Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Adaptáció. DVD

Nicolas Cage egy alkotói válságba jutott forgatókönyvírót alakít Spike Jonze filmjében.

2003.12.28. 00:00 | szerző: Dino | DVD

A videoklipek rendezésével kezdő Spike Jonze a John Malkovich menet után egy újabb érdekes történetet vitt filmre. Ismét Charlie Kaufman forgatókönyve adta az alapot, a történet pedig egy forgatókönyvíró – történetesen maga Kaufman – nehéz életét mutatja be, persze a valóságtól azért meglehetősen elrugaszkodva. Kezdve például azzal, hogy a filmben ikertestvére is van. Főhősünk (Nicolas Cage, aki természetesen mindkét ikret alakítja) a The New Yorker munkatársának, Susan Orlean (Meryl Streep) regényének megfilmesítését kapja feladatul, azonban elég nehezen birkózik meg a feladattal, míg végül egy merész döntéssel magát is beleírja a történetbe. Így aztán az egész olyan, mintha tényleg a szemünk előtt készülne a forgatókönyv és egyúttal a film is. Persze ez egy kicsit eleinte zavaró is, a több szál kicsit összekavarja az embert, kell egy kis idő, mire kiismerjük magunkat a történetben.

Adaptáció. DVD

A DVD képminőségével nincs sok gond, a hangot pedig 5.1-es Dolby Digital verzióban hallgathatjuk, eredeti nyelven illetve magyar szinkronnal. Feliratnak szintén ez a két nyelv található a korongon.

Extrák terén elég szegényes lett a lemez. Gyakorlatilag kimerül az egész egy 12 perces, nem túl jó képminőségű (viszont szinkronizált) werkfilmben. Ebben a főszereplők elmondják a történetet, jellemzik a karaktereket, beszélnek a rendezőről, Spike Jonze-ról, Nicolas Cage pedig a két szereplő megformálásának problémájára is kitér. Mindezt sok filmrészlet bevágásával körítették. Ezen kívül a film előzetesét, valamint négy másik SPI film ajánlóját találjuk a korongon. De legalább az egésznek keretet adó animált menü jól néz ki. ■

Adaptáció. DVDAdaptáció. DVDAdaptáció. DVDAdaptáció. DVDAdaptáció. DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló