25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Alice

Írta: Warhawk

Úgy érzem, ez az ősz új fejezetet nyithat a meseadaptációk világában. Ez a műfaj eddig leginkább a Disney Interactive asztala volt, és leginkább a "hű-de-cuki" kifejezéssel lehetett őket jellemezni. Most az Electronic Arts szárnyai alatt működő Rogue Entertainment megpróbálja a vad akciót és a horrort belecsempészni e műfajba.

Ugye mindenki ismeri a kedves és ártatlan Alice-t, aki egy késésben lévő fehér nyulat követve hihetetlen kalandokba keveredett Meseországban? Igen? Akkor felejtsétek el! Az Alice, akit itt megismerünk nem kedves, és legfőképp nem ártatlan! A srácok a 3D-s akciójátékok terén veteránnak számító American McGee segítségével megteremtették az új női hőst, aki késsel a kezében vág át a kártyalabirintuson!

Grafika terén nem bíztak semmit a véletlenre, nem próbáltak meg maguktól összetákolni valami alapot (lásd Lucasarts), hanem inkább licenszelték a Quake III Arena motorját, és ezt tupírozták fel egy kicsit. Maga a játék a Tomb Raider sorozathoz hasonlóan harmadik személyű akciójáték lesz, egy szürreális, idegen, veszélyekkel teli Meseországban. A több mint 15 pályából álló játékban a cél mi más lenne, mint megállítani a gonosz Kőr Királynőt, és alkalomadtán megmenteni ezt a világot. Persze a legtöbb pálya már ismerős lehet a meséből, de ezek is átalakultak, a Gonosz kikezdte őket. Talán még érdemes megemlíteni, hogy nagyon büszkék a Rogue-osok a különböző környezeti effektusokra (hó, eső, köd, tűz) és a robbanásokra.

Természetesen Alice nem hagyatkozhat csupán a nagy zöld szemére (Higgyetek nekem! Tényleg nagy!), fel kell fegyvereznie magát. A fegyverek legtöbbje ártatlannak tűnő játékok, kissé átalakítva. Ilyen például a pengeéles kártyalapok, vagy a felhúzható dobozban leledző akna. Lesz néhány szokásos fegyver is, a kést, mint alapfegyvert már említettem.

Igen sok ismerős szereplővel találkozhatsz, ilyen lesz a Fakutya (azaz macska), aki segítőtársaddá szegül kalandjaidban, de ott lesz még az Örült Kalapos is, és persze a kihagyhatatlan kártyakatonák! Ezenkívül lesz még igen sok teljesen új ellenség, melyek MI-jéről szintén a Q3A motorja gondoskodik!

A zenéről, hangokról sajnos képek alapján nem lehet meggyőződni, de ha a bemutatott videóban hallatók szintjét megközelíti, bajunk már nem lehet (legfeljebb, hogy ijedten, kétpercenként nézünk körül a szobánkban :-)

A játék nemrég arany korongra került, így pár hét múlva játszhatunk is vele.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Alice

Platform:

Fejlesztő: Rogue Entertainment

Kiadó: Electronic Arts

Forgalmazó: Ecobit Rt.

Minimális rendszerigény: Pentium II 266, 64 MB RAM, 8xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!