25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Tribal Lore

Írta: Chris [PCD]

Vajon miért kapta ezt a nevet (Törzsi tudomány) a játék? Azért mert mi egy törzset fogunk irányítani a lehetséges négy közül. A tudományunk pedig abból fog állni - mint az ilyen stratégiai játékoknál általában -, hogy elleneinket (a másik három törzs) elpusztítsuk, területüket elfoglaljuk. Ez azonban nem lesz könnyű feladat. A gyártó cég, a Gremlin Interactive, fennen hirdeti sajtóanyagában, hogy milyen nagyszerű is az ellenfelek AI-je. (gy.k.: AI=Artificial Intelligence, azaz mesterséges intelligencia)

A négy törzs, a Cruithná, a Shamanka, a Bruann és a Nammad. Ezek mindegyike eltér egymástól testfelépítésben és gondolkodásmódban is. Az egyik inkább stratéga, a másik inkább harcos természetű, és így tovább. Persze nekünk, mint a törzs vezetőjének, alkalmazkodnunk kell a törzsi sajátosságokhoz, ha eredményt szeretnénk elérni. A törzs varázslói mágikus energiájukat a szent helyek segítségével nyerik az égből. Az így szerzett energiájukat aztán sokféleképpen felhasználhatják: formálhatják a felszínt, befolyásolhatják az időjárást, átadhatják egy harcosnak, stb.

A játék grafikája szép, nagyfelbontású. 3D nézetből látjuk a világot, kicsit hasonlít a Myth-re. A táj gyönyörű: négyszögletes kerek erdő, vízesés, örvények, amit akarunk, színesíti az összhatást. Az időjárás változásai is megfigyelhetők: legyen tél, nyár, tavasz vagy ősz, mindig az évszaknak megfelelő időjárási anomáliák figyelhetők meg...

Játszható persze hálózatban is, ilyenkor maximum 4 játékos mérheti össze NI-jét. (NI=Natural Intelligence, bár ezt a kifejezést csak most találtam ki :-) Egyszemélyes módban egyébként lehetőség van küldetések végrehajtására is, azaz bizonyos feltételeket kell teljesíteni, bizonyos idő alatt.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Tribal Lore
  • Tribal Lore
  • Tribal Lore

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!