For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Sennheiser medi@coustics fejhallgatók

2000.02.13. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A minőségi hifi fejhallgatóiról ismert Sennheiser igyekszik a számítástechnikai piacra is betörni, ennek érdekében széles skáláját kínálja ilyen célra tervezett fejhallgatóinak illetve mikrofonjainak. A választékban a m@h típusnév az egyszerű fejhallgatókat, a m@m a mikrofonokat, míg a m@b a headset-eket, azaz fejhallgató-mikrofon kombinációkat jelöli.

A medi@coustics termékekben közös, hogy mindegyik megfelelően hosszú - 2-3,5 méteres - kábellel készül, így az se jelenthet problémát, ha például a földön van a gépünk, és annak hátán a csatlakozó, nem kell a kábel miatt kényelmetlenül közel ülnünk a monitorhoz. Emellett mindegyik ugyanolyan színben készül, mégpedig a számítógépes világban jól megszokott szürkés árnyalatban.

Kétféle különálló mikrofon kapható, az egyik (m@m40) egy fejre rakható, a másik pedig asztali (m@m 60). Headsetből négyféle van, a legkisebb közülük (m@b15) egy fülhallgatóhoz csatlakozó mikrofon. A fülhallgatót egy, a fület körülölelő műanyag rész tartja a helyén. A m@b25 és m@b30 headsetek ugyanazokra a fejhallgatókra épülnek, mint a m@h20-as, ez pedig egy alapfejhallgató, nagyjából olyasmi, mint amit egy márkás walkmanhez szoktak adni. A 25-ös sorszámú típus csak mono, míg a 30-as sztereó. Az előbbinek az az értelme, hogy míg halljuk a fejhallgatón érkező hangot és a mikrofont is használhatjuk, szabadon maradó fülünkkel a környezetünkre is figyelhetünk. Az eggyel nagyobb típus a m@b40-es headset, melynek alapja a m@h40-es fejhallgató. Ez egy érdekesen kinéző, kerek, lapos kialakítású fejhallgató, mely a tengely körül képes elfordulni, hogy jobban illeszkedjen fülünkhöz. A legkomolyabb fejhallgatóból csak mikrofon nélküli verzió kapható, viszont ez tényleg egy igen profi eszköz, nagyméretű fejhallgatórésszel. Érdekessége még, hogy hosszú kábele eltávolítható, így annak törése esetén a készülék megbontása nélkül cserélhetjük a drótot.

A kipróbálás során a fejhallgatók az elvártnak megfelelően viselkedtek. A kisebbik típus teljesen átlagos hangon szólt. A m@h40-es fejhallgató egyértelműen jobban szólt kisebbik társánál, sok magas hanggal. A m@h80-ról a színét leszámítva már ránézésre látni lehetett, hogy nem a szokványos, számítógépekhez szánt fejhallgató, nagy mérete miatt inkább egy komolyabb stúdiófejhallgatóhoz hasonlítható. Nem csoda, hogy ez a fejhallgató adta a legjobb minőséget, annak ellenére, hogy magas hangból kicsit több is lehetett volna benne, viszont az összhangzás nagyon jó volt. Mélyekből ennél a típusnál egyáltalán nem volt hiány. A headseteknél a mikrofont kényelmesen a száj elé lehetett helyezni, mivel az egy hajlékony, de merev drótszerűségre volt erősítve.

Ami kissé furcsa volt mindegyik fejhallgatónál, hogy elég erősen a fülhöz szorították a hangszórókat. Hosszabb használat során viszont feltételezhetően kitágul valamelyest a műanyag, és így már maximális kényelemmel viselhetjük a fejhallgatókat.

A Sennheiser nevéhez méltó minőségű fejhallgatókat készített számítógépes használatra, melyek ugyan kicsit drágábbak az átlagosnál, de akinek számít a jó hangzás, annak megér ennyit. Persze itt is igaz, ami a hifi világában általában: érdemes meghallgatni megvásárlás előtt, hogy hogyan is szól a fejhallgató. ■

Sennheiser medi@coustics fejhallgatók

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.