Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Comanche 4

2001 végén végül mégis megjelenik a helikopter-szimulátor sorozat negyedik része.

2001.06.29. 00:00 | szerző: Viper | Előzetes

Azt hiszem a régi motorosok közül senkinek sem kell bemutatni a Comanche helikopter szimulátort. A PC-s játékok közül a Comanche sorozat első tagja a meglepően szép grafika mellet a játszhatóságával vívta ki magának az elismerést. Ami nem is csoda, ha arra gondolok, hogy ez volt szinte az első olyan program, amihez "már" 4 MB RAM kellett, és ami miatt érdemes volt bővíteni!

Comanche 4

Azóta ez a harci szimulátor is a negyedik résznél tart, bár talán az elő rész sikereit eddig még semelyik utódnak sem sikerült felülmúlni. Mindegyik rész valamilyen grafikai újítással, illetve repüléstechnikai finomításokkal tűnik ki a többi közül - most sincs ez másként.

A fejlesztők az Amerikai Légierő RAH-66 Comanche helikopterén alapuló szimulátorral kapcsolatban többek közt a repülési jellemzők javulását emelik ki, amely segítségével most minden eddiginél precízebben sikerült érvényre juttatni a fizikai törvényeket, illetve a hat szabadsági fokú repülési modellezésnek köszönhetően még inkább sikerült megközelíteni a valóságos repülés elemeit. Megtapasztalhatjuk, hogy milyen is az alacsony magasságban való repülés, illetve az olyan valós helyszíneken való kerengés, mint a házakkal beépített városok, tropikus szigetek, forró sivatagok, és sűrű dzsungelek.

Comanche 4

A grafika is jelentős fejlesztésen ment keresztül, amit a képek nagyon is jól mutatnak. Talán a legszebb effektus, hogy alacsony magasságnál a vízen és a földön is láthatók a rotor által keltett jelenségek. (Reméljük, nem csak előre renderelt képeket tettek közzé :-) Ezen túl érdemes még kiemelni a különböző fegyverek okozta robbanásokat, amelyeket a 20mm-es gépágyúval, a 70mm-es rakétákkal, a levegő-levegő AIM-9 Stingersekkel, vagy a lézer-irányítású Hellfire rakétákkal idézhetünk elő.

A játékban szereplő küldetések során ismételten alkalmunk lesz megismerni a helikopterek gyöngyszemének sokrétű képességeit, amely a felderítési feladatok mellett szárazföldi csapásmérést illetve a légtér biztosítását jelentheti. Ezeken túl pár olyan küldetéssel is találkozunk, amelyek kimondottan a Comanche különleges képességére építenek, vagyis az úgynevezett NBC (Nuclear, Biological and Chemical) környezetű hadszíntéren való túlélésre.

Comanche 4

Igaz eredetileg 1999 őszére ígérték a programot, aztán jó időre eltűnt a horizontról, a legfrissebb információk szerint azonban a Comanche 4 várható megjelenését 2001 végére ígérik a fejlesztők. ■

Comanche 4Comanche 4Comanche 4Comanche 4
Comanche 4
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Comanche 4

hozzászólások (8)

SAJTQKAC
SAJTQKAC 2001.07.01. 15:39
KOMANCSOT AKAROK :) hangzott el a fejemben amikor megláttam a cikket ( és elolvastam ) a pö cö dóm on, de atthol tartoque hogy még soquat qell vahhrnie rahja, mert szeptemberre iggherrique, ami megh quhrwa meah ce wuahn

na ez jo kis szoveg volt :)

üdv: SAJTQKAC
AriAmi
AriAmi 2001.07.24. 17:32
Nekem tetszett Comanche, mármint az 1. része. Ezek a folytatások nem tettek jót a játéknak. A 2 nálam kimaradt, a 3. rész demójával pedig játszottam egy fél órát. Szal tartok tőle, hogy nem fog bejönni ez a 4. rész.
Ghoost
Ghoost 2001.08.15. 20:50
Én nagyon várom már!
Breki
Breki 2001.11.08. 09:29
KIjött a DEmo

es nagyon jó lett
kutya
kutya 2001.11.27. 11:19
Azt igérték, hogy nivemberben piacra dobják, most meg mindjárt dec. és még semmi. Pedig már qrva kiváncsi vagyok rá. Nem tudom, meddig akarják még húzni.
Tudtok róla valamit????
ajánlott olvasnivaló