25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Egyéb

eBruit - a hírfigyelő

Egy ügyes kis online hírfigyelő programot mutatunk be.

Írta: Dino

A fix internet-kapcsolattal rendelkezőknek, vagy az egész éjjel netezőknek minden bizonnyal eszébe jutott már, hogy mennyivel egyszerűbb lenne, ha a site-ok állandó figyelése helyett valamilyen program segítené őket, jelezve mindig a legfrissebb híreket, cikkeket az egyes oldalakon. Nos, a magyar fejlesztésű eBruit erre kínál megoldást.

A www.ebruit.hu oldalról letölthető, jelenleg 1.3-as verziónál járó ingyenes program installálása után regisztrálnunk kell magunkat a rendszerben (természetesen szintén ingyen), majd beállíthatjuk, hogy melyik site-ok érdekelnek bennünket. Jelenleg 12 online magazin közül jelölhetjük ki a minket érdeklőket (köztük a PC Dome-ot is!). A nagyobb site-ok, mint például az Origo esetében pedig még a portálon belül is lehetőség van a testre szabásra, azaz megadhatjuk, hogy minket például csak az internetről szóló hírek érdekelnek. A beállítás egyszerű, a rendelkezésre álló site-ok listájáról pakolhatjuk át saját listánkra a választott magazinokat. Átállítható még a hírablak néhány tulajdonsága, például a háttérszín, a felugró ablak típusa, vagy hogy adjon-e hangjelzést is egy új hír érkezésekor.

Miután minden beállítással készen vagyunk, már várhatjuk is a híreket, melyek a weben való publikálás után legkésőbb fél perccel már meg is jelennek monitorunkon egy felnyíló kis ablakban, így tényleg elég frissen értesülhetünk róluk. A kis ablakban a hírforrás logóját és a hír fejlécét láthatjuk, melyre rákattintva egy új böngészőablakban jelenik meg a hír. Szerencsére odafigyeltek a fejlesztők, hogy véletlenül se egy már megnyitott ablakba kerüljön az új oldal, még akkor se, ha az eBruit-tal nyitottuk meg valamelyik aktuális ablakunkat.

Három érdekes extra szolgáltatást nyújt még az eBruit kezelőprogramja. Egyrészt egy listán megtekinthetjük az utóbbi időszak híreit. A hírkeresőben az összes megjelent hír címében keres a megadott kulcsszavakra, a Top 10 pedig azokat a híreket listázza, melyekre a legtöbben kattintottak.

Az eBruit tehát mindenképpen egy ígéretes szolgáltatás, bízunk benne, hogy sikerül a fejlesztőknek megtartani az ingyenességet, illetve mivel bevételre nekik is szükségük van, úgy tudják majd megoldani ezt, hogy a felhasználókat minél kevésbé zavarja.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • eBruit - a hírfigyelő
  • eBruit - a hírfigyelő
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!