Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Diamond Multimedia SupraExpress 56e PRO

2000.07.17. 00:00 | szerző: JP | Kütyü+hardver

A SupraExress Pro egy külső modem, a designja a Diamondra vall: a kék színű készülék egy kissé ívelt a hossza mentén. Egy furcsasága, hogy az állapotjelző LED-ek az előlap alsó részén kaptak helyet, ami teljesen merőleges a modem fedlapjára, így könnyen előfordulhat, hogy nem látszanak, ha a modem elé rakunk valamit. Egy másik érdekesség, hogy csatlakozókkal nincs túl bőven ellátva a SupraExpress Pro. Egy telefonvonal-csatlakozója és egy tápcsatlakozója van a hátlapon a főkapcsolón kívül. Egy igazi végberendezés, ha valaki telefont is akar működtetni a modem mellett, akkor magának kell gondoskodnia a telefonvezeték elágazásról.

A modem, mint a hasonló külső készülékek, soros porton csatlakoztatható a számítógéphez. Különlegessége, hogy 230000 baudos sebességgel képes a soros vonalon kommunikálni, ami fontos a beszéd üzemmód használatához, hiszen nincs külső mikrofon/hangszóró csatlakozója (természetesen a Diamond SupraExpress családjának vannak olyan modemjei is, amelyek e csatlakozókkal rendelkeznek). Egy újdonság, hogy egy másik modemmel együttműködve képes a Diamond készüléke, két telefonvonalat összefogva, nagyobb sebességű adatátvitelre. A nevéből is sejthetően a SupraExpress Pro egy 56 kbaud-os modem, amely a K56flex protokollt használja a 33600 baud feletti átviteli sebességek támogatására.

A SupraExpress Pro adat, fax és voice modem. Adatátvitel maximálisan az említett 56000 baud sebességgel lehetséges. Faxot 14400 baud sebességgel lehet vele küldeni, Class 1 szoftver kompatibilis, és Group 3 fax-okkal is képes kommunikálni. A mellékelt CD-n található driver a beszéd üzemmódot is támogatja. A készülékkel adott Trio kommunikációs szoftver teszi lehetővé üzenetrögzítőkénti használatát, valamint szintén ezzel a programmal lehet, pl. faxot is küldeni.

Összefoglalva: ha valaki modemet szeretne vásárolni, ez is egy jó választás lehet, ha külső készülékben gondolkodunk. Paramétereit tekintve a hasonló kategóriájú más modemekkel megegyezik. Azért is nehéz a választás, mert annyi hasonló készülék van a piacon, hogy sokszor a külső is lehet döntő, amiben ez a modem egy kissé eltér a megszokottaktól. Árát tekintve azonban nem tartozik az olcsó kategóriába. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló