Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Microsoft Wireless Wheel Mouse

A Microsoft ötgombos rádiós egerét teszteltük.

2002.02.19. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Microsoft is gondolt azokra, akik szeretnének megszabadulni a kábelek okozta kötöttségektől, de anyagi vagy más okokból nem szeretnének optikai egérre áttérni. Nekik készült a Wireless Wheel Mouse, ez az ötgombos golyós drótnélküli egér.

Microsoft Wireless Wheel Mouse

A fehéres színű egér tetején a hagyományos két gomb és köztük a már szintén hagyományosnak tekinthető görgőgomb kapott helyet, míg a további két, hullám alakú gomb az egér két oldalán kapott helyet. Az egér szimmetrikus kialakítású, így mind jobb, mind balkezesek használhatják. A rádióvevő egy kb. az egérrel egyező méretű fehér doboz, rajta a kapcsolat létrehozására szolgáló gombbal. Az egér tetejét eltávolítva helyezhetjük be a két AAA méretű kis ceruzaelemet, majd miután a PS/2 csatlakozón keresztül a gépre kötöttük a vevőt, és felinstalláltuk a drivert, használatba is vehetjük a rágcsálót.

Ami elsőre feltűnt, az az, hogy a mostanában itt járt egerekhez képest sokkal jobban csúszott ez a típus a mousepaden. A két nagy gomb és a görgő elhelyezése megfelelő, a kisebb oldalsó gombok használatához viszont hozzá kell szokni, nem esnek annyira kézre, mint arra számítani lehet. Aki hozzám hasonlóan használat közben emelgetni is szokta az egeret, az kisebb bajban lesz ezzel, ugyanis a megemeléséhez eléggé össze kell szorítani az egeret, és így is kicsúszhat ujjaink közül. De mindez persze megszokás kérdése, előbb-utóbb bele lehet jönni a használatába.

Az egérhez ugyanazt az IntelliPoint 4.0 meghajtót adják, mint a nemrég bemutatott Wireless IntelliMouse Explorerhez, így ennek bemutatásától ezúttal eltekintek.

A Wireless Wheel Mouse egy átlagosnak tekinthető rádiós egér, megfelelő kidolgozottsággal, jó szoftverrel, ráadásul a balkezeseknek is jó, persze így nem ergonómikus formájú. Az ára nettó 10.000 Ft körül van. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló