Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Red Baron 3D

1999.03.01. 00:00 | szerző: Viper | Előzetes

Valószínűleg a szimulátorrajongók körében nem cseng teljesen ismeretlenül a Red Baron név. A játéknak eddig két nagy sikerű része is megjelent, és '98. októberében egy újabb "taggal" bővül a sorozat, ami ráadásul teljesen ingyenes mindazok számára, akik egy regisztrált Red Baron 2-vel rendelkeznek.

A Red Baron család tagjai mind első világháborús repülőgép-szimulátorok, melyben egy lelkes pilótát alakítunk. A játék során számos légiharc-ütközetben kell bizonyítani repülési képességeinket, illetve sikeres küldetések egymásutánjakor akár a frontvonalak leghírhedtebb pilótájává is válhatunk a ranglétrán előrelépkedve. Az eddig megjelent játékok hangulata is kitűnőnek mondható, hiszen szinte tökéletesen sikerült visszaadni az első világháborúban gépeivel való repülés hangulatát.

A 3D-s változatba nagyon sok újítás került. Legszembetűnőbb a grafika feljavítása csodálatos 3D-sre, ehhez azonban elengedhetetlenül szükséges egy gyorsítókártya. Ekkor (ha jut rá időnk a csata hevében) gyönyörködhetünk a földfelszín részletes kidolgozásában; pl. ha csökkentjük magasságunkat, egyre jobban láthatóvá válnak az alattunk elsuhanó fák. Ha pedig jobban elemelkedünk a földtől, a felhők közt elfog minket a teljes bizonytalanság érzése, hiszen nem tudhatjuk, merre is van lefele - természetesen a felhők és a tájra leereszkedő köd sem csupán egy szimpla fehér massza, különben hiába lenne 3D a neve! Szintén részletesre sikerültek a különböző építmények, és repülőgépek textúrái, valamint a robbanások, füstök, optikai hatások kidolgozásai. A másik legnagyobb újdonság a multiplayeres játék, melynek köszönhetően már akár Interneten keresztül is repülhetünk I. világháborús környezetben.

A játék során összesen 40 különböző géppel találkozhatunk ezek közül pedig 22-vel repülhetünk is. Természetesen a különböző gépek repülési tulajdonságai is átdolgozásra kerültek. A beépített új mesterséges intelligenciának köszönhetően akárhányszor repülünk is, nem nagyon lesz két ugyanolyan szituáció. Sőt, a mellékelt küldetéskészítő segítségével saját ízlésünknek megfelelő missziókat is kreálhatunk. További extra az ún. Plane Paintshop, ahol testre szabhatjuk gépeink színét, illetve elrendezhetjük a gépünkre felfestett jeleket is. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló