Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech desktop újdonságok a CeBit 2000-en

2000.06.01. 00:00 | szerző: JP | Kütyü+hardver

A Logitech bemutatott pár újdonságot az idei CeBit-en, melyek között pár önálló termék és néhány komplett desktop összeállítás szerepelt. Ezeket mutatjuk be cikkünkben.

Startup Desktop

Ezzel a csomaggal a Logitech kimondottan a kezdő felhasználókat célozza meg, akiknek egy különösen jó összeállítást kínál elérhető áron. Egy számítógép vásárlásakor nemcsak maga a konfiguráció a lényeges, hanem a jól használható beviteli eszközök megválasztása is. Egy kezdő felhasználó számára ez komoly problémát jelenthet, amin nagyban segít a Logitech Startup Desktop terméke. A Startup Destop nemcsak a kezdő felhasználók igényeinek való megfelelést jelenti, hanem garancia is az elfogadható áron nyújtható legjobb minőségre.

A csomagban található egy Internet Keyboard billentyűzet, mely nemcsak kényelmes és csendes, hanem a gyors Internet hozzáférést is megkönnyíti a rajta található négy Internet-funkciógomb használata. További hasznos eszköz a csomagban a Logitech QuickCam Express kamera. Ez nagy segítséget nyújt az első saját homepage-ét készítő felhasználónak, aki gyorsan elkészíthet néhány képet a kamera segítségével. Természetesen a QuickCam Express videó-mail küldését is egyszerűvé teszi, sőt a címzettnek semmilyen kiegészítő szoftverre nincs szüksége a megjelenítéshez.

Mobile Desktop

Az elfoglalt üzletembereknek, szakembereknek nyújt könnyebbséget a Logitech új Mobile Desktop összeállítása, akik útközben is használni szeretnék irodájukat. A mobil iroda sok kellemetlenségét csökkenti ez a termék A számítógépekkel járó zsinórdzsungel különösen a notebook használóknak zavaró, hiszen ők nem tudják elrejteni az íróasztal mögé. Az elcsomagolás pedig külön izgalmas művelet, vajon hogyan fog beleférni a hordtáskába az a rengeteg kábel... A Logitech e téren is gondol a felhasználókra olyan perifériákat kínálva, amelyek megkönnyítik a munkát és a hordozhatóság mellett, még strapabíróak és megbízhatóak is.

A Mobile Desktop-ban ezen eszközök közül válogatták ki a legszélesebb igényeknek megfelelő összeállítást. A központi figura itt a Logitech most bemutatott Mini Wheel Mouse-a, amit kimondottan mobil felhasználásra fejlesztettek ki. Ez az egér 20%-kal kisebb, mint hagyományos társai. A zavaró vezeték tengert is megrövidítették, hiszen egy notebook-hoz rövidebb kábel is elegendő a kényelmes használathoz. Installálása is egyszerű a PS/2 és USB kivitelnek köszönhetően.

A Mobile Desktop tartalmaz ezen kívül egy QuickCam Web kamerát is, amellyel videofelvételek és fotók is készíthetőek. Ezek könnyen tömöríthetőek és videó-mailként is továbbíthatóak, és a címzettnek a lejátszáshoz semmilyen különleges szoftverrel nem kell rendelkeznie. Ezen kívül a csomag része még egy G1-es hangfalkészlet, a Logitech SoundMan családjának egyik tagja. Használata könnyű és különösen szép kialakítása mellett hangzása is kitűnő. A lehető legszélesebb felhasználási lehetőségre való tekintettel, a szórakozni vágyó felhasználók számára a Mobile Desktop tartalmaz egy WingMan Gamepad Extreme játékkonzolt is.

Mini Wheel Mouse

Ez egy egér mobil felhasználóknak, a Logitech válasza a hordozható számítógépek felhasználóinak igényére. Ezek a felhasználók olyan beviteli eszközöket igényelnek, amelyek könnyűek, könnyen hordozhatóak és minimális a helyet foglalnak az amúgy is szűkös hordtáskákban. Európában a Logitech az első gyártó, aki ezen elvárásoknak megfelelő egeret gyárt. Ez az egér azonban azoknak is ideális eszköz, akiknek kicsi a keze, így például a gyerekeknek is.

A Mini Wheel Mouse mérete 20%-kal kisebb a Logitech Pilot Wheel Mouse termékénél. Az áttekinthetetlen zsinórgubancok helyett a vezetékét 80 cm-re rövidítették a könnyebb használat érdekében. Az otthoni felhasználásra is gondoltak, és ezért a csomagolás tartalmaz egy hosszabbító kábelt is. A telepítés rendkívül egyszerű, hiszen az egér Plug and Play. A notebook-hoz való csatlakoztatás megkönnyítésére USB és PS/2 portos kivitelben készül.

A Logitech nemcsak a használhatóságra gondolt, hanem klasszikus külsejével a Mini Wheel Mouse kivállóan illik a notebook-okhoz: ezüst-szín sötétszürke aljzattal.

Cordless TrackMan Wheel

A Cordless TrackMan Wheel megjelenésével megkezdődött a Logitech vezeték nélküli termékcsaládjának bővülése. A Logitech világelső a vezeték nélküli technológiában. Európában már több mint egy millió vezeték nélküli egeret és billentyűzetet értékesített. Ezen eszközök nagyobb kényelmet és több helyet biztosítanak az íróasztalon. A hanyattegeret is a Logitech által továbbfejlesztett digitális, nagyfrekvenciás technológiával fejlesztették ki, ami egészen két méter távolságig biztosítja a kapcsolatot. Ezen eszközök akkor is használhatóak, ha nincs közvetlen optikai rálátás a számítógép (a vevő) és az eszköz között.

A Cordless TrackMan Wheel is, mint a Logitech többi trackball-ja az optikai marble érzékelési technológiát használja. Ezzel a termék ötvözi a két technológiát: a rádióhullámú vezeték nélküli és a marble érzékelési technológiát. Ezen területen a Logitech már számos éve piacvezető.

Az új hanyattegér megjelenése sokban hasonlít a piacon már régóta kapható Cordless MouseManWheel-ére. A trackball precíz tulajdonságaival ötvözve, ez a termék tökéletes beviteli eszközzé fejlődött, ami elsősorban high-end felhasználók közt népszerű. Megjelenése a klasszikus ezüst-szürke szín mellet lekerekített sarkaival válik elegáns vonalvezetésűvé. Kialakítása ergonómikus legömbölyített alakja, teszi lehetővé, hogy hosszú használat során sem fáradnak el a kezek és az inak. Fémborítása csúszásgátló anyagból készül, hogy használata minél kényelmesebb legyen. A felhasználást sokkal kellemesebbé teszi, hogy nincs többé drótgubanc.

A Cordless TrackMan Wheel csomagjában megtalálható természetesen a Logitech MouseWare, amely kényelmi szolgáltatásaival a használhatóságot fokozza. A görgető kerékhez rendelhető funkciók könnyű Internetes felhasználást tesznek lehetővé. Kapható lesz USB-s és PS/2-es kivitelben, és a jelenlegi operációsrendszereket mind támogatja. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló