25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Drug Wars

Ismét egy régi klasszikus jelent meg DVD-n játszható változatban.

Írta: PC Dome

A Digital Leisure néhány játékáról (Time Traveler, Shadoan) már írtunk korábban, aki azonban nem emlékezne a cég nevére, azok kedvéért annyit elmondanánk, hogy a cég a régi klasszikusok újrakiadását tűzte ki célul, azonban elsősorban nem a PC-s játékosok, hanem a DVD olvasóval, vagy DVD játszásra képes konzollal (Xbox vagy PS2) rendelkezők számára. Az átdolgozott játékok ugyanis a játéktermi gépek, valamint az első CD-s játékok korából valók, tehát átlagosan 10 évvel régebbről. Az utóbbi időben az olyan interaktív filmeket kezdték DVD formátumra átírni, mint az annak idején igen kedvelt Mad Dog McCree vagy a Crime Patrol. Ezen játékok mindegyike egy olyan film volt, melyben alkalmanként megkaptuk az irányítást, és ilyenkor gyorsan le kellett lőnünk az előttünk álló ellenséget. Nincs ez másként a cikkünkben bemutatásra kerülő Drug Warsban sem.

A játék az előbb említett Crime Patrol második része. Egy zsaru szemszögéből követhetjük az eseményeket, akit különböző városokba küldenek a rend védelmére. A fő történeti szál egy kábítószer-kereskedő hálózat leszámolása, így aztán lesz elég okunk a lövöldözésre. Hogy ne legyen teljesen egyszerű a feladat, néha ártatlanok is előugranak, és ha őket lelőjük, annak ugyanaz a következménye, mintha későn reagálnánk, és az ellenfél lőne hamarabb, azaz elveszítünk egy életet.

Az irányítás a lehető legegyszerűbb: a DVD távirányítójának gombjaival az előre meghatározott célpozíciók között válthatunk. Ha PC-n játszunk, akkor a kurzor helyett az egeret is használhatjuk, de a tapasztalat szerint sok esetben gyorsabban és pontosabban lehet a billentyűzettel irányítani a célkeresztet. Amúgy a vezérlés leginkább a DVD menükben való navigáláshoz hasonlítható.

A történetet sok különálló fejezetre osztották, városonként 3-4 feladat vár ránk. Ha lelőnek, a pálya elejéről kezdhetjük elölről a játékot, feltéve, hogy még volt életünk. Ha elfogy mindhárom életünk, még mindig van lehetőség a folytatásra, de ez is korlátozott számban. Sajnos a DVD technológia nem ad lehetőséget a játékállás elmentésére, így ha később szeretnénk újra játszani, ismét a legelejétől foghatunk neki a drogkereskedők eliminálásának.

A Drug Wars alapvetően nem több, mint az eredeti 1992-es játék, csak a hordozó médium változott a kornak megfelelően. A kép- és hangminőség megfelelő, a színészek viszont kicsit túljátsszák szerepüket, de ez talán megbocsátható. PC-re igazából nem ajánlható a program, ahhoz túl fapados a vezérlése, ha viszont valaki épp nem fér hozzá otthon a gépéhez, mert más használja, de van DVD játszója, az jót szórakozhat a régi idők játékán.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Drug Wars
  • Drug Wars
  • Drug Wars
  • Drug Wars
  • Drug Wars

Drug Wars

Platform:

Kiadó: Digital Leisure

Minimális rendszerigény: Tetszőleges DVD játszó (vagy PC DVD olvasóval és DVD játszó szoftverrel)

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!