Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech MX700 Cordless Optical Mouse

A neves egérgyártó cég jelenlegi top egerét is kipróbáltuk.

2003.01.11. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Logitech új fejlesztésű optikai érzékelővel készült MX típusjelű egér-sorozatának zászlóshajója az MX700 elnevezést kapta. Ez pedig nem mást takar, mint egy rádiótechnológiát használó vezeték nélküli optikai egeret, rengeteg programozható gombbal.

Logitech MX700 Cordless Optical Mouse

Az egér külseje tulajdonképpen nem különbözik a nemrég bemutatott MX500-tól, egy görgő és nyolc gomb (melyek egyike a görgővel van együtt) található rajta. Az első szembetűnő újdonság egy LED az egér közepén. Amit még hamar észreveszünk rajta, az az, hogy ennél az egérnél már nincs drót, de ez a formáján nem sokat változtat. Az áramellátásról két ceruza-akkumulátor gondoskodik, melyet a vevővel egybeépített egységgel tölthetünk fel. Egy töltéssel elég sokáig bírja (nagyjából 8-10 órát), de azért nem árt odafigyelni, mert az ember hajlamos megfeledkezni arról, hogy használat után visszategye a töltőbe az egeret, és így – tapasztalatom szerint – kellemetlen meglepetés érheti munka közben. Szerencsére ilyen esetben sincs nagy gond, pár percnyi töltés elegendő, hogy tovább használjuk az egeret.

Mivel az MX500-ról már korábban részletesen írtunk, ebben a cikkben nem ejtenék szót a gombokról és az azokra beállítható új funkciókról. Az MX700 tetején újdonságnak tekinthető dolog az előbb már említett LED, amely akkor kezd világítani, ha már kevés feszültség van az akkumulátorokban. A vevőbe igen egyszerűen betehetjük az egeret, ilyenkor az alján lévő két fém érintkezésbe kerül a töltőegység megfelelő részével, és a LED villogásából láthatjuk, hogy folyamatban van a töltés.

Logitech MX700 Cordless Optical Mouse

Ahogy a drótos változat, ergonómia és használhatóság tekintetében igen jól szerepelt az MX700 is, igaz, a görgő alatti gombok használatához még mindig nem sikerült maximálisan hozzászokni. Az optikai érzékelő viszont időnként megviccelt, volt egy-egy kihagyása, amit sajnos nem sikerült kideríteni, mitől volt, valószínűleg a felület nem tetszett neki maximálisan, amin az egeret csúsztattam. Ezt leszámítva viszont meg voltam elégedve az MX700-zal, egy munkához és játékhoz egyaránt jól használható rágcsálóval volt dolgom. Az MX500-nál tapasztalt kényelmet a vezetéknélküliség tovább növelte, így azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy a jelenleg kapható legjobb egérrel volt dolgom. Ráadásul megszűnt az állandó tartóselemre történő beruházások kora is, hiszen a tölthető akku ezt feleslegessé teszi.
A Logitech MX700 Cordless Optical Mouse ára bruttó 22.250 Ft, és a Logitechnél az utóbbi időben megszokott öt év garanciát kapjuk hozzá. ■

Logitech MX700 Cordless Optical MouseLogitech MX700 Cordless Optical MouseLogitech MX700 Cordless Optical MouseLogitech MX700 Cordless Optical Mouse

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló