, és egy társunk is lesz itt, Zip, aki folyamatosan segíteni fog.

A Tomb Raider Chroniclesben a fejlesztők megpróbálják az eddigi epizódok összes pozitívumát ötvözni. Az egyes kalandok során mindig világos lesz, mi is a cél. A játék engine-jét továbbfejlesztetik, hogy az eddigieknél még szebb játékot adhassanak ki. A szokásos tervek: nagyobb fokú részletesség, szebb fények, több karakter, minél több tárgy felhasználása. Sokkal nagyobb szerepe lesz a nálunk lévő tárgyaknak és azok kombinálásának.

Tomb Raider Chronicles

Már szokásosnak tekinthető főhősnőnk egy-két új mozgása és animációja. Lara keresgélhet aktákban, fiókokban, és ezekből is elveheti a számára szükséges dolgokat. Az új fegyverek között olyan szerepel, mint a távcsöves puska és a kampót kilövő puska. Új mozgáslehetőség lesz a kifeszített köteleken való mászkálás, ugrálás a magasban lévő rudakon, a rudak és kötelek kombinálásával pedig változatos módon járhatjuk be a területeket.

Az ellenfelek mesterséges intelligenciája is javul, így például támadóink reagálnak a hangokra is. Ez teszi szükségessé a lopakodó módot. A közelharc során is hasznát vehetjük ennek: Lara az ellenfél háta mögé oson, és kloroformmal elkábítja a rosszakat. Az ellenségek ráadásul sokkal jobban elbújhatnak, mivel az új részben tényleg csak azt látjuk majd, amit Lara egy hasonló, valós helyszínen látna.

Tomb Raider Chronicles

Két új ruhája lesz Larának, az egyik egy Mátrix-jellegű bőrszerelés, fejmikrofonnal, a másik pedig egy SAS kommandós álcázóruha. Az új Tomb Raider játékban minden eddiginél több átvezető videót láthatunk majd. Ráadásként pedig kapunk hozzá még egy pályaszerkesztőt is, mellyel saját küldetéseket fabrikálhatunk.

A Tomb Raider játékokat az utóbbi években több negatív kritika is érte, elsősorban amiatt, mert az újabb részek egyre kevesebb újítást tartalmaztak. Reméljük, a sorozat ötödik része már több új színt visz a sorozatba. ■

Tomb Raider ChroniclesTomb Raider ChroniclesTomb Raider ChroniclesTomb Raider ChroniclesTomb Raider ChroniclesTomb Raider Chronicles
Tomb Raider Chronicles
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Tomb Raider Chronicles

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló