25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Rendezvények

ECTS 2000: Blue Byte

Írta: Viper

A Blue Byte idén a nagy nyilvánosság kerülésével, a LucasArts korábbi jelenléteihez hasonló zárt standon volt jelen, ahova csak a meghívottak juthattak be. A nem túl nagy helyen igen sok játékukat csodálhattuk meg.

The Settlers IV
A német cég egyik legismertebb sorozata a Settlers stratégiai játék, humoros grafikával, jópofa ötletekkel. A negyedik rész se lesz híján újításoknak, ezúttal a rómaiak, a vikingek és a maják irányítása közül választhatunk, de lesz egy negyedik, mindenkivel szemben ellenségesen viselkedő nép is, a Dark Tribe. A játékról előzetesünkben olvashattok részletesen. Ha minden jól megy, karácsony előtt boltokba kerül a játék. [GAME:The Settlers IV]

The Settlers - Smack a Thief!
A Smack a Thief a Blue Byte legújabb mini játéka, amely a Settlers grafikus motorjára épül. Nem órákig tartó küldetések várnak ránk, ahol szigorú szabályokhoz kell tartanunk magunkat, hanem egy-két perces könnyed kikapcsolódást jelentő mini pályákon szórakozhatunk. Az egyetlen szem előtt tartandó cél, hogy a római katonáinkkal távol tartsuk a fosztogató Vikingeket az aranyunktól. Igaz a katonáink nincsenek a legfittebb állapotukban a gyakori kocsmalátogatások miatt, így ha nem noszogatjuk őket kellőképpen, a kisujjukat sem fogják megmozdítani. A Vikingek persze pont ellenkezőleg fürgék és ravaszak - ha kell, minden oldalról rohannak be, és csak egy alapos fejbekólintás állítja meg őket, legalábbis egy időre. A verésen kívül ezért számos más módja van a Vikingek elűzésének, mint például az időzített bombák, és az egyéb meglepetést okozó szerkezetek. A játék grafikája a Settlers motornak köszönhetően valóban nagyon látványos, és ami a legfontosabb, hogy októbertől ingyenesen letölthető lesz a Blue Byte Game Channelről. [GAME:The Settlers: Smack-a-Thief]

Battle Isle: The Andosia War
A nagysikerű Battle Isle sorozat ötödik tagja minden bizonnyal hatalmas siker lesz. Első ránézésre a gyönyörű grafikai megjelenés hengerli le az embert. A teljesen 3D világban minden a lehető legaprólékosabban lett kidolgozva. Az új grafikus motornak köszönhetően nem jelent problémát zoomolni a madártávlatbeli nézetből az egyik egységre fókuszált közeli nézetre, ahol a katona arcától kezdve a részletesen kidolgozott fegyverzeten át a különleges ruházatig minden jól megfigyelhető.

Az Andosia War egyedülálló módon ötvözi a körökre osztott játékmenetet a valós idejű játékkal. A taktikai részeket körökre osztva irányíthatjuk, aminek köszönhetően sokkal jobban átgondolhatjuk és megtervezhetjük a lépéseinket, mint azt egy valós idejű játékban tehetnénk. Így még arra is jut időnk, hogy az egységeinket minden oldalról közelről is megszemléljük, akár támadás közben is. Fontos körülmények lettek a napszak, az időjárás, sőt még az apály is. Aztán ha befejeztük a saját körünket, jöhet az ellenfél. Viszont ekkor sem kell tétlenül nézelődnünk, ugyanis ilyenkor menedzselhetjük a bázisunkat: a nyersanyagok termelését, épületek és katonák előállítását, közlekedési hálózat kiépítését stb.
A tervek szerint a játék 2000 novemberében fog megjelenni. [GAME:Battle Isle: The Andosia War]

Battle Isle: DarkSpace
A cég első kizárólag online játszható játéka lesz ez a űrhajós akció-stratégiai program. Sajnos a játékot technikai problémák miatt nem láthattuk, annyit viszont megtudtunk róla, hogy a Battle Isle univerzumban játszódó programban különböző küldetésekben akár játékosok százai játszhatnak egyszerre a cél eléréséért. Ez lehet közös érdek, vagy akár egymás legyőzése is. A 18 közül kiválasztott űrhajónk meghatározhatja feladatunkat, egy felderítő például a fog-of-war-t szünteti meg, míg egy szállítóűrhajóval a bolygók elfoglalásához szállíthatunk katonákat.
A DarkSpace 2001 első negyedére váható. [GAME:Battle Isle: DarkSpace]

IL-2 Sturmovik
Az IL-2 Sturmovik az orosz 1C: Maddox Games fejlesztőcsapat nagyszerű alkotása. A repülőgép-szimulátor középpontjában a Vörös Hadsereg megegyező nevű repülőgépe áll a II. Világháború keleti frontján végrehajtott hadműveletekben. Lehetőségünk lesz továbbá 16 egyéb repülőgéppel való repkedésre is a szovjet, német, és amerikai típusok közül egyaránt. Az IL-2 képességeit a legembertpróbálóbb helyzetekben tapasztalhatjuk meg, kezdve a repülőrajokban végrehajtott légiharcoktól egészen a tankok megtámadásáig. A repülési jellemzők egészen egyedülállóak, annyira élethűre sikeredett a fizikai modellezés. Erre jön még a fantasztikus grafika, aminek köszönhetően mind a gépek, mint a természeti képződmények és egyéb objektumok csodálatosan néznek ki. A készítők különös gondot fordítottak az ég és a felhők kimunkálására, így a különböző magasságokban különböző fényviszonyok közt repkedhetünk, illetve külön élményt nyújt belerepülni a más-más formájú felhőkbe is. Ha van időnk bámészkodni harc közben, még azt is megfigyelhetjük, hogy az ellensége gépeken milyen századjelvények lettek vannak felfestve - ez is nagyon jól példázza a minden részletre kiterjedő alapos munkát. A kiállításon egyébként maga a fejlesztőcég alapítója, Oleg Maddox mutatta be.

[GAME:IL-2 Sturmovik]

Dragon's Lair 3D
A Dragon's Lair 3D-ben a játékos Dirk szerepében kell végigküzdje magát a gonosz varázsló várán, hogy megmentse a szép királykisasszonyt, Daphanet. A képlet egyszerű, akár csak a mesékben. A gonosz nem más, mint Singe, aki természetesen furfangosabbnál furfangosabb akadályokat és gonosz szörnyeket állít elénk kastélyában, amelyek bármely sarok mögül leselkedhetnek ránk. A játék szereplői közt találhatjuk az eredeti Dragon's Lair program teremtményeit is, ugyanakkor rengeteg új élőlényt is megismerhetünk. A legfigyelemreméltóbb a teljesen új 3D-s grafikus motor, amely fantasztikus színekben tárja elénk a híres Dragon's Lair világot, szebbnél-szebb különleges effektussal fűszerezve. A 3D akciójáték megjelenése 2001 második negyedévére várható. [GAME:Dragon's Lair 3D]

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!