Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Return to Castle Wolfenstein

Előzetesünkben összefoglaljuk az eddigi fontosabb információkat a klasszikus FPS folytatásáról.

2001.08.10. 00:00 | szerző: Viper | Előzetes

Az id Software (no és persze kiadója, az Activision) elérkezettnek látta az időt, hogy újra elővegyék az első sikeres, mondhatni klasszikus játékukat, a Wolfenstein 3D-t. Akik még a 386-osok korában kezdték a PC-vel való ismerkedést, azoknak biztosan nem kell bemutatni a jó öreg Wolfensteint. Ez volt szinte az első lövöldözős első személyű akciójáték, amelynek a játékmenete kikövezte az utat a mai FPS játékok számára, és amelyik a 320x200-as felbontásával is hosszú órákra le tudta kötni az embert.

Return to Castle Wolfenstein

De lássuk, mire is számíthatunk a várhatóan 2001 utolsó negyedévében megjelenő Return to Castle Wolfenstein esetében. A történetet olvasva olyan érzése támad az embernek, mintha a II. Világháború egy szerepjátékokhoz hasonló környezetben játszódott volna. A történet gonosz oldalának kulcsfigurája Himmler, aki fejébe vette, hogy feltámasztja Heinrichet, és ezáltal a halhatatlanok egész seregét lesz képes a Szövetségesek ellen vezényelni. Mindent meg is tesz annak érdekében, hogy rájöjjön a sötét szertartás mikéntjére – a helyszínt, vagyis Heinrich sírboltját már meg is találta. Hiányzik még azonban egy szérum, amely segítségével létre lehet hozni a modern kor sötét lovagjait. Persze a hírhedt náci génsebészek eddig sem tétlenkedtek, és állítólag máris létrehoztak pár kegyetlen szörnyeteget...

A főhős az 1992-ben kiadott játékból jól ismert B.J. Blaskowitz, egy megfelelő kiképzésben részesített katona, akinek feladata, hogy kiszabadulva a Wolfenstein kastélyból informálja a Szövetségeseket a titkos kísérletekről és az állítólagos szörnyszülöttekről, majd visszatérve a helyszínre megakadályozza Himmler tervét.

Return to Castle Wolfenstein

A kellően sötét színezetű történethez meglehetősen bizarr helyszínek párosulnak, mint például a sötét szertartás környékén lévő német városok, titkos kripták, erdők, repülőterek, titkos fegyverraktárak, vagy genetikai laboratóriumok. A játékot egy vagy többszemélyes módban egyaránt játszhatjuk, a stílus azonban eltérő a két esetben. A sztorira épülő egyszemélyes játékmódban a már jól megszokott módon bizonyos feladatokat teljesítve juthatunk tovább. Főhősünk egyetlen tőrrel a kezében szabadul ki cellájából, majd a folyamatos előrehaladás során szed fel újabb, és nem utolsó sorban hatékonyabb fegyvereket. Ezek közt nem csak a padlóra küldött ellenfelektől származó német haditechnika remekei szerepelnek, hanem a kastélyban őrzött amerikai arzenálból is csemegézhetünk. Sokat fejlődött az ellenséges katonák intelligenciája is: a náci katonák csoportosan mozognak, fedezékbe vonulnak utántölteni a fegyvereket, visszadobják a kézigránátokat, vagy rájuk ugranak, hogy felfogják a robbanás nagy részét, így megvédhetik társaikat.

A többszemélyes játékmódban viszont a taktikai feladatok kapják a fő hangsúlyt. Ez az jelenti, hogy a valóságnak megfelelő módon vehetünk részt rajtaütéseken, katonai létesítmények megsemmisítésén, stratégiai pozíciók védelmén, és így tovább. Ezeknél a feladatoknál természetesen a legfontosabb az együttműködés társainkkal. A csapatot több különböző képességű ember alkothatja: katona, mérnök, orvos és hadnagy. Mindegyikük más-más képességekkel, más-más fegyverzettel rendelkezik, valamint különböző tárgyakat képesek használni a bevetések során. A készítők ígérete szerint a szüntelen gépágyúzók és a taktikusabb játékosok egyaránt meg fogják találni a számításaikat.

Return to Castle Wolfenstein

A grafikáról a képek alapján csak leg-ekben lehet beszélni. Annyi már most valószínűsíthető, hogy a továbbfejlesztett Quake III grafikus motorban nem fogunk csalódni. A fejlesztést amúgy nem közvetlenül az id Software végzi, inkább a Nerve Software-re és a Gray Matter Interactive-ra bízták a program készítését, de természetesen folyamatosan felügyelik a dolgok alakulását, így mindenképpen egy újabb színvonalas programra számíthatunk. ■

Return to Castle WolfensteinReturn to Castle WolfensteinReturn to Castle WolfensteinReturn to Castle WolfensteinReturn to Castle WolfensteinReturn to Castle WolfensteinReturn to Castle Wolfenstein
Return to Castle Wolfenstein
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Return to Castle Wolfenstein

hozzászólások (28)

kertesz
kertesz 2001.12.27. 20:45
Kolin MecRé-vel értek egyet, ugyan nem esélytelen a végigjátszás, de azt megközelíti. Sokhelyütt irreálisan nehéz! S a vége felé unalmas is.
kertesz
kertesz 2001.12.27. 20:45
Kolin MekRé-vel értek egyet, ugyan nem esélytelen a végigjátszás, de azt megközelíti. Sokhelyütt irreálisan nehéz! S a vége felé unalmas is.
Dannyka
Dannyka 2002.01.31. 14:50
Szia mindenkinek.
Nehéz? 4 du. alatt végignyomtam az egész gamét. Persze nem taálltam meg minden hipertitkos kincset meg szobát.
És a Teslán kívül nem volt benne "plazmaágyú" (asszem). A graficskuhoz annyit hogy fantasztikus, a hangulat is fenomenális. Ennek meg is van az ára persze, sebesség...
Más:
1.)Történelmi alak Heinrich Himmler
2.)Akit feltámasztanak az III.Henrik
Amúgy a végét nagyon elcs.ték nagyon könnyen ment Henrik lenyomása... legalábbis az első ÜberSoldat-tal sokkal-sokkal többet szívtam.
Öszegzés: szuper game, csak rövid...
Jah, mediumban jáccottam
Akbaa
Akbaa 2009.05.19. 16:43
Szerintem nagyon jó játék. Akinek pedig nem tetszik....akkor annak más a stílusa, mint nekem.
Apolyon
Apolyon 2009.05.19. 17:17
Igen jó játék :)
Lány léttedre ilyenekkel játszol?:) Azszép :D
ajánlott olvasnivaló