25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Szellemhajó DVD

Egy elhagyott hajón játszódó horrorfilm, borongós hangulattal, nem túl érdekfeszítő történettel.

Írta: Dino

Adott egy évtizedek óta a tengeren hánykódó hajó, melyre egy repülős lel rá, és egy hajóroncs-mentő csapathoz fordul segítségért, hogy aztán a partra vontatás után osztozzanak a hajón esetleg talált értékeken. A hajóra érve nagymennyiségű kincsre bukkannak, azonban rejtélyes dolgokat is tapasztalnak, melyek során folyamatosan tűnnek el a csapat tagjai. A hajó zárt világa nagyszerű helyszín egy horrorfilmhez, valahogy azonban a történet mégis elég felejthető, a végeredmény pedig így inkább egy közepes mozi lett.

Szellemhajó DVD

A filmhez angol, magyar és török hangot kapunk (az első kettőt Dolby Digital 5.1-es kódolással, igen jó hangulatot teremtve a film mellé), és a feliratok között is megtaláljuk a magyart. A képminőség gyakorlatilag tökéletes, a sok sötét jelenet is tisztán jelenik meg.

Szellemhajó DVD

Az extrák elég változatosak (bár például audio-kommentárt nem mellékeltek), és dicséretes módon mindhez bekapcsolhatjuk a magyar feliratot is. Egy 15 perces kisfilmben a készítők – elsősorban a főszereplők és Joel Silver producer – beszélnek a forgatásról, sok filmbeli jelenettel körítve mindezt. Egy statikus képen láthatjuk a készítők listáját, majd a menüben továbblépve egy játékot („Az Antoni Graza titkai”) találunk: a filmben is látható betűkígyó kockáira kattintva különböző üzeneteket kapunk, és ha épp jó helyre kattintunk, egy kisfilmet kapunk (összesen négy ilyen rejtett filmecske van). Külön „Hogyan készült” kisfilm látható a trükkökről, a véres jeleneteket és hullákat „készítő” csapatról, valamint a szellemhajó tervezéséről – ezek mindegyike 6 perc körüli hosszúságú. Végül a film előzetesét, valamint egy videoklipet (Mudwayne: Not Falling) nézhetünk meg.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Szellemhajó DVD
  • Szellemhajó DVD
  • Szellemhajó DVD
  • Szellemhajó DVD
  • Szellemhajó DVD
  • Szellemhajó DVD
  • Szellemhajó DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!