25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Hardwar

Írta: Jay [PCD]

A Gremlin Interactive Hardwarja egy futurisztikus űrhajó-szimulátor, óriási világot tárva eléd, amely felfedezése, meghódítása rád vár.

Spekuláns, önálló szabadúszó szerepébe bújva lehetsz kereskedő, másokból élősködő csavargó, vagy éppen agresszor (általában ez alatt közönséges gyilkos értendő). Otthonod a túlnépesedett, klausztrofóbiában szenvedő beteg város: Misplaced Optimism, az utolsó krátere a valamikori bányabolygónak, a Titánnak. Az űrhajóközi csatornakommunikációba beleágyazva magad, amely különböző mentési vagy éppen szabotázs munkák hírhordozója, próbálod a hírnevedet javítani, pénzt keresni, és a hajódat javítani, hogy valamikor majd sikerüljön elhagyni ezt a porfészket.

A napenergiával működő városban szabadon cselekedhetsz. A fénykutak, amelyek a hajókat töltik fel, és egyben a kráterek energiaellátói is egyben, állnak az érdeklődés középpontjában. Eleinte csak mentési, csomagküldői megbízásokat kapsz, időnként esetleg kíséretnek is felkérnek, de semmi igazán komoly feladat. Ahogy nő a hírneved, úgy kapsz újabb és bonyolultabb megbízásokat is: zsákmányszerzés, rombolás, bérgyilkosság. A pénz a feladat nehézségével egyenes arányban nő, de az életben semmisem olcsó, és hogy ki tudd fizetni a legújabb hajódat a fedélzeti számítógéppel, az ágyukkal és a bolygóközi kommunikációt létrehozó berendezéssel, bizony rendesen a zsebedbe kell nyúlni.

A játéknak akkor van vége, amikor Te abbahagyod. Nincs olyan szint, ami után ne lehetne továbblépni, nincs olyan űrhajó, amelyet, egy bizonyos szint után, ne lehetne tovább javítani. A magad ura vagy, Te döntöd el, melyik megbízást fogadod el, melyiket nem. Te döntöd el, hogy melyik szervezet ellen veszed fel a harcot. A megbízások szakadatlanul követik egymást az információs csatornán.

A játék menete nagyban változik az elfogadott megbízásoktól függően, e szerint nincs két egyforma játék. Minél többet játszol a Hardwarral, annál több színét ismered meg a programnak.

A Hardwar valós idejű játék, a Titán bolygó est-nap ciklusához kell alkalmazkodnod. Nappal barangolhatsz, este pedig az űrhajód energiával való feltöltése a cél.

Repülés helyett bemehetsz boltokba is. Elegendő pénzzel vehetsz új programokat a fedélzeti számítógépedhez, vásárolhatsz fegyvereket, védelmi rendszereket, esetleg új hajtóművet.

A játék 3 dimenziós környezetében bármerre repülhetsz, hogy addig még felfedezetlen területek hódíts meg. Hálózatban játszva, akár nyolcan egyszerre egymás ellen, vagy épp ellenkezőlég, egymást segítve élvezhetitek a tökéletes grafikát és a különböző, lenyűgöző effektusokat.

Ma már nem számít különlegességnek, hogy egy játék szép grafikával és fantasztikus hangokkal rendelkezik. Viszont ami annál inkább figyelemre méltó a Hardwar esetében, az a mesterséges intelligencia. A játékban szereplő rendőrök, társaságok és a többi kereskedő mind hozzád mérten fog viselkedni.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!