25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Novocain DVD

Steve Martin fogorvosként egy nem éppen humoros krimiben.

Írta: Dino

Az Arizónai álmodozók című film forgatókönyvírója, David Atkins rendezőként is ki szerette volna próbálni magát, így készült el Steve Martin, Helena Bonham-Carter és Laura Dern főszereplésével a Novocain, melynek alcíme az „Egy férfi, aki otthagyta a fogát...” lett.

Novocain DVD

A történet középpontjában egy fogorvos áll (őt alakítja Steve Martin), az események nagy része pedig az ő rendelőjében, házában, valamint egy motelben játszódik. A bonyodalom ott kezdődik, hogy egy páciense (Helena Bonham-Carter) meglovasítja a rendelő kábítószernek is használható gyógyszerkészletét, főhősünk pedig – mivel ő is hibát követett el – egyedül, a rendőrség kihagyásával próbál megoldást találni. Steve Martint azonban nem a vígjátékokban megszokott stílusban láthatjuk viszont, hanem egy kicsit komolyabb-komorabb szerepben és történetben, tele kiszámíthatatlan, helyenként logikátlan lépésekkel. (A filmről az Underground Magazinban is olvashatsz.)

Novocain DVD

A lemezen az 5.1-es angol hang mellett a magyar szinkron is 5.1-es keverésben kapott helyet, ami dicséretes, bár igazából nem az a fajta film ez, aminél az 5.1 sokat számít. Mindenesetre a zenei részeknél jó hangosan szól minden hangszóróból a hang. Az extrák között megnézhetünk egy „Hogyan készült” összeállítást, melyből többek között kiderül, hogy David Atkins apja fogorvos volt, innen jött a filmhez az ihlet. „Megharaplak” címmel egy közel tíz perces összeállításban a törvényszéki fogorvosok feladatairól tudhatunk meg érdekességeket. Ebben számos fogorvos megszólal, hozzájuk került esetekről beszélve, valamint néhány filmbeli momentumhoz kapcsolódva kifejtve véleményüket. Kapunk még három kimaradt és egy rontott jelenetet, plusz egy igazából semmi különös alternatív befejezést. Az extrák sorát a film, és néhány más, SPI kiadású DVD előzetese zárja.

Novocain DVD

A Novocain DVD a kölcsönzőkben már megtalálható, bolti megjelenése azonban csak szeptemberre várható.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Novocain DVD
  • Novocain DVD
  • Novocain DVD
  • Novocain DVD
  • Novocain DVD
  • Novocain DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!