Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

E3 2000: LEGO

2000.06.20. 00:00 | szerző: LeMon | Rendezvények

A LEGO Media idén elég nagy és látványos standdal rendelkezett a Kongresszusi Központ déli részlegében. Aranyos LEGO bunkerek álltak rendelkezésre a külön megbeszélésekhez. Aki pedig egyszerűen elfáradt a sok rohangálástól, az nyugodtan leülhetett egy kis asztal mellé legózni. A számítógépes játékokhoz egyébként viszonylag egyszerűen hozzá lehetett férni, mert minden programot egyszerre négy gépen mutattak be. Külön két asztal volt a LEGO MINDSTORMS, ahol ismét lenyűgöző újdonságokat mutattak be.

LEGO Action Team
(2000. IV. negyedév)
Az összes program közül talán ez a legötletesebb. Egy akciócsoportot kell irányítanunk, akiknek különböző kapcsolók és ugráló segítségével kell teljesíteni egy-egy feladatot. Az egész játék úgy működik, hogy adott egy pálya és néhány emberünk. Emellett rendelkezésünkre áll pár olyan LEGO elem, melyeket valahova lerakva utasítást adhatunk emberünknek. Olyan, mint pl. az ugrás, megfordulás, stb. Ezeket az elemeket felhasználva kell eljuttatnunk emberünket a végcéljához.

LEGO Creator: Knights' Kingdom
(2000. IV. negyedév)
A díjnyertes Lego Creator újabb része ezúttal a lovagok korába kalauzol minket. Aki nem ismerné a program elődjét, annak elmondanám, hogy egy olyan programról van szó mely célközönségének inkább a fiatalabb korosztályt célozza meg. A játékban tulajdonképpen virtuális környezetben kell építenünk LEGO épületeket. Az új rész, azon kívül, hogy középkori környezetben játszódik, sok más újdonságot is fog tartalmazni.

LEGO Learning
(2000. szeptember)
A Lego Learning két programot tartalmazó csomag lesz, kimondottan kisgyermekeknek. Az egyik inkább kisiskolás korúaknak szól, itt Duplo-féle LEGO emberkékkel kell alkotnunk, különböző "játszókörnyezetben", a fiatalabbaknak szóló programban pedig állatokat kell irányítaniuk a farmon. A készítők célja egyszerűen az, hogy a gyerek játszva tanulhasson.

LEGO Stunt Rally
(2000. IV. negyedév)
A LEGO-nál már volt építős és versenyzős program, de építős-versenyzős még nem. A Stunt Rally pontosan arról szól, hogy saját magunk szórakoztatására építsünk mindenféle nyaktörőkkel felszerelt versenypályákat, és azokon indítsunk futamokat. Persze nagyon sok olyan elem áll rendelkezésünkre, amitől a játék nem egyszerű versenyautózás lesz, hanem igazi kaszkadőr parádé.

LEGO & Steven Spielberg MovieMaker Set
A LEGO legújabb bejelentése ez a LEGO és programcsomag, mellyel bárki saját filmet készíthet. Mindenekelőtt több száz LEGO elemet tartalmaz a készlet, figurákkal, járművekkel, és egy egész filmkészítő stábbal. Emellett egy USB kamera és egy szoftver lesz a dobozban. Az előbbi természetesen LEGO designú lesz. A felvett filmet a mellékelt, egyszerűen kezelhető LEGO Studios szoftver segítségével vághatjuk majd meg.

LEGO MINDSTORMS

A LEGO robotokat gyártó részleg a Droid Developer Kit után Star Wars sorozatát ezúttal a sötét oldal robotjaival jön ki a Dark Side Developer Kit csomagban. Az előző készlethez hasonlóan ehhez sincs szükség számítógéphez, a központi egység beépített programokat tartalmaz, erre építhetjük rá a különböző robotokat, például egy AT-AT lépegetőt.

A Robotics Invention Systemhez új kiegészítő a Vision Command, mely egy digitális kamerát, 145 LEGO elemet és egy új szoftvert tartalmaz. Az utóbbi segítségével olyan programot írhatunk, mely a robotra szerelt kamera által érzékelt képnek megfelelően irányítja a robotot, például elkap egy labdát.

Az Ultimate Accessory Set egy távirányítót, két szenzort, egy lámpát és pár egyéb LEGO elemet tartalmaz, a 156 darabos Exploration Mars készlettel pedig megépíthetjük saját marsjárónkat. A dobozban lévő szoftver új feladatokat is tartalmaz. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló