25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Mortal Kombat 4

Írta: LeMon 2 hozzászólás

Több ezer évvel ezelőtt a bukott Istenség, Shinokk elleni háborúban én voltam a felelős egy egész civilizáció haláláért. Hogy felszabadítsam a birodalmat Shinokk fenyegetéseitől, háborút indítottam, ami a Földet évszázadokra sötétségbe döntötte, Shinokkot pedig a Senki Földjére száműztem.
Miután Shao Kahn vereséget szenvedett a földi harcosoktól, Shinokk szabadulását kezdte intézni száműzetéséből.
A háború most ismét viadallá vált. De most csak halandó nyerheti a küzdelmet.
- Ezek voltak Rayden szavai

Ki ne ismerné a Mortal Kombat valamelyik részét. Több értelemben is forradalmat jelentett a széria első tagjának megjelenése. Az első olyan játék volt, amiben cenzúra tiltása nélkül röpködhettek az emberi szervek, és a készítők elsőként használták a digitális grafikát. A mortal sorozat negyedik tagja immáron teljes 3D környezetben tündököl. A bedigitalizált szereplőket 3 dimenziós harcosok váltják fel, s ennek köszönhetően a játék végre SVGA.

A Midway most egy fokkal komolyabb anyaggal jött ki. Valljuk be, a harmadik epizód tagjai (MK3, Ultimate MK3, MK Trilogy) igencsak komolytalanra sikeredtek a nevetséges kivégzések miatt. A negyedik részből azonban kimarad a Babality, Friendship, és a kivégzések valóban brutálisak. Vér van most is elég, bár kicsit bénára sikeredett. A harcosainkkal akár fegyverrel felszerelve is támadhatunk, amit viszont egy erősebb pofontól könnyen el is veszíthetünk. Nagyon sok az új fényhatás; a hátterek szépen kidolgozottak és változatosak, a pályák igazi harcmezővé váltak. Egy-egy érdekesebb mozdulatnál a kamera is a szereplőkre közelít, pl. kivégzéseknél. Ezúttal 15 karakter közül választhatunk. A régiek közül maradt Liu Kang, Johnny Cage, Rayden, Sonya, Jax, Sub-Zero, Reptile és Ed Boon kedvence Scorpion. Mind a 15 karakternek most is megvan a saját kis története, hogy hogyan is került be a tornára, vegyük ezeket sorra:

