Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

NHL 2003

Szikrázó jég, kemény összecsapások, felesleges sallangok...

2002.12.28. 00:00 | szerző: JOKER | Ismertető/teszt

Szikrázó jég, kemény összecsapások, látványos akciók – ezek a fő jellemzői egy NHL hokimeccsnek. Szikrázó jég, kemény összecsapások, feleslegesen sallangokkal teletűzdelt játék – ez jellemzi az EA aktuális hokiszimulátorát, az NHL 2003-at. Szomorú szívvel írom le ezt, mert nekem évek óta az NHL sorozat volt a kedvencem a sportszimulátorok közül, de sajnos az eddigi magas színvonalú megvalósítást sikerült alaposan lerontani az EA programozóinak.

NHL 2003

Már a tavalyi részben is voltak olyan dolgok, amik nem tetszettek, de akkor az még nem ment a játszhatóság és a hangulat rovására. Sajnos az új részben a korábbi évek pozitívumai a háttérbe szorultak és a mindenáron történő újítási szándék elsöpörte a játék valódi célját: egy jó hokiszimulátor elkészítését. Persze aki most találkozik először az NHL-lel, az biztos nem fogja ilyen borúsan látni a játékot, de akik hasonlóan, mint jómagam, már évek óta játszanak az éppen aktuális részekkel, azok osztozni fognak a véleményemben.

Kezdjük a pocskondiázást rögtön az elején, az intróval. A megszokott akciódús filmbejátszások elmaradtak, helyette egy hokijátékos 3 szavas mondata jelenti a hangulat túlfűtését. Ezután jutunk a főmenübe, ahol egy meglehetősen kusza és bonyolult menüsor vár minket. Az intenetes játék térhódítása is látszik, hiszen az egyik oldal teljes egészében az online játék konfigurálásának van szentelve. A baloldali menüsorban lehet indítani a bajnokságokat, a rájátszásokat, a barátságos mérkőzéseket, valamint a szokásos csapat és játékos menedzselési funkciókat. Azonban túl bonyolultra sikerült, mivel a kézikönyv segítségével is csak a sokadik próbálkozás után jut el az ember a megszokott meccsek indításához.

NHL 2003

A grafikán valamit javítottak, de ez is inkább a közönség és a játék szüneteiben lejátszódó apró jelenetek megújulásából áll. Az irányítás látszólag a régi, de ennek ellenére valahogy lassabbnak és körülményesebbnek éreztem. A hangulaton nagymértékben ront ez, valamint az is, hogy a játék nem a valóságot igyekszik közelíteni, hanem előtérbe kerülnek olyanok, mint a környezet lelassulása, miközben mi a korábbi sebességgel száguldunk az ellenfelek között. A tavalyi rész színes, poénos kommentátor szövegei is cenzúra alá estek, így kissé unalmasabbá vált.

Ami pozitívum, hogy a játékosok mozgása, cselekvései nagyon élethűek, a közönség megvalósítása is szebb lett, együtt élnek a játékkal, ez valamit javít a játék hangulatán. További előny, hogy a teljes NHL liga összes játékosával találkozhatunk a képernyőn, de akinek ez kevés, saját játékost is kreálhat, vagy létrehozhat egyedi csapatot is. A zenék is a megszokott magas színvonalat hozzák, ezek azok amik kicsit visszahozzák a régi NHL sorozat hangulatát. A játék egyébként a régi játékosoknak a már megszokott lehetőségeket kínálja: játszhatunk a gép ellen, hálózatban és online módon, akár bajnokságot, akár barátságos meccset az NHL liga illetve a különböző nemzeti válogatottakkal.

NHL 2003

Kár, hogy az eddigi magas színvonalat már nem tudta hozni az NHL 2003. Már csak abban reménykedem, hogy jövőre kiköszörülik a csorbát, és ismét a régi fényében tündökölve fogja elfoglalni a helyét a hokiszimulátorok képzeletbeli trónján. ■

értékelés

NHL 2003

Pozitívumok
  • Szép grafika
  • "Igazi" NHL játékos- és csapatállomány
Negatívumok
  • Hiányzik a régi hangulat
  • Feleslegesen túlcifrázott megoldások
7,5
grafika 9
hangok 9
játszhatóság 7
hangulat 6
NHL 2003NHL 2003NHL 2003NHL 2003NHL 2003NHL 2003NHL 2003NHL 2003NHL 2003NHL 2003NHL 2003NHL 2003NHL 2003NHL 2003NHL 2003NHL 2003NHL 2003NHL 2003NHL 2003
NHL 2003
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
NHL 2003

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló