Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Keep the Balance

Egy orosz fejlesztőcsapat a Tetris sikereire próbált törni logikai játékávalc.

2001.05.29. 00:00 | szerző: Cseló | Ismertető/teszt

A Jowood Productions megpróbált egy jó kis logikai játékot kiadni, de ez nem igazán sikerült. Az Item Multimedia orosz csapat fejlesztésében helyette itt egy jó kis fejszámoló játék, ami a mai világban igen fontos, hiszen a kalkulátorok és számítógépek mindent uralnak, legalább megtanulunk fejben számolni. Igaz ez a számítógép játékot vásárlók korosztályának teljesen mindegy, hiszen ha eddig nem tanultunk meg számolni, ezután sem fogunk, de a fiataloknak (8-10 éveseknek) jól jön egy ilyen játék.

Keep the Balance

A bevezető képsorban egy múzeumi asztalon egy pakli francia kártyából egy Joker ugrik elő, aki az egyensúlyt próbálja tönkretenni. Az egyensúly pedig törékeny dolog, főleg ma. Mindig környezeti, társadalmi egyensúlyról hallunk... Szóval a bevezető képsor lehetne egy kicsit kidolgozottabb. A grafika egy kicsit szemcsés, de elég jó, mivel rajzolt hatást kelt.

A bevezető képsor után egy nem sokkal jobb játék tárul a szemünk elé. Az egész arról szól, hogy van előttünk egy mérleg, amire kezdetben felpattan az ominózus Joker és kibillenti az egyensúlyból. Ezután nekünk az a feladatunk, hogy a mérleget újra egyensúlyba hozzuk. Mindkét oldalról jönnek különböző tárgyak, melyeknek más-más súlyuk van. Ezeknek a fellövésével tudjuk egyensúlyba hozni a mérleget, ha a jobb, illetve bal karján ugyanannyit mutat a súlyok összegét jelző szám. Az egyenlőséget a tárgyak fellövésével érhetjük el. Mindkét mérlegen öt hely van, így csak öt tárgyat helyezhetünk fel. Ha valamelyiket ki akarjuk cserélni, csak fel kell lőnünk egy másik tárgyat a helyére. Kis küzdelem után beáll az egyensúly, és nagyon boldogok vagyunk, hiszen pontot kapunk, majd szintet váltunk, mivel semmi nem változik, csak a tárgyak sebessége és tömegeiknek határa nő.

Keep the Balance

Alapjában véve jó ez a játék, csak mivel egy kicsit monoton, így könnyen meg lehet unni. Persze ezt a művet nemcsak egyedül élvezhetjük, hanem multiplayerben is kipróbálhatjuk, ember ellen mindenképpen jobb küzdeni, mint a gép ellen. Hosszú távon viszont nem állja meg a helyét a ma piacon lévő programok mellett. ■

értékelés

Keep the Balance!

Pozitívumok
  • Kicsi hardverigény
Negatívumok
  • Unalmas
  • Gyenge grafika
Keep the BalanceKeep the BalanceKeep the Balance

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló