Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

ECTS 2001: Funcom

A norvég cég standján a legfőbb látványosság a rengeteg gépen futó Anarchy Online volt.

2001.10.09. 00:00 | szerző: LeMon | Rendezvények

Kétség kívül az egyik leglátogatottabb stand a norvég alapítású Funcom volt, melyet köszönhettek egyrészt annak, hogy közvetlenül a sajtóközpont bejárata mellett kaptak helyet, másrészt pedig a stand körül elhelyezett rengeteg számítógépnek, ahol érdekes játékukat lehetett megtekinteni.

ECTS 2001: Funcom
Anarchy Online

Aktuális programjukkal, az Anarchy Online-nal el is nyerték a kiállítás legjobb multiplayer játéka címet. A cég főként online játékairól nevezetes, több hálózaton és interneten keresztül játszható táblajátékot dobott eddig piacra. Másik profilja a cégnek a mobiltelefonos szoftverek. Saját elgondolásuk szerint mostantól a telefonunkat akár egy játékkonzollá is alakíthatjuk. Standjukon azonban inkább az Anarchy volt reflektorfényben. Nem is csoda, hiszen a játék igencsak kiemelkedik a Funcom eddigi projektjei közül. A játék programozói és grafikusai mind ott segítettek a látogatóknak a monitorok között, rendkívül készséges volt a társaság.

Az Anarchy Online Amerikában már nyáron, a megjelenésekor nagy siker lett, Európában pedig most szeptemberben került piacra. A program nem más, mint egy kizárólag interneten keresztül működő RPG (azaz közkedvelt nevén MMORPG - meg kell szokni ezt a kifejezést, hiszen egyre többen álltak rá ilyenek fejlesztésére, még a Blizzard új Warcraft játéka is egy MMORPG lesz). Futurisztikus környezetben játszódik, valamikor a közeljövőben. A helyszín, Rubi-Ka, több metropolisz nagyságú várost foglal magában, és így lehetetlen hogy hamar megteljen játékosokkal. Három kaszt körül forog a történet: a gyarmatosító, fejlett technikával rendelkező Omni-Tek, az ő ellenük felkelt felkelők és a civilek körül. Maga a játék pedig úgy működik, mint egy szerepjáték. Karakterünket fejlesztgetjük a megkapott missziók során. De ennél egy kicsivel többről is szó van, hiszen az egész rendszer akár működhet virtuális találkozóhelyként, hiszen a játékosok kisebb csapatba verődve minden nap találkoznak, kalandoznak. Amíg egyedül vagyunk, igyekszünk társakat keresni, akik segítségünkre lehetnek. A játékról hamarosan részletesebben is beszámolunk egy ismertető keretében.

ECTS 2001: Funcom
ECTS 2001 Awards

Készülőben van egy másik online játék is, a Midgard. A játék világa inkább a fantasy stílusát követi, ókori legendák és Skandináv mondavilág jellemeit ötvözve. Emberünkkel városokban, erdei falvakban kell kereskedni, szerencsét próbálni. Mindenki része lesz a társadalomnak, ahol ki kell építeni a kapcsolatokat, meg kell küzdeni a rangokért és a megélhetésért. Igazi virtuális élet-szimulációt ígérnek a készítők, sok stratégiával és akcióval. ■

ECTS 2001: Funcom

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló