Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

ECTS 2001: Phantagram Interactive

A koreai cég sok érdekes játékról számolt be standján.

2001.10.12. 00:00 | szerző: LeMon | Rendezvények

A nagyobb cégeknek köszönhetően – mivel idén igen kis létszámban voltak jelen – a kisebbnek számító kiadók és fejlesztőgárdák nagyobb erőbedobással nyomulhattak az ECTS-en. Panaszra semmi okunk nem volt, hiszen az ő standjaik is voltak annyira látványosak, mint anno mondjuk az Eidos, annak ellenére, hogy még viszonylag fiatalok a piacon. Ez valószínű annak köszönhető, hogy ők még tele vannak lendülettel és ambícióval. Az egyik ilyen cég a koreai Phantagram Interactive volt.

ECTS 2001: Phantagram Interactive
Shining Lore

Az 1994-ben alapított cég projektjei között egyaránt találhatunk PC-s és konzolos fejlesztéseket. Játékaik többnyire erősen hordozzák magukban a japán manga stílust. Egyik legfontosabb játékuk, a Shining Lore szintén ennek jegyében született. A program, mint ahogy a címéből is kiderül, kizárólag interneten keresztül játszható szerepjáték lesz. A cég lelkes PR emberei nagyon dobálóztak olyanokkal, hogy ez a játék nem csupán arról szól, hogy "megyek, aztán csak ütök", finoman utalgatva a Diablo-ra. Felesleges, hiszen más kategória, és amúgy is van mindegyik stílusra igény. A Shining Lore világa a hardcore manga rajongóknak már ismerős lehet. A karakterek inkább kisfiús, kislányos vonásokat hordoznak, de ennek ellenére idősebb korosztály is nyugodtan megpróbálkozhat a játékkal. Sok kalandot és mini-játékokat ígérnek a készítők. Megjelenése Koreában 2002 elejére várható, nemzetközi szinten pedig júniusban lesz a bemutatója.

A Kingdom Under Fire Gold, a már megjelent játék felújított változata. Aki nem látta volna az eredeti játékot, annak elmondanám, hogy egy valós idejű stratégiáról van szó, sok-sok szerepjátékos elemmel megtűzdelve. A grafikája nagyon tetszetős, kevésbé japános, sőt, inkább erősen fantasy világú a játék. Természetesen, mint minden kiegészítésből, innen sem hiányozhatnak az új egységek és épületek, vadi új missziók, köztük számos titkos is. A programhoz ezen kívül tartozik még egy pályaszerkesztő is.

ECTS 2001: Phantagram Interactive
Kingdom Under Fire Gold

A Duality egy látványos akció-szerepjáték lesz, melyet az első Commandos fejlesztői közül kivált Trilobite Graphics csapat készít. A játékmenet futurisztikus környezetben zajlik, sok high-tech kütyüvel és ultramodern épületekkel. Mint a legtöbb jövőbéli scifi történetben, itt is az elidegenedés a legfőbb veszély, és a legfőbb eszme a szabadság. A játék egyes fejezeteit más és más szereplőkkel játszhatjuk végig. A zsoldos értelemszerűen elsősorban a harcokban szerepel jól, a hacker pedig számítógépes rendszerekhez hozzáférve könnyít feladatán. A harmadik szereplő egy virtuális lény, egy cybertérbe áttelepített tudós, aki a valódi világot tudja befolyásolni. A Duality-re 2002 második feléig kell várnunk.

Tömör gyönyör és tiszta akció - mondható el a Strident – The Shadow Front című játékról, mely elsődlegesen Xboxra készül, de tervbe van véve a PC-s változat is. Ismét a jövőben vagyunk, konkrétan a Harmadik Világháború közvetlen következményeitől szenvedő világban. Egy FIST nevezetű hadsereg a ENSZ jóvoltából tartja a rendet, ha kell, erőszakkal. Többnyire kell. Természetesen van ellenpont is, akik nagy erőkkel próbálnak újra háborút szítani. Az ő fogságukból, mint volt FIST tag kell a játék során megmenekülni. Az előzetes képek alapján azt kell, hogy mondjam, nagyon újszerű és stílusos játékot kaphatunk következő év karácsonyára. ■

ECTS 2001: Phantagram InteractiveECTS 2001: Phantagram Interactive

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló