Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Diamond Multimedia SupraExpress 56e PRO

2000.07.17. 00:00 | szerző: JP | Kütyü+hardver

A SupraExress Pro egy külső modem, a designja a Diamondra vall: a kék színű készülék egy kissé ívelt a hossza mentén. Egy furcsasága, hogy az állapotjelző LED-ek az előlap alsó részén kaptak helyet, ami teljesen merőleges a modem fedlapjára, így könnyen előfordulhat, hogy nem látszanak, ha a modem elé rakunk valamit. Egy másik érdekesség, hogy csatlakozókkal nincs túl bőven ellátva a SupraExpress Pro. Egy telefonvonal-csatlakozója és egy tápcsatlakozója van a hátlapon a főkapcsolón kívül. Egy igazi végberendezés, ha valaki telefont is akar működtetni a modem mellett, akkor magának kell gondoskodnia a telefonvezeték elágazásról.

A modem, mint a hasonló külső készülékek, soros porton csatlakoztatható a számítógéphez. Különlegessége, hogy 230000 baudos sebességgel képes a soros vonalon kommunikálni, ami fontos a beszéd üzemmód használatához, hiszen nincs külső mikrofon/hangszóró csatlakozója (természetesen a Diamond SupraExpress családjának vannak olyan modemjei is, amelyek e csatlakozókkal rendelkeznek). Egy újdonság, hogy egy másik modemmel együttműködve képes a Diamond készüléke, két telefonvonalat összefogva, nagyobb sebességű adatátvitelre. A nevéből is sejthetően a SupraExpress Pro egy 56 kbaud-os modem, amely a K56flex protokollt használja a 33600 baud feletti átviteli sebességek támogatására.

A SupraExpress Pro adat, fax és voice modem. Adatátvitel maximálisan az említett 56000 baud sebességgel lehetséges. Faxot 14400 baud sebességgel lehet vele küldeni, Class 1 szoftver kompatibilis, és Group 3 fax-okkal is képes kommunikálni. A mellékelt CD-n található driver a beszéd üzemmódot is támogatja. A készülékkel adott Trio kommunikációs szoftver teszi lehetővé üzenetrögzítőkénti használatát, valamint szintén ezzel a programmal lehet, pl. faxot is küldeni.

Összefoglalva: ha valaki modemet szeretne vásárolni, ez is egy jó választás lehet, ha külső készülékben gondolkodunk. Paramétereit tekintve a hasonló kategóriájú más modemekkel megegyezik. Azért is nehéz a választás, mert annyi hasonló készülék van a piacon, hogy sokszor a külső is lehet döntő, amiben ez a modem egy kissé eltér a megszokottaktól. Árát tekintve azonban nem tartozik az olcsó kategóriába. ■

Diamond Multimedia SupraExpress 56e PRO

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.