25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

X-COM Alliance

Írta: Viper

Az X-COM család legújabb, ötödik tagjában a korábban megszokott stratégiai elemek mellett a fő hangsúlyt a saját nézőpontú kézifegyveres harc kapja, amelyek egy nagyon izgalmas és látványos játékot ígérnek. A készítők az igen sikeres Unreal engine-t használták fel játékukhoz, aminek köszönhetően gyönyörű 3D-s környezetben lövöldözhetünk kedvenc idegen barátainkra, vagy akár multiplayer módban egy másik számítógépen játszó ellenfelünkre.

2065-t írunk. Az X-COM csapata visszatér az idegen invázió kiindulópontjához, a Cydonia nevű bázis romjaira a Marson. Feladatuk felkutatni mindazokat a felszereléseket és technológiákat, amelyek az első idegen invázió végén (UFO: Enemy Unknown) elkerülte figyelmüket. Azonban amint a team eléri a Mars orbitális pályáját, egy elhagyott dimenziós kapu a Földtől 60 fényévnyire veti őket, ahol az eredeti idegen ellenfelek és az Ascidian nevű faj közt dúló háború közepén találják magukat. A Földre való visszatérés érdekében az X-COM emberei szövetségre lépnek az Ascidianokkal, hogy együttes erővel nézzenek szembe az ellenséges támadásokkal.

A látványos és izgalmas összecsapások helyszínei különleges 3D-s felépítésűek, melyek összesen 15 küldetésbe tömörülnek. Fő célunk természetesen a földönkívüliek elpusztítása és visszatérés a Földre. Az újfajta felépítésű játékban lehetőségünk van arra is, hogy kis ablakokban mi is lássuk mindazt, amit a csapat többi tagja (max. 5 fő) maga előtt lát. A játékos egy X-COM osztagot vezet, amint azok az ellenség kiindulási bolygója felé törnek, hogy megakadályozzák szövetségeseik megtizedelését. Ezen túl a Patton nevű zászlóshajón magunk irányíthatjuk mindazokat a fejlesztéseket, amelyek alapjai az idegenektől zsákmányolt különböző fegyverek és technológiák illetve saját kutatásaink, valamint magunk választhatjuk meg a küldetésben résztvevő embereket és azok felszerelését.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

X-COM Alliance

Platform:

Kiadó: MicroProse

Megjelenés: 2001. október

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!