Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Simsville

A Maxis egy, a Sim City és a Sims között helyet foglaló játékot ad ki jövőre, melyben egy városnyi Sim életét kísérhetjük nyomon.

2001.05.22. 00:00 | szerző: Warhawk | Előzetes

Kétségkívül a Sims egyike az utóbbi évek legjobb játékainak. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy megjelenése óta nem tud lemászni az eladási toplistákról, folyamatosan jelennek meg hozzá a kiegészítők, az Internetről érdekességek tucatjait lehet hozzá letölteni, és egyes emberek szerint ez a játék a világ legnagyobb találmánya a sajtreszelő óta! A Maxis pedig mindeközben módszeresen nyúzza a bizonyos rókáról az újabb és újabb bőröket. De ne higgyük, hogy csak tétlenül ülnek ott a világ másik felén a fiúk, és – amellett hogy számolják a folyamatosan befolyó pénzt – csak egyre újabb kiegészítéseken gondolkodnak! Ugyanis a kaliforniai székhelyű csapat boszorkánykonyhájában egy olyan játék fő, ami könnyedén überelheti elődjeit!

Simsville

Mi lenne, ha fognánk a Sims mikormenedzsmentjét, majd alaposan összekevernénk a Sim City 3000 makromenedzsmentjével, hozzáöntenénk pár új ötletet, felengednénk egy gyönyörű grafikus motorral, majd jó néhány poénnal tálalnánk? Nem hangzik rosszul, ugye? Hát, a Simsville-ben pontosan ez a lényeg! Persze nem kell megijedni, nem kell egy milliós nagyváros minden lakójára odafigyelni, ezt sokkal jobban megoldották. A játékban, mint egy piciny falu polgármestere kezdesz. Ennek a falunak a lakóit fogod – áttételesen – irányítani, és mindeközben ellátni alapvető igényeiket. Itt nem kell a Simshez hasonlóan a higéniától kezdve mindent figyelni, a lakóknak egyszerűen szükségük van egy lakhelyre, a mindennapi betevő falatra, pénzre, pár luxuscikkre (pl. ruha...:-), és esetleg barátokra. Ezeket úgy tudod könnyedén előteremteni, ha támogatod, fejleszted falvad gazdasági életét. A képlet azt hiszem magától értetődő: Több vállalkozás, az több munkahely, jobban menő vállalkozások, magasabb bérű munkahelyek. Amint minden alapvető igényüket teljesítetted, elkezdik azt, amit minden rendes ember csinál: elkezdik költeni a pénzüket. Új dolgokat vesznek, meghívják a barátnőt egy romantikus vacsorára, stb. Ha esetleg egyik dolgozónak jól megy a munka, azt előléptetik, és ha nagyon sok pénze lesz, megeshet, hogy engedélyt kérnek saját vállalkozás indítására! Ez tehát azt jelenti, hogy elfelejthetjük a Simsben megszokott karriereket, hiszen a lakosok olyan munkát fognak csak tudni elvégezni, amihez van munkahely, és csak akkor van munkahely, ha rendesen irányítod a falu gazdaságát.

Érdekes újítás, hogy nem lesz két egyforma család, hiszen mindenki a saját kereteihez képest tud csak költekezni, és figyelembe kell venni, hogy egy újgazdag húszéves biztos több dolgot vásárol, mint egy négy gyermekes családapa. Ezek pedig mind meg fognak látszódni! Ami ezt garantálja, az egy új, teljesen átdolgozott 3D motor, mely az eddigi 2D sprite felépítés helyett tökéletesen 3D-ben dolgozik, és a készítők ígérete szerint pár érdekes effekttel is meg lesz spékelve! Ez mondjuk a bemutatott képeken nem igazán látszik, de az biztos, hogy minden eddiginél plasztikusabb, részletesebb látványban lesz részünk! Ennek valószínűleg az lesz a hátránya, hogy a gépigény is jóval magasabb lesz az eddigi Sím-játékoknál, hiszen a sokrétű pszichikai-fizikai dolgok mellett még a látványra is rá kell dolgozni. Azért reménykedem, hogy nem egy "Ajánlat: Vegyél P IV-et!" matricával fognak megjelenni... Lesz persze jópár szokatlan dolog a játékban, mint pl. az, hogy falunkat meglátogathatják a kis, zöld emberkék (úgy látszik alienek egyik maxis játékból sem hiányozhatnak)!

Simsville

A játék, mint az utóbbi Maxis játékok internetes támogatást fog élvezni. Multiplayer valószínűleg nem lesz (a Maxis megemlítette, hogy próbálkoznak multira kifejlesztett Sim játékkal is), de valószínűleg a térképszerkesztőktől a tervrajzokon keresztül a plüss játékmackókig mindenféle letölthető dolog szerepelni fog a készítők weboldalán.

A játék népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy már több tucatnyi rajongói oldal készült hozzá, pedig csak 2002-re várható a megérkezése. Próbáljuk kivárni ezt a kis időt, hiszen, ha csak a fele bejön a fejlesztők ígéretének, akkor megint jópár átalvatlan éjszaka vár ránk! ■

SimsvilleSimsvilleSimsville
Simsville
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Simsville

hozzászólások (8)

Filmoran
Filmoran 2001.06.14. 20:46
Nekem nagyon bejott eddig az osszes Sim.
Bar a Sims nagyon sokat kellet szoszolni az emberkekkel :)

A leiras alapjan nagyon szuper lessz.

A tropico demot most toltom. Remelem eleg erdekes lessz.
spawnnc
spawnnc 2001.08.07. 00:27
Sziasztok ... igen a Sims eleinte nekem is qrvara tetszett, amig epitkezni kellett, de amint dolgozni kellett menni rosszabb lett mint a tamagochi ... epp ezert en is nagyon kivancsi vagyok erre a SimVille -re .
666
666 2002.10.28. 22:27
A képek alapán coooooool a SimsVille...
...de én azt hallotttam,hogy nem jelenki meg...
...ti mit tudtok róla????????????????????
zzz2
zzz2 2007.07.08. 10:33
A Sims 2 az 10000x jobb ennél!!!
Szonda
Szonda 2007.07.08. 10:48
>:-] hahahahahhaha >:-] én inkább csak kinózni szoktam benne az embereket :D Sims 2 forever...>:-]
ajánlott olvasnivaló