Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Cutting Board Mousepad PRO 600 for Windows

Periféria a rejtélyes Windows fagyások megszüntetésére.

2000.04.01. 00:00 | szerző: LeMon | Egyéb

A rejtélyes eredetű Windows fagyások megszüntetésére fejlesztették ki ezt az újfajta perifériát, amely ezentúl nélkülözhetetlen kelléke lesz minden háztartásnak.

Cutting Board Mousepad PRO 600 for Windows

Többéves kutatómunka és fejlesztés eredményeként a Repiv-noMeL, szudáni fejlesztőgárda kifejlesztette a Cutting Board Mousepad PRO 600 for Windowst, mely elsőként a PC Dome oldalain mutatkozik be Magyarországon. A kiváló mérnökökből álló csapat elsődleges célkitűzése a Windows rejtélyes és gyakori fagyásainak megoldása volt. Többévi kísérletezés után jöttek rá, hogy a dolgok kulcsa az egéralátét. Felmérések szerint ugyanis a felhasználók többsége (98,32%) olyan egéralátétet használ, amely más operációs rendszerek alatt is használható. Ez a koncepció pedig ellentmond a Windows politikájának. Így most végre megszületett az első Windows 98 kompatibilis egérpad!

Lássuk a telepítés jellegzetességeit! Elsőként olvassuk el a 127 oldalas felhasználói szerződést, és csak ezzel egyetértve bontsuk fel a fóliázott CD-t, amiben egy házilag írt zöld színű CD-ROM található. A telepítés megkezdése előtt indítsuk újra a Windowst! Amint újraindult a számítógép, ellenőrizzük, hogy rendelkezünk-e 649MB szabad merevlemez területtel, hogy az egéralátét meghajtóprogramjai kényelmesen felférjenek a gépünkre. Ezután CD be, kövessük a varázsló utasításait, majd nyugodtam főzzünk magunknak egy kávét a telepítés befejezéséig. Ne felejtsük el, hogy a Windows telepítő lemezére is szükség lesz! Indítsuk újra a számítógépet, majd várjuk meg, míg az operációs rendszer véglegesíti a beállításokat. Miután elhelyezésre kerültek az ikonok a Start menüben, az indítópulton, az asztalon, no meg a tálcán, már csak egy utolsó újraindítás választ el minket az új egérpad birtokba vételétől!

Cutting Board Mousepad PRO 600 for Windows

Ha valaki eztán sem tudná használni az új perifériát, az valószínűleg megfeledkezett arról, hogy a működéshez minimális konfiguráció egy 500MHz felett ketyegő processzor 256MB memóriával, harmadik generációs 3D gyorsítóval, illetve egy minimum négy hangfalas hangkártyával. A szerkezet optimális futásához szükségünk lesz egy 51 colos plazma monitorra is. De ha még e csekély gépkonfiguráció jelenlétében sem akar megmoccanni újdonsült egérpadunk, érdemes megnézni, hogy rá vagyunk-e csatlakozva a helyi elektromos-művekre, magyarul be van-e dugva a csatlakozsó a dugaszoló aljzatba. Az egérhez gyárilag természetesen mellékelnek egy 8 voltos házitrafót. A készítők gondoltak azokra a felhasználókra is, akik nem rendelkeznek szünetmentes táppal. Nekik készült ugyan is az a csatlakozási lehetőség, melyről az egéralátétünk 16db zsebtelepről tud működni. Persze most mindenki felteheti magának a kérdést, hogy milyen periféria az, ami nem csatlakozik az anyagéphez. Nos igen is rá kell, hogy kapcsolódjunk számítógépünkre, mégpedig két RCA-s dugasszal, ami a legrosszabb esetben is a PS2-es kislemezmeghajtóba dugható. Egyelőre még a maguknak a fejlesztőknek is rejtély, hogy mit jelent az egérpadon az a rengeteg sok ketyere, de állításuk szerint jól néz ki. Amire mi már rájöttünk a tesztelés során, az a Windows gomb jelenléte. Megnyomására ugyan is nem kell 2 programot elindítani ahhoz, hogy egy remekbeszabott rendszerösszeomlást szimuláljunk. A Ctrl-Alt-Del segítségével pedig egérpadunkat indíthatjuk újra. Vagyis az egérpad felvállalja a Windows összes gondját-búját. A CuttingBoard MP PRO 600 még arra is képes, hogy figyelmeztesse a felhasználót, ha az egere már rendesen lemászott a padról kvékezés közben. Ilyenkor ugyanis a két gumimaci LED felváltva elkezd villogni és az egérpad hangosan elkezdi utánozni a sajt hangát. Természetesen ezek a funkciók nem kapcsolhatóak ki. Manapság ma már minden öltöztethető, gondoljunk csak a mobiltelefonokra, egerekre, vagy az egyes multimédia programokra. Így csak természetes hogy külön vásárolhatóak SKIN-ek az egérpadhoz is. Mi tesztelésre a Horváth Rozi féle burkolatot kaptuk, de kapható még Brittni Szpírszes, Tininindzsás, Pamela Anderzonos, sőt vannak ízesített egérpadok is, mint pl. fügés, csokis végű, fagyasztott pizzás… A PRO 600 mérete pont akkora, hogy egerünkkel csak X tengelyirányban tudunk forgolódni. Memóriabővítést lehet ugyan kérni, de úgysem lesz több helyre szükségünk.

A napokban egyébként a Repiv-noMeL cég hivatalosan is bejelentette, hogy elkezdte fejlesztését egy újabb egéralátét generációnak, a CuttingBoard MousePad PRO 600 2-nek, melynek legnagyobb újdonsága egy mókuskerék lesz, ami nem más, mint a képernyőkímélő egeres megfelelője, vagyis egy egérkímélő. ■

Cutting Board Mousepad PRO 600 for Windows

hozzászólások (4)

Aruns
Aruns 2004.04.01. 12:46
:-O
MagicMoment
MagicMoment 2004.04.01. 13:00
ezek ilyen ápr.1-jei tréfák,mint a cshun? :-P
neozed
neozed 2004.04.01. 16:39
Éljen Április elseje:-D
LOL
Blade Runner
Blade Runner 2004.04.01. 18:32
Esetleg neked szerzünk egyet pult alól, ha úgy gondolod nagyon szükséged van rá a gépedhez. :D:D:D
ajánlott olvasnivaló