25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Shining Lore

Humoros, manga stílusú grafikájú MMORPG készül Koreában.

Írta: Warhawk

Ha valaki körülnéz a közeljövőben megjelenő játékok között, azonnal láthatja, hogy az online RPG-k lassan uralkodó stílussá növik ki magukat. Lesz itt minden, Star Wars MMORPG, Sims Online, de készül a Matrix MMORPG is. Ilyen tömegben nagyon nehéz olyat alkotni, amit meg is jegyeznek az emberek, pláne azon a fronton, ahol minden másnál fontosabb, hogy az emberek minél többet játsszanak a programmal. A Kingdom Under Fire stratégiai játékkal elhíresült Phantagram viszont megpróbálkozik, mégpedig egy több ponton is a szokásostól radikálisan eltérő stílusú játékkal, a Shining Lore-ral!

Az Ardan mágikus földjén játszódó program leginkább abban különbözik a többi online játéktól, hogy mindent átsző egyfajta tipikusan japán stílusú kedves, poénos hangulat. Itt nem találsz sötét, lepusztult részeket, minden napfényes, vidám. Az ellenfelek is ehhez hasonlóan komolyak, vannak itt nagyfejű varacskos disznók, „vérpandák”, nyuszik, mókus-hörcsög keverékek, szóval minden olyan, melyek legfeljebb egy gilisztára veszélyesek. A tárgyak, fegyverek is nagyon veszélyesek, az egyik karakter például egy mágikus palacsintasütőt használ fegyverként.

Karaktereink egyébként teljesen személyre szabhatók. Megváltoztatható például a neme, arca, haja, pólója, vagy cipője. Persze sok felszerelést találunk majd kalandjaink során, melyek mindegyike még egyedibbé teheti avatarunkat. Ráadásul a viselt ruházat, használt fegyverek és a birtokolt képességek alapján módosulnak a harc animációk.

Hogy a játékosok ne unatkozzanak, több kis érdekességet csempésztek a játékba, hogy ne csak a folyamatos hentelésből álljon minden. Ezek egyike a „játék a játékban” rendszer. Több kisebb mini-játék van elrejtve, szerte a programban, sőt, minden egyes kasztnak vannak saját tipikus játékai.

A barátságos játékos közösség létrehozásában nagy segítség a kávézók jelenléte. Itt a játékosok összeülhetnek, és egy ital mellett beszélgethetnek a kalandjaikról, vagy egyszerűen az élet nagy dolgairól. Minden szereplő több módon képes kifejezni az érzelmeit, sőt még az olyan apróságokra is figyeltek a készítők, hogy a szereplők mindig az adott mesélő felé fordítsák a fejük. Ha valakinek nem jönnek be az ilyen bárok, bármikor építhet saját otthont, melyben tárolhatja a kalandok során megszerzett cuccokat, de akár a haverokat is áthívhatja egy picit.

Sajnos a program egyelőre a zárt bétateszt fázisban van, és bár lehet jelentkezni tesztelőnek, még elég sok idő el fog telni, mire a végleges változatot kipróbálhatjuk. De azt hiszem látszik, hogy ez a játék tényleg ki fog tűnni a nagy MMORPG halomból, így egy próbát mindenképp megér majd. Aki pedig nem tud várni, annak ajánlom a játék honlapján található nyitó videó letöltését. Ne ijedjetek meg a 140 MB körüli mérettől, mert már ez a kis animáció is megmutatja, micsoda cuki kis cuccossal lesz dolgunk!

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!