For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech újdonságok a CeBIT 2002-n

Hét új terméket mutattak be idén a hannoveri kiállításon.

2002.03.21. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Szám szerint hét újdonságot mutatott be az idei CeBIT kiállításon a leginkább egereiről és újabban egyéb perifériáiról is ismert cég. Találunk közöttük hangfalakat, sőt, a legújabb Bluetooth technológiájú eszközt is, de egy újabb irányba is elindultak, nevezetesen a kéziszámítógépek kiegészítői felé.

Logitech újdonságok a CeBIT 2002-n
Logitech KeyCase

Ez utóbbi piacra rögtön két terméket mutattak be, mindkettő a Palm különböző tenyérgépeihez használható, és két teljesen különböző billentyűzetről van szó. Ezek közül a KeyCase az érdekesebb, mely egy könnyű, puha anyagból készült, összehajtható billentyűzet. Az ElekTex technológiát használva egy erős elektronikus szövetanyagot alkalmaztak a tervezők, az eredményül kapott klaviatúrát pedig normál esetben a Palm köré tekerve tárolhatjuk, ezáltal egyben védve is a gépet. A billentyűzet rengeteg extra gombbal könnyíti meg a Palm kezelését, feleslegessé téve a toll használatát, ráadásul egy nyomásérzékeny gördítőgomb is került rá. Amerikai, francia és német kiosztással április elejétől lesz kapható.

A másik, TypeAway névre keresztelt eszköz egy valamivel nagyobb méretű, nem szövetből készült, de szintén könnyű és összehajtható billentyűzet, és ugyancsak a Palm egyes típusaihoz kapcsolható. A félbehajtott billentyűzet könnyen elfér a zsebben, így egyszerűen magunkkal vihetjük bárhova.

Logitech újdonságok a CeBIT 2002-n
Logitech TypeAway

Következő nagy bejelentés a Z sorozatú hangszórók hazai forgalomba kerülése. A hangszórócsalád három típusból áll, nagyszerű hangminőséget ígérve a felhasználóknak. A legkomolyabb darab a Z-560, mely egy THX minősítést szerzett, 400 W zenei összteljesítményű 4.1-es surround rendszer. A nagyméretű mélynyomóhoz a közép- és magas tartományokat lefedő szatellit sugárzók tartoznak, és az egész rendszerhez egy komoly, különálló kezelőszerv (SoundTouch Control Center) is tartozik, melyen a hangerő mellett a mélyhangok kiemelése is szabályozható, továbbá bekapcsolható az M3D Matrix surround technológia, mely életszerűbb térhatású hangokká alakítja akár a sztereó hangjelet is. A hangsugárzókat olyan talppal látták el, melynek segítségével mind asztalon, mind a falon kényelmesen elhelyezhetjük, kábelt pedig tetszőleges hosszúságút alkalmazhatunk.

A sorozat második modellje a Z-540, mely szintén 4.1-es rendszer, 40 W összteljesítménnyel. Ez a készlet is támogatja az M3D Matrix technológiát, a kezelői azonban az egyik első hangszórón kaptak helyet. A harmadik típus a 2.1-es Z-340, 32 W összteljesítménnyel.

Logitech újdonságok a CeBIT 2002-n
Logitech Z-560 és Z-540

A maradék két újdonság egy-egy vezérlőeszköz. A Cordless Presenter a Bluetooth drótnélküli technológiára épülő, elsősorban prezentációk távirányítására használható eszköz, mely legfeljebb 10 méteres távolság áthidalására képes. Emellett egy kapcsoló átállítása után optikai egérként is használható a készülék. A Bluetooth-ot nem támogató számítógépekbe egy USB csatlakozójú vevő segítségével válik használhatóvá ez az új eszköz. Érdekessége még a beépített lézeres mutatópálca is. A prezentációk irányításához legfontosabb előre és hátra gombok nagy méretűek, a kék színű formatervezett Presenter pedig jobb- és balkezesek számára is kényelmesen használható.

Júniustól lesz kapható a Cordless TrackMan Optical új, jobbkezeseknek szánt hanyattegér, melyben a megszokott Marble optikai érzékelő technológiát és a Palomar 27 MHz-es digitális rádiós technológiát alkalmazzák. Új funkciói között szerepel a képek és szövegek mozgatásához használható drag-lock, vagy a gyorsabb görgetést segítő Cruise Control megoldás. A hüvelykujjhoz kényelmesen elérhető vissza és előre gombok kerültek, a webes navigáció könnyítésére. ■

Logitech újdonságok a CeBIT 2002-n
Logitech Cordless Presenter

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.