Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Váltságdíj DVD

Mel Gibson visszavág az emberrablóknak.

2003.05.30. 00:00 | szerző: Dino | DVD

Mi lenne, ha az emberrablók követeléseinek nem engedve az elrabolt gyerek apja nem adná oda a váltságdíjat, hanem egy hirtelen ötlettől vezérelve azt vérdíjnak nyilvánítaná, amit az kap meg, aki a kezére adja fia elrablóját? Röviden összefoglalva ezt a kérdést veti fel Ron Howard filmje.

Váltságdíj DVD

Az apa szerepében Mel Gibsont láthatjuk, míg az anyát Rene Russo alakítja. A történet első hangzásra kicsit talán furcsa, sok helyen logikátlannak is tűnik az apa és az emberrablók reakciója, de összességében egy fordulatos filmet láthatunk.

A DVD képminősége igencsak elmarad a mostanában megjelenő korongokétól: a kép szemcsés, és a rengeteg karc, folt is jelzi, hogy nem állt rendelkezésre megfelelő minőségű kópia a DVD átirat elkészítéséhez. A korongon 5.1-es angol hang mellett surround magyar és cseh szinkron kapott helyet.

Váltságdíj DVD

Az extrák között találunk néhány kimaradt jelenetet, egy „Hogyan készült?” összeállítást, melyben a főbb alkotók szólalnak meg, valamint egy párperces kisfilmet arról, mit csináltak a készítők a forgatási szünetekben. A rendező audio-kommentárja nem lett túl érdekfeszítő, tele van üresjáratokkal.

A Váltságdíj ma már tulajdonképpen klasszikusnak nevezhető, még akkor is, ha megoszlanak róla a vélemények (legalábbis a történet hihetőségét illetően). A DVD kiadás gyakorlatilag ennek megfelelő: változatos, de nem kiemelkedő. ■

Váltságdíj DVDVáltságdíj DVDVáltságdíj DVDVáltságdíj DVDVáltságdíj DVDVáltságdíj DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló