Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech újdonságok a CeBIT 2002-n

Hét új terméket mutattak be idén a hannoveri kiállításon.

2002.03.21. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Szám szerint hét újdonságot mutatott be az idei CeBIT kiállításon a leginkább egereiről és újabban egyéb perifériáiról is ismert cég. Találunk közöttük hangfalakat, sőt, a legújabb Bluetooth technológiájú eszközt is, de egy újabb irányba is elindultak, nevezetesen a kéziszámítógépek kiegészítői felé.

Logitech újdonságok a CeBIT 2002-n
Logitech KeyCase

Ez utóbbi piacra rögtön két terméket mutattak be, mindkettő a Palm különböző tenyérgépeihez használható, és két teljesen különböző billentyűzetről van szó. Ezek közül a KeyCase az érdekesebb, mely egy könnyű, puha anyagból készült, összehajtható billentyűzet. Az ElekTex technológiát használva egy erős elektronikus szövetanyagot alkalmaztak a tervezők, az eredményül kapott klaviatúrát pedig normál esetben a Palm köré tekerve tárolhatjuk, ezáltal egyben védve is a gépet. A billentyűzet rengeteg extra gombbal könnyíti meg a Palm kezelését, feleslegessé téve a toll használatát, ráadásul egy nyomásérzékeny gördítőgomb is került rá. Amerikai, francia és német kiosztással április elejétől lesz kapható.

A másik, TypeAway névre keresztelt eszköz egy valamivel nagyobb méretű, nem szövetből készült, de szintén könnyű és összehajtható billentyűzet, és ugyancsak a Palm egyes típusaihoz kapcsolható. A félbehajtott billentyűzet könnyen elfér a zsebben, így egyszerűen magunkkal vihetjük bárhova.

Logitech újdonságok a CeBIT 2002-n
Logitech TypeAway

Következő nagy bejelentés a Z sorozatú hangszórók hazai forgalomba kerülése. A hangszórócsalád három típusból áll, nagyszerű hangminőséget ígérve a felhasználóknak. A legkomolyabb darab a Z-560, mely egy THX minősítést szerzett, 400 W zenei összteljesítményű 4.1-es surround rendszer. A nagyméretű mélynyomóhoz a közép- és magas tartományokat lefedő szatellit sugárzók tartoznak, és az egész rendszerhez egy komoly, különálló kezelőszerv (SoundTouch Control Center) is tartozik, melyen a hangerő mellett a mélyhangok kiemelése is szabályozható, továbbá bekapcsolható az M3D Matrix surround technológia, mely életszerűbb térhatású hangokká alakítja akár a sztereó hangjelet is. A hangsugárzókat olyan talppal látták el, melynek segítségével mind asztalon, mind a falon kényelmesen elhelyezhetjük, kábelt pedig tetszőleges hosszúságút alkalmazhatunk.

A sorozat második modellje a Z-540, mely szintén 4.1-es rendszer, 40 W összteljesítménnyel. Ez a készlet is támogatja az M3D Matrix technológiát, a kezelői azonban az egyik első hangszórón kaptak helyet. A harmadik típus a 2.1-es Z-340, 32 W összteljesítménnyel.

Logitech újdonságok a CeBIT 2002-n
Logitech Z-560 és Z-540

A maradék két újdonság egy-egy vezérlőeszköz. A Cordless Presenter a Bluetooth drótnélküli technológiára épülő, elsősorban prezentációk távirányítására használható eszköz, mely legfeljebb 10 méteres távolság áthidalására képes. Emellett egy kapcsoló átállítása után optikai egérként is használható a készülék. A Bluetooth-ot nem támogató számítógépekbe egy USB csatlakozójú vevő segítségével válik használhatóvá ez az új eszköz. Érdekessége még a beépített lézeres mutatópálca is. A prezentációk irányításához legfontosabb előre és hátra gombok nagy méretűek, a kék színű formatervezett Presenter pedig jobb- és balkezesek számára is kényelmesen használható.

Júniustól lesz kapható a Cordless TrackMan Optical új, jobbkezeseknek szánt hanyattegér, melyben a megszokott Marble optikai érzékelő technológiát és a Palomar 27 MHz-es digitális rádiós technológiát alkalmazzák. Új funkciói között szerepel a képek és szövegek mozgatásához használható drag-lock, vagy a gyorsabb görgetést segítő Cruise Control megoldás. A hüvelykujjhoz kényelmesen elérhető vissza és előre gombok kerültek, a webes navigáció könnyítésére. ■

Logitech újdonságok a CeBIT 2002-n

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló