25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Adaptáció. DVD

Nicolas Cage egy alkotói válságba jutott forgatókönyvírót alakít Spike Jonze filmjében.

Írta: Dino

A videoklipek rendezésével kezdő Spike Jonze a John Malkovich menet után egy újabb érdekes történetet vitt filmre. Ismét Charlie Kaufman forgatókönyve adta az alapot, a történet pedig egy forgatókönyvíró – történetesen maga Kaufman – nehéz életét mutatja be, persze a valóságtól azért meglehetősen elrugaszkodva. Kezdve például azzal, hogy a filmben ikertestvére is van. Főhősünk (Nicolas Cage, aki természetesen mindkét ikret alakítja) a The New Yorker munkatársának, Susan Orlean (Meryl Streep) regényének megfilmesítését kapja feladatul, azonban elég nehezen birkózik meg a feladattal, míg végül egy merész döntéssel magát is beleírja a történetbe. Így aztán az egész olyan, mintha tényleg a szemünk előtt készülne a forgatókönyv és egyúttal a film is. Persze ez egy kicsit eleinte zavaró is, a több szál kicsit összekavarja az embert, kell egy kis idő, mire kiismerjük magunkat a történetben.

Adaptáció. DVD

A DVD képminőségével nincs sok gond, a hangot pedig 5.1-es Dolby Digital verzióban hallgathatjuk, eredeti nyelven illetve magyar szinkronnal. Feliratnak szintén ez a két nyelv található a korongon.

Extrák terén elég szegényes lett a lemez. Gyakorlatilag kimerül az egész egy 12 perces, nem túl jó képminőségű (viszont szinkronizált) werkfilmben. Ebben a főszereplők elmondják a történetet, jellemzik a karaktereket, beszélnek a rendezőről, Spike Jonze-ról, Nicolas Cage pedig a két szereplő megformálásának problémájára is kitér. Mindezt sok filmrészlet bevágásával körítették. Ezen kívül a film előzetesét, valamint négy másik SPI film ajánlóját találjuk a korongon. De legalább az egésznek keretet adó animált menü jól néz ki.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Adaptáció. DVD
  • Adaptáció. DVD
  • Adaptáció. DVD
  • Adaptáció. DVD
  • Adaptáció. DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!