25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Azonosság DVD

Az elmúlt év egyik legjobb thrillere hamarosan DVD-n is kapható lesz.

Írta: Dino

A 2003-as év talán egyik legjobb thrillere volt a Tíz kicsi indián történethez hasonlító sztorival rendelkező Azonosság. A számos népszerű színészt (John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet, Rebecca DeMornay) felvonultató film fő helyszíne egy motel, ahol szinte az egész film játszódik. Főhőseinket egy nagy vihar hozza össze erre a helyre, ahol azonban gyilkosságok sorozata végez velük egyenként, míg ki nem derül, mi is áll az egész hátterében. A sztori izgalmas, az állandó eső jól megadja hozzá az alaphangulatot, a történet elején lévő időbeli ugrálások, valamint egy igazán váratlan fordulat pedig egyedivé teszi a filmet a hasonló thrillerek között.

Azonosság DVD

A DVD változatot az eredeti angol mellett magyar és spanyol szinkronnal láthatjuk, mindegyiket 5.1-es Dolby Digital formátumban. A film indításakor kiválaszthatjuk, hogy a moziban is látható, vagy egy alternatív vágású verziót szeretnénk megtekinteni. A kettő között igazából nincs sok eltérés, egy plusz jelenet és egy minimálisan különböző befejező jelenet jelenti a különbséget, ez utóbbit ráadásul elég nehéz észrevenni. A képminőség gyakorlatilag tökéletes, néha lehetett csak észrevenni kisebb filmhibákat.

Az extrákat az audiokommentár nyitja, melyből rögtön kettőt is kapunk. Az egyikben a rendező, James Mangold ad igen alapos betekintést a film készítésének hátterébe, míg a történetről a másik kommentár-sávban hallhatunk sok érdekeset az írótól, Michael Cooneytól. (A film végén pár percre megszakad a kommentár-sáv – feltehetően az alternatív változat beillesztése miatt történt ez a hiba.) Mangold szépen érthetően beszél, Cooneynál azonban kicsit talán jobban oda kell figyelni. Nem ártott volna felirat ezekhez az igen tartalmas kommentárokhoz, legalább angolul. Igaz, magyar feliratot semelyik extrához nem kapunk.

Azonosság DVD

A Starz: On the Set című tizennégy perces werkfilm nem nagyon lép túl az általánosan megszokott „meséljük el a történetet, majd dicsérjük egymást” sablonon, megszólalnak benne a főbb szereplők és a rendező is. Az extrák sorát négy törölt jelenet folytatja, melyeket a rendező kommentárjával („igen, ezt ki kellett vágni, mert csak lassította a filmet” :-) is megnézhetjük. Hogy még egy kis exkluzív anyagot kapjunk, három 1-2 perces jelenetet láthatunk a forgatókönyvvel összehasonlítva: a kép felső részében láthatjuk a kézzel rajzolt storyboardot, alul pedig a filmet. Végül megnézhetünk négy filmelőzetest, valamint statikus oldalakon a főbb alkotók filmográfiáját.

Bár mennyiségre nem sok extrával látták el az Azonosság DVD-t, amit kaptunk, az színvonalas. A film önmagában is egy többször is megnézhető és izgalmas darab, a két elég alapos audiokommentár pedig csak tovább növeli a kiadvány értékét.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Azonosság DVD
  • Azonosság DVD
  • Azonosság DVD
  • Azonosság DVD
  • Azonosság DVD
  • Azonosság DVD
  • Azonosság DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!