Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Anno 1503

A játék címének megfelelően a XVI. században kell birodalmunkat felépíteni és menedzselni a Sunflowers játékában.

2001.09.11. 00:00 | szerző: Viper | Előzetes

A Sunflowers német fejlesztőcsapat 2002 tavaszára ígért játéka - a világszerte 1,5 millió példányban elkelt Anno 1602 folytatása - két önmagában is nagyon izgalmas stílust elegyít, nevezetesen a valós idejű stratégiát és a birodalomépítést. A korszakot igazán nem nehéz kitalálni a játék címéből: a 16. századi reneszánsz világában kell ténykednünk, amikor az Új Világ egyes részei még felfedezésre vártak.

Anno 1503

Feladatunk nem más, mint felépíteni és felvirágoztatni egy új nemzetet az Új Világban. A sikerhez vezető utat azonban nagy mértékben befolyásolja az, hogy hol telepedünk le. Ezt ugyanis négy különböző éghajlati zónában tehetjük meg, amelyek mindegyikéhez gondos precízséggel megrajzolt települések tartoznak. Ennél persze nagyobb súllyal számít, hogy a gép által irányított kilenc civilizációval milyen viszonyt alakítunk ki. Az említett civilizációk közt szerepelnek az afrikaiak, az aztékok és az amerikai őslakosok. Minden egyes civilizációnak fel kell térképeznünk az igényeiket és a szokásaikat, ha velük együttműködve szeretnénk felvirágoztatni birodalmunkat.

Van a játékban egy kritikus pont, amikor már nem leszünk képesek kielégíteni a lakosság igényeit, ekkor kulcsfontosságú szerephez jut a különféle portékákkal és szolgáltatásokkal való kereskedés. A gazdasági rendszer működése jórészt függ az adott helyszíntől, így a legkülönbözőbb termékekkel fogunk találkozni, mint pl. fegyverek, nyersanyagok, ruhák, kaja, továbbá selyem és fűszerek. Persze olykor még ha megfeszülünk sem leszünk képesek békében levezényelni bizonyos dolgokat, ilyenkor nincs más hátra, jön a csata a másik féllel. Ennek kimenetelére a hadsereg létszámán kívül befolyása lesz a domborzatnak és a fegyverzetnek is. Csatára pedig szárazon és vízen egyaránt sor kerülhet, ez utóbbi esetben gyakran a kalózoktól kell megvédenünk a kereskedők hajóit.

Anno 1503

A birodalomépítés azonban nem csak a szomszédokkal való kapcsolattartásból áll, hiszen ott vannak a saját lakosaink is, akinek szintén a kedvükben kell járni. Az elégedetlenségüket könnyen észre fogjuk venni, például ha nincs elég élelmiszer, az emberek sorban állnak a bódék előtt, ha pedig még erre sem reagálunk, akkor felkelés tör ki.

A rendelkezésre álló képeket elnézegetve nyugodtan kijelenthetjük, hogy a grafika valóban szemet gyönyörködtető, és a jónak ígérkező játékmenettel együtt egy igen élvezetes játékra számíthatunk. ■

Anno 1503Anno 1503Anno 1503Anno 1503Anno 1503Anno 1503Anno 1503Anno 1503
Anno 1503
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Anno 1503

hozzászólások (3)

Chabee
Chabee 2001.09.13. 13:59
Ezt a Játékot a Sunflowers Scene csapat készítette?
ekehatatya
ekehatatya 2002.01.25. 05:23
igen lehet, de ok a kiadok. en biztos vagyok, hogy az ev jateka lessssssssssz
chief
chief 2002.06.09. 10:57
ekehatatya, te nem látsz a szemedtől ,hogy lenne ez az 'év játéka'? már nem azért mondom de azért a nagyzási tébolynak is vannak határai ,anyira nem lesz ez nagy játék inkább a CossacksII.....
ajánlott olvasnivaló