Fujin
A szél Istene. Egyik túlélője a Föld védelmezői közül. Az Istenek Hasonmásai elpusztultak Shinokk serge elleni küzdelemben. Most Raydenhez csatlakozva, felkészül az utolsó harcra.
Jarek
Az utolsó tag Kano klánjából a Fekete Sárkányból. Sonya Blade vadászott Jarekre, de mivel feltünt egy veszélyesebb ellenfél, Sonnya erejét Quan Chi ellen összpontosította. Jarek most Sonya és a Föld hacosai mellet küzd, hogy segítsen legyőzni a gonosz Istenséget, Shinokkot.
Jax
Miután Sonya eltűnt, hogy felkutassa az utolsó túlélőjét a Fekete Sárkány szervezetnek, Jackson Briggs őrnagy a nyomába eredt. Hamarosan rájött, hogy társa küldetése egy harci tornához vezetett Shinokk ellen. Ez egy olyan viadal, amit mindenképp meg kell nyerni, különben saját világuk Shinokk kezei közt pusztul el.
Johnny Cage
Shao Kahn veresége után, Johnny lelke kiszabadult. A mennyből észrevette volt barátait, akik újra bajba kerültek. Cage Rayden után eredt, hogy segítsen visszanyerni halott lelkét és Liu Kanghez csatlakozzon. Johnny újra magára talál a viadalon a Föld harcosai mellett.
Kai
Egyik alapító tagja a Fehér Lótusz Társaságnak, képességeit Ázsia szerte tanulta a legnagyobb mesterektől. A messzi keletre utazott, miután barátjával Liu Kanggel találkozott Amerikában. Most egyesítik erejeiket, hogy Raydent támogassák a gonosz elleni küzdelemben.
Liu Kang
Az eddigi legyőzhetetlen bajnoka a Mortal Kombatnak. Liu Edenia birodalmába ment, hogy kiszabadítsa Kitana hercegnőt, Quan Chi fogságából. Sikertelenül tért vissza a Földre és elindult, hogy egyesítse a Föld harcosait. Nem csak Kitana szülőföldjének felszabadításáért, hanem hogy támogassa a Villámistent, Raydent.
Quan Chi
Szabadúszó varázsló, a fekete mágia mestere. Képességeit arra használja, hogy kiszabadítsa fogságából az ördögi Shinokkot. Szolgálataiért Shinokk megígérte, hogy megkapja a fő pozíciót a már kiterjesztett birodalmában a Senki Földjén.
Rayden
A Villámisten visszatért a Földre, miután Shao Kahn elpusztult. De új veszély fenyeget. Shinokk seregei, élükön Quan Chi az Isteneket támadja. A mennybéli zűrzavarból Rayden kilépet. Az Idős Istenek védelmére siet, hogy véget vessen a felek közti küzdelemben.
Reiko
Tábornok Shinokk csapatában. Reiko vezeti a sötétség seregeit az Istenek ellen. Bár egy támadás során életét vesztette, újra felbukkant és csatlakozott a háborúba a Földi harcosok ellen.
Reptile
Shinokk sötét seregeinek másik tábornoka. Valaha egy ma már kihalt hüllő populáció tagja volt. Száműzték őt is a Senki Földjére több faj kiirtása miatt. Mivel milliók haltak meg kezeitől, Reptile veszélyes szövetségese a gonosz erőknek.
Scorpion
Quan Chi ajánlatott tett Scorpionnak. Ha nem az Istenek vagy Földi harcosok oldalán harcol, visszakapja az életét. Nem tudta visszautasítani, elfogadta az ajánlatot, de ő mindig csak a háttérben akar maradni.
Shinokk
Az Istenek ellen elkövetett bűntetteiért száműzött Shinokk, Quan Chi segítségével kiszabadult a Senki Földjéről. Egy áruló segítségével Shinokk képes elfoglalni Edenia birodalmát. Innen üzen hadat az Isteneknek, de legfőképp az ellen, aki száműzte őt, Rayden ellen.
Sonya
Külvilági útja után, Sonya a Külvilági Vizsgáló Ügynökség tagja lett. Első küldetése, hogy Liu Kanghez csatlakozzon, s hogy Raydent támogassa. De ki kell tartania ahhoz, hogy vezetőit új veszélyre figyelmeztesse, Quan Chi fenyegetésére.
Sub-Zero
Miután Shao Kahn vereséget szenvedett a Föld harcosaitól, Sub-Zero klánja, a Lin Kuei felbomlott. De az új fenyegetés hallatán újra felvette a családi maszkot, amit még bátyja, az első Sub-Zero viselt. Tartogat némi meglepetést testvére titkaiból, ami kulcs lehet Shinokk megállításához.
Tanya
Mint az Edenia nagykövet lánya, Tanya befogadott egy csoport menekültet a birodalomba. De miután Sindel királynő átengedte őket a portálon, rájött, hogy a menekültek egyike nem más, mint a száműzött gonosz Isten, Shinokk. S így, a valaha független birodalom most Shinokk uralma alatt áll.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Mortal Kombat 4

Platform:

Fejlesztő: Midway

Kiadó: GT Interactive

Forgalmazó:

» Tovább a játék adatlapjára

LeMon

LeMon
A PC Dome/PlayDome egyik alapítója, a magazin örökös designere.

HOZZÁSZÓLÁSOK

alan98
alan98 [2]
Hogyha valahol lehet még kapni kérlek irjatok;-)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (2 db)