Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Gravis Eliminator GamePad Pro

Egy igen kényelmes analóg vezérlőjű, 10 gombos gamepadet próbáltunk ki.

2001.07.02. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Az Eliminiator sorozat ezen gamepadjével látszólag a designra és az ergonómiára fordították a legtöbb figyelmet a Gravis tervezői, de funkciók terén is egy igen jól használható eszközt készítettek.

Gravis Eliminator GamePad Pro

Az Eliminator Pro gamepad sötétkék színű, két oldalán világoskék gumi sávokkal. A bal oldalon egyetlen "vezérlőtányér" (D-pad) található, a jobb oldali részre négy gomb került, középen pedig két programozható gomb és egy ún. precíziós kapcsológomb van. A triggerrek párosával vannak mutatóujjainknál, így összesen tíz gomb áll rendelkezésünkre. A gamepadet USB porton keresztül csatlakoztathatjuk a géphez. Az Xperience szoftver segítségével a többi Gravis gamepadhez hasonlóan mindegyik gombot tetszésünk szerint programozhatjuk.

Az Eliminator Pro vezérlője kinézete ellenére analóg, ami alkalmassá teszi különböző szimulátorok pontosabb irányítására is. A korong ráadásul meglepően puhán nyomódik a különböző irányokba, ami nagyon kényelmessé teszi az egész vezérlőt. A precíziós gomb bekapcsolásával az analóg tengelynek csak egy kisebb részét fogja be, így pontosabb vezérlést lehetővé téve (hiszen a kar ugyanakkora útjához rövidebb érzékelt távolság tartozik). Ez a funkció néhány szimulátornál jöhet elsősorban jól.

Nettó 7900 forintos árával az Eliminator Gamepad Pro nem a legolcsóbb kategóriát képviseli, de kényelmes analóg vezérlője miatt érdemes ezt is kézbe fogni és esetleg kipróbálni, mielőtt meghozzuk a döntést. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló
Genesis GX58, Xenon 200 egerek és M12 Maxi  mousepad Genesis GX58, Xenon 200 egerek és M12 Maxi mousepad
HyperX Pulsefire FPS gamer egér HyperX Pulsefire FPS gamer egér
ADATA SD600 külső SSD ADATA SD600 külső SSD