25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Sheep, Dog 'n' Wolf

A prérifarkast segíthetjük birkalopásai során ezen játékban.

Írta: Chris [PCD] 12 hozzászólás

Bip-bip. Mondja a kengyelfutó gyalogkakukk. Erre mindenki emlékszik. De vajon ki emlékszik arra, hogy mit mondott örök ellenfele, a prérifarkas? Mondott valamit egyáltalán? Bevallom, erre én már nemigen emlékszem. Az viszont rémlik, hogy szegény prérifarkas mindig ötletesebbnél-ötletesebb szerkezeteket fabrikált, hogy elkapja a kengyelfutót, illetve más részekben, hogy birkát lopjon Sam-től a terelőkutyától. Hiába talált ki azonban bármit, a végén mindig pórul járt. Egy rajzfilmben a rosszaknak már csak ez a sorsuk. Most azonban az Infogrames új játékában eljött a prérifarkas ideje (akit angolul egyébként Ralphnak hívnak), melynek címét magyarra talán "Birka, Kutya és a Farkas"-ként lehetne fordítani, ha ez nem hangzana olyan idiótán.

A játék története a következő: Daffy kacsa meghívott minket TV showjába, hogy megmutassuk, mi az, amit a prérifarkasok a legjobban tudnak: a birkalopás. A cél, hogy 16 birkát (16 pályán) ellopjunk Samtől, úgy hogy ezt ő ne vegye észre. Mivel a mozgás és a tárgyak használata mind egy háromdimenziós térben történik, ezért mindegyik pálya tulajdonképpen nem más, mint egy nagy háromdimenziós logikai feladvány. A pályák teljesítéséhez különböző eszközöket - illetve előfordulhat, hogy eszközök kombinációját - kell használnunk. A megoldások legtöbbször igencsak agyafúrtak, egy kicsit gyermeteg logikát igényelnek. Nem árt az sem, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a rajzfilmfigurákra hogyan is vonatkoznak a fizika törvényei. Aki ennek a tudásnak még nincs birtokában, a Cartoon Network intenzív megfigyelésével megszerezheti azt. A komoly és műszaki alapokon nyugvó játékok kedvelői játsszanak inkább a Bridge Builderrel!

Természetesen ahogy haladunk előre a pályák sorával, úgy komplikálódnak, válnak egyre bonyolultabbá a feladványok. Meg kell mondjam, már a második pályától nem is olyan egyértelmű, mit is, hogyan is kell csinálni. Szerencsére az első szint egy gyakorló pálya, ahol lehetőségünk van az alapvető funkciók kipróbálására Daffy kacsa aktív kommentálásával egybekötve, aki szerencsére a további pályákon sem hagy minket magunkra...

Aki a telepítés során felmerülő egy-két technikai jellegű problémát megtudja oldani, annak a játék további kezelése, irányítása úgysem lesz nehéz. A használathoz szükséges billentyűkombinációk könnyen megszokhatók, és látni fogjuk, viszonylag kevés billentyűvel milyen sokféle dolgot meg lehet csinálni.

Az összes pályán találunk továbbá még egy elrejtett órát, melyet aktiválva bónuszpontokat kapunk. Bónuszpontjainkat a TV stúdióban tudjuk beváltani, egyrészt exkluzív WB ajándékokra (pl. különböző háttéranyagok a játékhoz) illetve leírásokra 2 további rejtett pályához.

Mindent egybevetve én remekül szórakoztam a tesztelés során, s ami a legjobban tetszett, az az, hogy a feladványok megoldásához felhasznált idő nincs korlátozva, így annyit törhetjük a fejünket a problémákon, ameddig meg nem oldottuk őket. Birkalopásra fel!

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Sheep, Dog 'n' Wolf
  • Sheep, Dog 'n' Wolf
  • Sheep, Dog 'n' Wolf
  • Sheep, Dog 'n' Wolf

HOZZÁSZÓLÁSOK

Aryx
Aryx [3514]
Okok + meeeh.
Dark Archon
Dark Archon [11464]
Na, pont az miatt, hogy én addig nem vásárolok, míg nincs nálam a pénz, te meg nem utalnál előre egy vadidegennek, a legjobb, ha magad teszed alkalmassá internetes fizetésre :) De írj, ha mégsem és aktuális lesz a dolog.
Aryx
Aryx [3514]
Ok, nice. Mivel sajna Orbánék programtervezetébe beletartozott az is, hogy január óta nem dolgozom, ezért egyelőre annyit írok, raktározzuk el az ötletet. Amennyiben be tudsz vállalni személyes átvételt (postával vacakolni is rühellek - szintúgy), lehet, egy nap Te leszel az emberem. :) Oké, nem bizalmatlanság miatt, de egy minimális szinten változtatnék a feltételeken, de úgyis kiokoskodhatunk vmit, hogy Te is, én is 100-ra jól járjunk. Egyelőre meg nem tudnám mondani viszont, hogy ez mennyivel lesz odébb...
Dark Archon
Dark Archon [11464]
Bármit meg tudok rendelni, ha előre utalod az árát ft-ban, de így csak a saját címemre küldenek, az átadással csak macera lenne, főleg, ha nem Bp-i vagy. Postával küldözgetni ilyen filléres tételeket meg már nem igazán éri meg.

Mint kiderült azonban, webkártya sem szükséges, csak csinálsz egy PayPal fiókot, amit fel lehet tölteni mezei folyószámláról is. Ezt mondjuk én sosem próbáltam, csak fórumos infó, de ha az ellentettje működik, ez is biztos. Ahol meg nem lehet PayPal-lal fizetni, ott - kis túlzással - nem is érdemes vásárolni. Egy fél világ nyílik meg előtted, ha levetkőzöd ezt a "rühellek utalni" dolgot :)
Aryx
Aryx [3514]
Ejha. :) Bevallom, szinte már a rábólintás felé hajlottam, mert félig látatlanban jó kis cucc, TIM-es és retrós, nekem való. Azután demo lejött, és jah, ez a játék sem szereti a videokarimat. Nem vagyok nagy gamer, a 3-4k-s WarCraft 3+Frozen-nél drágább eredetim nincs, mert játékra nem áldozunk 2k-nál többet SPOILER
(bár itt meg kell jegyeznem, a legtitkosabb vágyam EZ - hiába csak GH van a telómon szinte (abból viszont rögtön 3 változat), gépen játszhatatlan, a Frets sem az igazi, egy db. játékért meg vesz a halál 50k-s PSP-t. Ha valaki - esetleg Te, ha már itt vagy :)) - ebben is tud segíteni, ne fogja vissza magát)
ez talán mégis jó vétel lett volna. Kár.

Amúgy én hasonlóképp jártam a Screamer 4x4-gyel. Azóta vagyok úgy vele, hogy "kosárba" gomb előtt demo. Itt porosodik a polcomon lassan 1,5 éve, anélkül, hogy tudnék vele játszani (patch sem segített, szar OpenGL-es a rohadék). Dinótól lett átvéve egy kajajegy áráért, így nem problémáztam miatta. Ha valakit érdekel, szedjen le demót, majd szóljon, várja a gazdáját. :)

Ez a webkártya meg újdonság, majd utána kéne google-znom. Még1x thx.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (12 db)