Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech desktop újdonságok a CeBit 2000-en

2000.06.01. 00:00 | szerző: JP | Kütyü+hardver

A Logitech bemutatott pár újdonságot az idei CeBit-en, melyek között pár önálló termék és néhány komplett desktop összeállítás szerepelt. Ezeket mutatjuk be cikkünkben.

Startup Desktop

Ezzel a csomaggal a Logitech kimondottan a kezdő felhasználókat célozza meg, akiknek egy különösen jó összeállítást kínál elérhető áron. Egy számítógép vásárlásakor nemcsak maga a konfiguráció a lényeges, hanem a jól használható beviteli eszközök megválasztása is. Egy kezdő felhasználó számára ez komoly problémát jelenthet, amin nagyban segít a Logitech Startup Desktop terméke. A Startup Destop nemcsak a kezdő felhasználók igényeinek való megfelelést jelenti, hanem garancia is az elfogadható áron nyújtható legjobb minőségre.

A csomagban található egy Internet Keyboard billentyűzet, mely nemcsak kényelmes és csendes, hanem a gyors Internet hozzáférést is megkönnyíti a rajta található négy Internet-funkciógomb használata. További hasznos eszköz a csomagban a Logitech QuickCam Express kamera. Ez nagy segítséget nyújt az első saját homepage-ét készítő felhasználónak, aki gyorsan elkészíthet néhány képet a kamera segítségével. Természetesen a QuickCam Express videó-mail küldését is egyszerűvé teszi, sőt a címzettnek semmilyen kiegészítő szoftverre nincs szüksége a megjelenítéshez.

Mobile Desktop

Az elfoglalt üzletembereknek, szakembereknek nyújt könnyebbséget a Logitech új Mobile Desktop összeállítása, akik útközben is használni szeretnék irodájukat. A mobil iroda sok kellemetlenségét csökkenti ez a termék A számítógépekkel járó zsinórdzsungel különösen a notebook használóknak zavaró, hiszen ők nem tudják elrejteni az íróasztal mögé. Az elcsomagolás pedig külön izgalmas művelet, vajon hogyan fog beleférni a hordtáskába az a rengeteg kábel... A Logitech e téren is gondol a felhasználókra olyan perifériákat kínálva, amelyek megkönnyítik a munkát és a hordozhatóság mellett, még strapabíróak és megbízhatóak is.

A Mobile Desktop-ban ezen eszközök közül válogatták ki a legszélesebb igényeknek megfelelő összeállítást. A központi figura itt a Logitech most bemutatott Mini Wheel Mouse-a, amit kimondottan mobil felhasználásra fejlesztettek ki. Ez az egér 20%-kal kisebb, mint hagyományos társai. A zavaró vezeték tengert is megrövidítették, hiszen egy notebook-hoz rövidebb kábel is elegendő a kényelmes használathoz. Installálása is egyszerű a PS/2 és USB kivitelnek köszönhetően.

A Mobile Desktop tartalmaz ezen kívül egy QuickCam Web kamerát is, amellyel videofelvételek és fotók is készíthetőek. Ezek könnyen tömöríthetőek és videó-mailként is továbbíthatóak, és a címzettnek a lejátszáshoz semmilyen különleges szoftverrel nem kell rendelkeznie. Ezen kívül a csomag része még egy G1-es hangfalkészlet, a Logitech SoundMan családjának egyik tagja. Használata könnyű és különösen szép kialakítása mellett hangzása is kitűnő. A lehető legszélesebb felhasználási lehetőségre való tekintettel, a szórakozni vágyó felhasználók számára a Mobile Desktop tartalmaz egy WingMan Gamepad Extreme játékkonzolt is.

Mini Wheel Mouse

Ez egy egér mobil felhasználóknak, a Logitech válasza a hordozható számítógépek felhasználóinak igényére. Ezek a felhasználók olyan beviteli eszközöket igényelnek, amelyek könnyűek, könnyen hordozhatóak és minimális a helyet foglalnak az amúgy is szűkös hordtáskákban. Európában a Logitech az első gyártó, aki ezen elvárásoknak megfelelő egeret gyárt. Ez az egér azonban azoknak is ideális eszköz, akiknek kicsi a keze, így például a gyerekeknek is.

A Mini Wheel Mouse mérete 20%-kal kisebb a Logitech Pilot Wheel Mouse termékénél. Az áttekinthetetlen zsinórgubancok helyett a vezetékét 80 cm-re rövidítették a könnyebb használat érdekében. Az otthoni felhasználásra is gondoltak, és ezért a csomagolás tartalmaz egy hosszabbító kábelt is. A telepítés rendkívül egyszerű, hiszen az egér Plug and Play. A notebook-hoz való csatlakoztatás megkönnyítésére USB és PS/2 portos kivitelben készül.

A Logitech nemcsak a használhatóságra gondolt, hanem klasszikus külsejével a Mini Wheel Mouse kivállóan illik a notebook-okhoz: ezüst-szín sötétszürke aljzattal.

Cordless TrackMan Wheel

A Cordless TrackMan Wheel megjelenésével megkezdődött a Logitech vezeték nélküli termékcsaládjának bővülése. A Logitech világelső a vezeték nélküli technológiában. Európában már több mint egy millió vezeték nélküli egeret és billentyűzetet értékesített. Ezen eszközök nagyobb kényelmet és több helyet biztosítanak az íróasztalon. A hanyattegeret is a Logitech által továbbfejlesztett digitális, nagyfrekvenciás technológiával fejlesztették ki, ami egészen két méter távolságig biztosítja a kapcsolatot. Ezen eszközök akkor is használhatóak, ha nincs közvetlen optikai rálátás a számítógép (a vevő) és az eszköz között.

A Cordless TrackMan Wheel is, mint a Logitech többi trackball-ja az optikai marble érzékelési technológiát használja. Ezzel a termék ötvözi a két technológiát: a rádióhullámú vezeték nélküli és a marble érzékelési technológiát. Ezen területen a Logitech már számos éve piacvezető.

Az új hanyattegér megjelenése sokban hasonlít a piacon már régóta kapható Cordless MouseManWheel-ére. A trackball precíz tulajdonságaival ötvözve, ez a termék tökéletes beviteli eszközzé fejlődött, ami elsősorban high-end felhasználók közt népszerű. Megjelenése a klasszikus ezüst-szürke szín mellet lekerekített sarkaival válik elegáns vonalvezetésűvé. Kialakítása ergonómikus legömbölyített alakja, teszi lehetővé, hogy hosszú használat során sem fáradnak el a kezek és az inak. Fémborítása csúszásgátló anyagból készül, hogy használata minél kényelmesebb legyen. A felhasználást sokkal kellemesebbé teszi, hogy nincs többé drótgubanc.

A Cordless TrackMan Wheel csomagjában megtalálható természetesen a Logitech MouseWare, amely kényelmi szolgáltatásaival a használhatóságot fokozza. A görgető kerékhez rendelhető funkciók könnyű Internetes felhasználást tesznek lehetővé. Kapható lesz USB-s és PS/2-es kivitelben, és a jelenlegi operációsrendszereket mind támogatja. ■

Logitech desktop újdonságok a CeBit 2000-en

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.