Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Comanche 4

2001 végén végül mégis megjelenik a helikopter-szimulátor sorozat negyedik része.

2001.06.29. 00:00 | szerző: Viper | Előzetes

Azt hiszem a régi motorosok közül senkinek sem kell bemutatni a Comanche helikopter szimulátort. A PC-s játékok közül a Comanche sorozat első tagja a meglepően szép grafika mellet a játszhatóságával vívta ki magának az elismerést. Ami nem is csoda, ha arra gondolok, hogy ez volt szinte az első olyan program, amihez "már" 4 MB RAM kellett, és ami miatt érdemes volt bővíteni!

Comanche 4

Azóta ez a harci szimulátor is a negyedik résznél tart, bár talán az elő rész sikereit eddig még semelyik utódnak sem sikerült felülmúlni. Mindegyik rész valamilyen grafikai újítással, illetve repüléstechnikai finomításokkal tűnik ki a többi közül - most sincs ez másként.

A fejlesztők az Amerikai Légierő RAH-66 Comanche helikopterén alapuló szimulátorral kapcsolatban többek közt a repülési jellemzők javulását emelik ki, amely segítségével most minden eddiginél precízebben sikerült érvényre juttatni a fizikai törvényeket, illetve a hat szabadsági fokú repülési modellezésnek köszönhetően még inkább sikerült megközelíteni a valóságos repülés elemeit. Megtapasztalhatjuk, hogy milyen is az alacsony magasságban való repülés, illetve az olyan valós helyszíneken való kerengés, mint a házakkal beépített városok, tropikus szigetek, forró sivatagok, és sűrű dzsungelek.

Comanche 4

A grafika is jelentős fejlesztésen ment keresztül, amit a képek nagyon is jól mutatnak. Talán a legszebb effektus, hogy alacsony magasságnál a vízen és a földön is láthatók a rotor által keltett jelenségek. (Reméljük, nem csak előre renderelt képeket tettek közzé :-) Ezen túl érdemes még kiemelni a különböző fegyverek okozta robbanásokat, amelyeket a 20mm-es gépágyúval, a 70mm-es rakétákkal, a levegő-levegő AIM-9 Stingersekkel, vagy a lézer-irányítású Hellfire rakétákkal idézhetünk elő.

A játékban szereplő küldetések során ismételten alkalmunk lesz megismerni a helikopterek gyöngyszemének sokrétű képességeit, amely a felderítési feladatok mellett szárazföldi csapásmérést illetve a légtér biztosítását jelentheti. Ezeken túl pár olyan küldetéssel is találkozunk, amelyek kimondottan a Comanche különleges képességére építenek, vagyis az úgynevezett NBC (Nuclear, Biological and Chemical) környezetű hadszíntéren való túlélésre.

Comanche 4

Igaz eredetileg 1999 őszére ígérték a programot, aztán jó időre eltűnt a horizontról, a legfrissebb információk szerint azonban a Comanche 4 várható megjelenését 2001 végére ígérik a fejlesztők. ■

Comanche 4Comanche 4Comanche 4Comanche 4
Comanche 4
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Comanche 4

hozzászólások (8)

SAJTQKAC
SAJTQKAC 2001.07.01. 15:39
KOMANCSOT AKAROK :) hangzott el a fejemben amikor megláttam a cikket ( és elolvastam ) a pö cö dóm on, de atthol tartoque hogy még soquat qell vahhrnie rahja, mert szeptemberre iggherrique, ami megh quhrwa meah ce wuahn

na ez jo kis szoveg volt :)

üdv: SAJTQKAC
AriAmi
AriAmi 2001.07.24. 17:32
Nekem tetszett Comanche, mármint az 1. része. Ezek a folytatások nem tettek jót a játéknak. A 2 nálam kimaradt, a 3. rész demójával pedig játszottam egy fél órát. Szal tartok tőle, hogy nem fog bejönni ez a 4. rész.
Ghoost
Ghoost 2001.08.15. 20:50
Én nagyon várom már!
Breki
Breki 2001.11.08. 09:29
KIjött a DEmo

es nagyon jó lett
kutya
kutya 2001.11.27. 11:19
Azt igérték, hogy nivemberben piacra dobják, most meg mindjárt dec. és még semmi. Pedig már qrva kiváncsi vagyok rá. Nem tudom, meddig akarják még húzni.
Tudtok róla valamit????
ajánlott olvasnivaló
Quake Champions béta élménybeszámoló Quake Champions béta élménybeszámoló
P.A.M.E.L.A. előzetes P.A.M.E.L.A. előzetes
The Elder Scrolls Online: Morrowind - tapasztalatok a bétával The Elder Scrolls Online: Morrowind - tapasztalatok a bétával