25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Anno 1503

A játék címének megfelelően a XVI. században kell birodalmunkat felépíteni és menedzselni a Sunflowers játékában.

Írta: Viper 3 hozzászólás

A Sunflowers német fejlesztőcsapat 2002 tavaszára ígért játéka - a világszerte 1,5 millió példányban elkelt Anno 1602 folytatása - két önmagában is nagyon izgalmas stílust elegyít, nevezetesen a valós idejű stratégiát és a birodalomépítést. A korszakot igazán nem nehéz kitalálni a játék címéből: a 16. századi reneszánsz világában kell ténykednünk, amikor az Új Világ egyes részei még felfedezésre vártak.

Feladatunk nem más, mint felépíteni és felvirágoztatni egy új nemzetet az Új Világban. A sikerhez vezető utat azonban nagy mértékben befolyásolja az, hogy hol telepedünk le. Ezt ugyanis négy különböző éghajlati zónában tehetjük meg, amelyek mindegyikéhez gondos precízséggel megrajzolt települések tartoznak. Ennél persze nagyobb súllyal számít, hogy a gép által irányított kilenc civilizációval milyen viszonyt alakítunk ki. Az említett civilizációk közt szerepelnek az afrikaiak, az aztékok és az amerikai őslakosok. Minden egyes civilizációnak fel kell térképeznünk az igényeiket és a szokásaikat, ha velük együttműködve szeretnénk felvirágoztatni birodalmunkat.

Van a játékban egy kritikus pont, amikor már nem leszünk képesek kielégíteni a lakosság igényeit, ekkor kulcsfontosságú szerephez jut a különféle portékákkal és szolgáltatásokkal való kereskedés. A gazdasági rendszer működése jórészt függ az adott helyszíntől, így a legkülönbözőbb termékekkel fogunk találkozni, mint pl. fegyverek, nyersanyagok, ruhák, kaja, továbbá selyem és fűszerek. Persze olykor még ha megfeszülünk sem leszünk képesek békében levezényelni bizonyos dolgokat, ilyenkor nincs más hátra, jön a csata a másik féllel. Ennek kimenetelére a hadsereg létszámán kívül befolyása lesz a domborzatnak és a fegyverzetnek is. Csatára pedig szárazon és vízen egyaránt sor kerülhet, ez utóbbi esetben gyakran a kalózoktól kell megvédenünk a kereskedők hajóit.

A birodalomépítés azonban nem csak a szomszédokkal való kapcsolattartásból áll, hiszen ott vannak a saját lakosaink is, akinek szintén a kedvükben kell járni. Az elégedetlenségüket könnyen észre fogjuk venni, például ha nincs elég élelmiszer, az emberek sorban állnak a bódék előtt, ha pedig még erre sem reagálunk, akkor felkelés tör ki.

A rendelkezésre álló képeket elnézegetve nyugodtan kijelenthetjük, hogy a grafika valóban szemet gyönyörködtető, és a jónak ígérkező játékmenettel együtt egy igen élvezetes játékra számíthatunk.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Anno 1503

Platform:

Fejlesztő: Sunflowers

Kiadó: Electronic Arts

Forgalmazó: Ecobit Rt.

Megjelenés: 2003. március 7.

Minimális rendszerigény: Pentium II 500, 128 MB RAM, 16 MB-os 3D kártya, 930 MB HDD

Ajánlott konfiguráció: 1 GHz-es processzor, 256 MB RAM

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

chief
chief [7]
ekehatatya, te nem látsz a szemedtől ,hogy lenne ez az 'év játéka'? már nem azért mondom de azért a nagyzási tébolynak is vannak határai ,anyira nem lesz ez nagy játék inkább a CossacksII.....
ekehatatya
ekehatatya [8]
igen lehet, de ok a kiadok. en biztos vagyok, hogy az ev jateka lessssssssssz
Chabee
Chabee [43]
Ezt a Játékot a Sunflowers Scene csapat készítette?
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (3 db)